Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Tragický požár v Ostravě-Dubině. Dva lidé přišli o život kvůli zapálené svíčce

8. května 2020 10:33 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Obrovská tragédie otřásla v pátek ráno sídlištěm v Ostravě-Dubině. Po požáru menšího bytu našli uvnitř hasiči dva mrtvé. Hořet začalo od zapálené svíčky.

Údajně nakažený muž měl porušit karanténu a jet vlakem do Opavy. Zasahovali proti němu policisté

7. května 2020 12:36 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další mimořádný zákrok mají za sebou policisté, hygienici a hasiči. Do Opavy přijel vlakem muž, který má být údajně nakažený koronavirem, vědomě tak zřejmě porušil karanténu.

Zlodějský pár nakradl v supermarketech zboží za 50 tisíc. Specializovali se na drahý alkohol a věci obratem prodávali

7. května 2020 10:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jejich revírem byly supermarkety a jejich tempo opravdu rychlé. Společně, ale i samostatně chodili 48letý muž a 21letá žena krást do velkých obchodů. Specializovali se především na drahý alkohol. Policisté jim už prokázali krádeže za více než 50 tisíc korun a stále prověřují další. Povedený pár už sedí ve vazbě.

V Městské nemocnici Ostrava vypukla další nákaza mezi zaměstnanci

6. května 2020 16:11 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Městská nemocnice Ostrava musela uzavřít oddělení Geriatrie D. Objevila se tam totiž nákaza koronavirem mezi zaměstnanci. Nově je jich 16 pozitivních a další jsou v karanténě.

Moravskoslezští hasiči rozvezli 12 tisíc krabic ochranných pomůcek

6. května 2020 15:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Roušky, respirátory, ochranné rukavice a další ochranné pomůcky. Téměř 12 tisíc krabic nejrůznějších objemů a obsahů prošlo pod rukama Moravskoslezským hasičům. Ve středu dopoledne provedlo Krajské distribuční centrum osobních ochranných prostředků v Ostravě-Hrabůvce poslední velký objemný rozvoz.

Další polský kamion uvízl na přejezdu mezi Vítkovem a Jakubčovicemi nad Odrou

6. května 2020 14:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další těžko pochopitelné jednání předvedl řidič polského kamionu nedaleko Vítkova. Podle svědků najel na přejezd v době, kdy svítila červená a vzápětí tam uvízl pod padajícími závorami. Strojvedoucí naštěstí stihl vlak včas zastavit a opatrně místem projet. Kamioňák poté s klidem odjel. Teď ho hledají policisté, aby celou situaci vysvětlil.

VIDEO: Přepadení benzínky v Porubě. Mladý lupič zahrabal peníze i pistoli ve křoví

6. května 2020 11:31 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Maskovaný lupič s pistolí v ruce přepadl v neděli večer čerpací stanici v Ostravě-Porubě. Odnesl si 15 tisíc korun a utekl. Policisté ho během krátké chvíle dopadli, schovával se ve křoví a peníze zahrabal na jiném místě. Už je ve vazbě a hrozí mu až desetileté vězení.

Opilá řidička nadýchala po nehodě přes tři promile, má jít o krajskou státní zástupkyni

5. května 2020 19:14 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravská policie má na stole případ čtyřiapadesátileté ženy, která po autonehodě nadýchala přes tři promile. Navíc zranila nejen sebe, ale i řidičku protijedoucího auta. Podle ČTK má jít o ostravskou krajskou státní zástupkyni, která nebourala pod vlivem alkoholu poprvé. V roce 2004 už čelila kárné žalobě.

Hejtman Ivo Vondrák varuje! Konec nouzového stavu může ohrozit dodávky ochranných pomůcek

5. května 2020 10:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj pravidelně zásobuje lékaře, zdravotníky i poskytovatele sociálních služeb ochrannými pomůckami. Hejtman ale dlouhodobě upozorňuje, že jakmile skončí nouzový stav, budou si muset všichni zajistit dodávky potřebného materiálu sami.

Hasiči vynesli z hořícího domu v Kozmicích popáleného muže, byl v ohrožení života

4. května 2020 16:11 | Opava | Jiří Cileček

Pět hasičských jednotek zasahovalo v neděli večer u požáru domu v Kozmicích na Opavsku. Z hořícího domu vynesli dvaašedesátiletého muže, který byl v ohrožení života. Oheň napáchal škodu za 150 tisíc korun.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více