Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

V Odrách unikla do vzduchu neznámá látka, lidé byli vyzvání k omezení vycházení

12. června 2020 9:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od pátečního rána zasahují hasiči v areálu firmy Christeyns v Odrách. Do ovzduší unikla neznámá látka a hasiči místo dekontaminují. Město vyzvalo občany k dočasnému omezení vycházení.

Nízkoprahové centrum Nezbeda má ve Frýdku-Místku další klub na Husově ulici

11. června 2020 18:45 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Nízkoprahový klub Nezbeda ve Frýdku-Místku se rozšířil o novou pobočku. Po dohodě s magistrátem získala charita budovu po bývalém městském klubu Prostor na Husově ulici a vybudovala v nich nové zařízení pro děti od 6 do 15 let.

Dětské letní tábory budou! Ve Frýdku-Místku chystají 7 pobytových a 17 příměstských

11. června 2020 18:26 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Století páry, olympijské hry, ostrov Madagaskar nebo třeba pirátská plavba. To je jen malý výčet ze 7 pobytových a 17 příměstských táborů, které si pro děti na letošní léto připravilo Středisko volného času Klíč. Už teď je definitivně potvrzeno, že všechny tábory pro děti budou, pouze za zvýšených hygienických podmínek.

Protahování, posilování a zlepšení motoriky. Nejen senioři z Frýdku-Místku mohou nově chodit cvičit do Sadů Svobody

11. června 2020 18:06 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Senioři ve Frýdku-Místku mohou nově chodit cvičit do Sadů Svobody. Malý Fit park vznikl přímo naproti velkého dětského hřiště a je v něm několik cvičebních strojů, které slouží k posilování vlastní vahou. Město ho vybudovalo díky dotaci 100 tisíc korun z podpory programu Zdravé stárnutí.

Slezská Ostrava rozšiřuje kamerový systém. Nechce si hrát na velkého bratra, ale dbá na bezpečnost

10. června 2020 14:48 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Slezskou Ostravu bude hlídat více kamer. Aktuálně probíhají postupné instalace ve čtyřech lokalitách. Obvod tak rozšíří počet bezpečnostních kamer na téměř sedm desítek. Dohled nad nimi mají strážníci městské policie.

Na okraji Kravař hořela stodola plná sena a slámy

10. června 2020 13:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů bojovalo ve středu ráno a dopoledne s požárem velké stodoly na okraji Kravař na Opavsku. Bylo v ní seno a sláma, předběžná škoda byla odhadnuta zhruba na čtvrt milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření. Nikdo nebyl zraněn.

Popraskaly autobusové zálivy, oprava ulice T. G. Masaryka se tak protáhne o několik týdnů

8. června 2020 21:55 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oprava střední části frekventované třídy T.G. Masaryka ve Frýdku se komplikuje. Původně měla být do týdne hotová, jenže kvůli nově popraskaným betonovým autobusovým zálivům se oprava protáhne až do 26. června. Stejně tak se zvednou i náklady, z původních dvou na více než tři miliony korun.

Plavci se nemohli dočkat otevření Aquaparku Olešná. Zahájil už i letní sezónu

8. června 2020 21:35 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Aquapark Olešná bude mít otevřeno i v září. Nucenou přestávku v době pandemie využil k údržbě, která se dělá pravidelně na podzim a po rozvolnění opatření opět přivítal nadšené návštěvníky, samozřejmě za dodržení všech nařízení. Prvního června navíc oficiálně zahájil sezónu i letní aquapark.

Květinová výzdoba už zkrášluje Frýdek-Místek, vysazeno bude 13 tisíc předpěstěných sazenic

8. června 2020 21:17 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pohled na květiny zmírňuje stres a napětí. Tradičně jako každý rok už má Frýdek-Místek v plném proudu výsadbu letních květinových záhonů. Na frekventovaných místech města v nich bude dohromady více jak 13 tisíc předpěstěných sazenic a k tomu se přidají i desítky rozmístěných květinových nádob.

Motorkář narazil při předjíždění u Kozmic do náklaďáku a málem přišel o život

5. června 2020 19:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Vážná nehoda se odehrála ve čtvrtek odpoledne u Kozmic na Hlučínsku. 51letý motorkář se tam při předjíždění střetl s protijedoucím nákladním autem. V ohrožení života ho pak transportoval vrtulník do nemocnice.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více