Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Oblíbené Beskydské farmářské trhy postupně lákají návštěvníky

22. června 2020 18:19 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dvoumetrové rozestupy mezi stánky a tím pádem i o něco menší počet prodejců. Oblíbené Beskydské farmářské trhy postupně ožívají a podle některých prodejců si k nim lidé ještě stále hledají cestu. Výběr a kvalita nabízených produktů je ale pro mnohé návštěvníky tím nejčastějším důvodem proč jít nakupovat právě k farmářům.

Muž s dětmi sjížděl na raftu rozvodněnou Morávku. Po převrácení bojovali o život, 8letá dívenka zemřela v nemocnici

21. června 2020 17:26 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Obrovská tragédie otřásla v neděli odpoledne Frýdkem-Místkem. Otec se dvěma dcerami sjížděl na raftu z Dobré rozbouřenou řeku Morávku. Člun se pod nimi převrátil a trojici začal boj o život, který bohužel nezvládla osmiletá holčička. Vylovili ji až v Ostravici, i přes obrovské nasazení záchranářů v nemocnici zemřela.

V Lubině se sesunul podmáčený svah, vzrostlé stromy dopadly na rodinný dům

21. června 2020 13:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

K nedělní třinácté hodině přibylo hasičům na severní Moravě od rána dalších 37 výjezdů. Celkový počet událostí v souvislosti s vytrvalými dešti stoupl na 437. V kopřivnické místní části Lubina se utrhl velký svah se vzrostlými stromy, které dopadly na rodinný dům a poškodily i elektrické vedení.

Vylitá Ostravice uzavřela průjezd přes Havlíčkovo nábřeží. Stále se pátrá po ženě, kterou strhla voda. Hasiči už evidují na 400 výjezdů

21. června 2020 9:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Řeka Ostravice se v centru Ostravy vylila z břehů. Městská policie proto uzavřela průjezd přes Havlíčkovo nábřeží. Hasiči mají do nedělního rána na kontě už celkem 400 výjezdů od počátku vytrvalých dešťů. Jeden člověk bohužel zemřel a další se pohřešuje.

Hasiči mají kvůli dešti na kontě už přes 3 stovky výjezdů

20. června 2020 15:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští hasiči vyjížděli od počátku čtvrtečních dešťů už k více než 328 událostem. Nejvíce zasaženými oblastmi jsou doposud Ostravsko a Beskydy, včetně jejich podhůří.

VIDEO: Zaplavené cesty, zahrady, sklepy. Hasiči čerpají vodu a staví hráze s pískem. Hrozí extrémní srážky

19. června 2020 7:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Už přes 150 výjezdů mají do pátečního rána na kontě Moravskoslezští hasiči. Problémy jsou hlavně na Ostravsku a Novojičínsku. Potoky Jičínka a Polančice dosáhly třetího povodňového stupně. Sedlnice se dokonce místy částečně vylila z břehů a zaplavila silnici, která musela být uzavřena.

Nemocnice ve Frýdku-Místku postupně dohání plánované operace a najíždí na běžný provoz

18. června 2020 18:20 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Jediný vstup do nemocnice, pečlivá triáž pacientů, stále probíhající zákaz návštěv, ale i prodloužené operační dny. Takový je výčet z části aktuálních opatření Nemocnice ve Frýdku-Místku. Ta postupně najíždí na běžný provoz, který by se měl plně obnovit prvního července.

Máte doma nepotřebný klavír nebo o nějakém víte? Darujte ho do Hospice Frýdek-Místek

18. června 2020 17:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Máte doma nepotřebný klavír? Nebo víte, kde by se dal sehnat? Udělejte dobrý skutek a věnujte ho do Hospice Frýdek-Místek. Uděláte tím velkou radost nejen všem klientům, ale i jejich příbuzným, lékařům a personálu. Každý, kdo bude na klavír hrát, bude navíc vědět, že je původem od vás.

Ceny statutárního města Frýdku-Místku za rok 2019 získají tři osobnosti

18. června 2020 17:21 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dlouholetá předsedkyně včelařského svazu, téměř tři desítky úřadující ředitel střední školy a také téměř stoletý výtvarník. To jsou významné osobnosti, kterým rozhodli zastupitelé udělit cenu statutárního města Frýdku-Místku za rok 2019.

VIDEO: Požár, evakuace i zastavený provoz! V Českém Těšíně zřejmě někdo podpálil zásobníky plynu u čerpací stanice

18. června 2020 7:56 | Český Těšín | Jiří Cileček

Od čtvrtečních brzkých ranních hodin zasahovali hasiči u požáru čerpací stanice v Českém Těšíně. Zásobníky plynu o celkové kapacitě 8 245 litrů hořely až do pátku, policie zadržela podezřelou osobu.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více