Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Škoda přes 20 milionů korun a druhý stupeň požárního poplachu. Na Bruntálsku hořel zemědělský objekt

27. června 2020 8:18 | Bruntál | Jiří Cileček

Druhý stupeň požárního poplachu a postupné nasazení deseti hasičských jednotek si vyžádal noční požár zemědělského objektu v Rusíně na Bruntálsku. Shořely traktory, nakladače, kombajn i fotovoltaické panely. S ohněm bojovali hasiči hodiny.

Krutá rána pro rodinu malého Oliverka ze Sedlnice. Lékaři zamítli léčbu nejdražším lékem na světě

26. června 2020 13:28 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hra o čas, která začíná být opět dramatická. Malý Oliver ze Sedlnice je jedno ze tří dětí, které mělo podstoupit léčbu nejdražším lékem na světě. Zolgensmu ale lékaři odmítli chlapci aplikovat, údajně kvůli jeho dlouhodobé potřebě plicní ventilace. Rodina celou situaci řeší s právníky a zvažuje, že by požádala o aplikaci léku v zahraničí, což by musela zaplatit z vybraných peněz, těch ale stále není dostatek.

Oprava ulice T. G. Masaryka ve Frýdku-Místku je u konce, autobusové zálivy už dostaly nový beton

25. června 2020 19:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oprava horní části ulice T.G. Masaryka úspěšně spěje do svého konce. Popraskané autobusové zálivy už jsou nově zabetonované. Po otevření ulice budou ale zastávky minimálně do půlky července mimo provoz. Beton totiž musí pořádně vytvrdnout.

ADRA Frýdek-Místek dostala od města 200 tisíc korun na podporu dětí s autismem

25. června 2020 17:46 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Děti s autismem ukončily letošní školní rok ve Faunaparku. Pracovníci ADRY pro ně připravili bohatý program plný her a zábavy. Ve městě žije přibližně 120 rodin s dětmi s poruchami autistického spektra a ADRA Frýdek-Místek pomáhá pětině z nich. Letos ji v tom výrazně podpořilo i město.

Návštěvy se k příbuzným opět nedostanou. Na Frýdecko-Místecku a Karvinsku se zastavilo rozvolňování

25. června 2020 16:08 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Zákaz návštěv ve zdravotnických a sociálních zařízeních a povinné testování všech zaměstnanců i přijímaných klientů a pacientů. Ale i pořádání akcí s účastí maximálně do 500 lidí. To jsou nová mimořádná opatření, která nařídila krajská hygienická stanice pro okresy Karviná a Frýdek-Místek.

Dva zranění po nehodě motorky s nákladním autem v Bruntálu

25. června 2020 14:59 | Bruntál | Jiří Cileček

Vážná dopravní nehoda zaměstnala dnes ráno všechny složky integrovaného záchranného systému v Bruntálu. Motorka, na které jeli dva lidé se srazila s nákladním autem. Do akce musel i vrtulník letecké záchranné služby, který z místa transportoval do nemocnice ženu v ohrožení života.

Horníky z dolů ČSM Jih a Sever čekají velké PCR testy

25. června 2020 8:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od pátku do úterý projdou horníci a zaměstnanci dolů ČSM Jih a Sever velkým testováním na Covid-19. Doposud bylo totiž nařízeno testování všech zaměstnanců společnosti OKD rychlotesty, které detekují přítomnost protilátek.

Potvrzeno! V Ostravě vyroste nejvyšší mrakodrap v České republice

24. června 2020 19:10 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ostrava Tower !!! Šedesátipatrová budova s výškou 238 metrů má stát do roku 2026. Vyroste na pozemku označovaném jako Slza. Ten leží v centru podél ulice 28. října a jeho prodej společnosti RT Torax za skoro 62 milionů korun schválili ve středu zastupitelé. Společnost slíbila vedle Nové Karoliny vybudovat obchodně administrativní centrum s hotelem a byty.

Přes zákaz řízení do roku 2025 řídil auto s propadlou STK, překročil povolenou rychlost a ještě nadýchal

24. června 2020 10:26 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Na rychlou jízdu doplatil 32letý muž v úterý ráno v Ostravě - Nové Vsi. Změřili ho ostravští strážníci a vzápětí se nestačili divit. Muž za volantem byl bez řidičáku až do roku 2025, auto mělo propadlou technickou kontrolu a řidič navíc nadýchal. Přivolaní policisté ho proto zadrželi a zabavili mu i auto.

Výdejna potravinové pomoci, Centrum aktivních seniorů i Beskydské ortopedické dny. F-M pošle dotace do sociální oblasti

22. června 2020 19:31 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Výdejna potravinové pomoci i Centrum aktivních seniorů dostanou od magistrátu peníze na částečnou úhradu nákladů spojených s jejich provozem. Rozhodli o tom zastupitelé, kteří v rámci dotací do sociální oblasti podpořili také pořádání Beskydských ortopedických dnů.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více