Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Těžba uhlí se v pátek zastaví! Všude a bez výjimky! Kvůli velkému počtu nakažených o tom rozhodla společnost OKD

2. července 2020 14:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Důl ČSM-Jih, ČSM-Sever a Důl ČSA přeruší od pátku 3.7. 2020 svůj provoz. Přerušení těžby se tak bude týkat všech lokalit včetně Dolu Darkov. Tam OKD přistoupilo k ukončení těžby z důvodů vyššího počtu nakažených zaměstnanců Covid-19 už 22. 5. 2020.

Fotbalisté Karviné mají v kádru 3 nakažené, dohrávka první ligy je v ohrožení

2. července 2020 12:48 | Karviná | Jiří Cileček

Ve fotbalovém klubu MFK Karviná zavládla panika. Tři hráči měli totiž pozitivní test na nemoc Covid-19. Už jsou v karanténě a nyní se čeká na výsledky dalších testů a k celé události by se měla vyjádřit také Ligová fotbalová asociace. Situace by totiž mohla ohrozit dohrávku naší nejvyšší fotbalové soutěže.

Slezská Ostrava získala titul Obec přátelská seniorům

1. července 2020 16:31 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Slezská Ostrava získala titul Obec přátelská seniorům. V celonárodní soutěži obsadila první místo v kategorii od 10 do 50 tisíc obyvatel. Odměnou v soutěži je také 1,5 milionu korun, které obvod využije na další rozvoj proseniorských aktivit.

Čtrnáctiletý cyklista havaroval při sjezdu z Ovčárny, s otevřenou ránou hrudníku ho transportoval do nemocnice vrtulník

1. července 2020 15:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Mladý cyklista nezvládl ve středu dopoledne sjezd z Ovčárny na Hvězdu. Po nárazu do svodidel se těžce zranil a musel pro něj vrtulník, který ho s otevřenou ránou hrudníku přepravil do ostravské Fakultní nemocnice.

Pozor na výlukové jízdní řády ve Frýdku-Místku, začnou platit od července

29. června 2020 19:21 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Lidé, kteří cestují ve Frýdku-Místku městskou hromadnou dopravou se budou muset obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. Od července totiž začnou platit kvůli opravám sjezdů a nájezdů na estakádu výlukové jízdní řády. Změny se dotknou patnácti linek a některé autobusy dokonce vůbec nebudou zajíždět na nové autobusové nádraží. Výluka může trvat až dva roky.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 29. 6. 2020

29. června 2020 18:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

V Sadech Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku někdo polámal nově vysazené stromy

29. června 2020 17:58 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Sady Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku se staly terčem neznámých vandalů. Někdo totiž polámal nově vysazené mladé stromy. Bohužel už nepůjdou zachránit a město je bude muset vykopat a místo nich zasadit úplně nové. Škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun.

Aquapark Olešná posílil v areálu automaty s dezinfekcí

29. června 2020 17:07 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dezinfekce na ruce i antibakteriální gel. To jsou prostředky, které nabízí město občanům prostřednictvím automatů. Stále jich je 5, dva byly ale v současnosti přemístěny do areálu Aquaparku Olešná.

V Moravskoslezském kraji zůstávají povinné roušky. Na Karvinsku a Frýdecko-Místecku se zpřísní mimořádná opatření

29. června 2020 10:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj zůstane stále zahalený rouškami. Na Karvinsku a Frýdecko-Místecku se navíc zpřísní mimořádná opatření. Restaurace a bary budou muset dál zavírat ve 23:00, snižuje se maximální počet lidí na akcích z 500 na 100.

VIDEO: Statný strom zničil po pádu v Bravanticích plot a zasáhl i rodinný dům. Hasiči mají na kontě už přes 450 zásahů

27. června 2020 15:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V Bravanticích se vyvrátil velký strom. Zničil plot a zasáhl i střechu rodinného domu. Hasiči ho museli rozřezat a přes koryto potoku vytáhnout. Od pátečního večera do sobotního odpoledne mají v kraji na kontě už přes 450 zásahů spojených s přívalovými dešti.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více