Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Starší muž v Havířově zkolaboval a zemřel na ulici

9. února 2020 13:32 | Havířov | Libor Běčák

S největší pravděpodobností zdravotní kolaps stál za úmrtím staršího muže, který zemřel v neděli ráno na Dlouhé třídě v Havířově-Podlesí.

Ranní důlní otřes vzbudil lidi v Havířově a okolí

9. února 2020 11:35 | Havířov | Libor Běčák

Zachvění postelí i dalších částí domácností, vzbudilo v neděli časně ráno několik desítek lidí v Havířově a jeho okolí. Příčinou byl důlní otřes s epicentrem v některé z blízkých černouhelných šachet.

Opilý muž se na sídlišti v Orlové oháněl samurajským mečem

9. února 2020 10:50 | Orlová | Libor Běčák

Strážníci z Orlové mají za sebou zásah proti opilému muži, který chodil ulicemi sídliště a oháněl se přitom kolem sebe samurajským mečem zvaným katana. Muž z Bohumína byl zatčen a převezen na záchytku.

Na příměstské sjezdovce v Palkovicích se děti učí základům lyžování

7. února 2020 20:01 | Palkovice | Libor Běčák

Letošní zima je mimořádně skoupá na sníh. Nebýt umělého zasněžování, mnohé sjezdovky by nebyly vůbec v provozu. Doplatily by na to i školní lyžařské kurzy, které by se musely rušit. Například na příměstské sjezdovce v Palkovicích ale přece jen dokázali část svahu zasněžit. Každý týden tam své lyžařské začátky absolvuje několik desítek dětí z mateřských a základních škol z Frýdecko-Místecka, Karvinska, Ostravy a dalších částí regionu.

Dopravu přes Staré Hamry komplikují kamiony, sníh i vyvrácené stromy

5. února 2020 16:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik let stejná písnička. Neukáznění řidiči kamionů v Beskydech ignorují zákaz vjezdu na horskou silnici přes Staré Hamry. Ve středu tam dopravu na čas zastavily i větrem vyvrácené stromy.

Dřevěnku v Bílé zachvátil požár. Majitelé se zachránili, pes zahynul

5. února 2020 16:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Škodu za necelý milion korun způsobil požár, který vypukl v úterý večer v dřevěnce v beskydské obci Bílá. Obyvatelům se naštěstí podařilo před plameny utéct.

Zloději kradou z aut katalyzátory. Drahé kovy z jejich útrob prodávají ve sběrnách

4. února 2020 12:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jen několik minut stačí zručnému zloději k tomu, aby z výfukového potrubí pod automobilem odmontoval katalyzátor. Několik zlodějů už policie dopadla a čeká je trest.

Chřipka nabírá na síle. Některé nemocnice zakazují návštěvy hospitalizovaných

3. února 2020 17:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, Městská nemocnice v Ostravě-Fifejdách, Slezská nemocnice v Opavě, Nemocnice v Havířově či v Novém Jičíně. V těchto nemocnicích už je vyhlášený zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Důvodem je chřipka.

Policisté z Karvinska si loni na konto připsali řadu úspěšných zásahů

3. února 2020 12:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bezpečnostní situace na Karvinsku je stabilizovaná. Vyplývá to z policejní statistiky za loňský rok. Vedle pokut za odhalené přestupky mají policisté z Karvinska na kontě také celou řadu zásahů proti pachatelům trestných činů.

Traktor skončil na střeše. Nehoda mezi Ostravou a Havířovem zastavila dopravu

2. února 2020 18:46 | Ostrava-město | Libor Běčák

AKTUALIZOVÁNO/ V dlouhé koloně uvízli v neděli v podvečer motoristé na silnici mezi Ostravou a Havířovem, když byla Rudná zatarasena nehodou osobního automobilu s traktorem.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více