Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Žena v autě vjela do cesty osobnímu vlaku v Šenově u Nového Jičína, souprava vůz odmrštila mimo koleje

2. července 2021 12:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Padesátiletá řidička osobního auta Subaru v pátek 2. července ráno v Šenově u Nového Jičína vjela na železniční přejezd, kde její vůz srazil osobní vlak. Podle policie žena zřejmě nerespektovala červeně blikající světlo. Nehoda se obešla bez zranění.

53letý motorkář se zákazem řízení se snažil ujet hlídce v Beskydech. Kontroly budou pokračovat, varují policisté

2. července 2021 9:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté před několika dny slibovali pravidelnější kontroly v Beskydech. Lidé totiž často upozorňují na řidiče, kteří vjíždějí do zalesněných oblastí se zákazem vjezdu. Často to bývají i motocyklisté na terénních strojích. Na jedné ze svých kontrol se policistům snažil ujet právě 53letý motocyklista.

Muž posprejoval desítky míst v Ostravě, policistům řekl, že svou tvorbu považuje za umělecké dílo

2. července 2021 9:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté z 5. oddělení obecné kriminality Ostrava dopadli 37letého muže, kterému prokázali desítky posprejovaných míst ve městě. Podle mluvčí PČR Evy Michalíkové šlo o složitou skládačku důkazů, navíc žádný skutek nebyl policii oznámen.

Agresivní mladíci v Ostravě napadli dva 14leté chlapce, policie zveřejnila záznam incidentu

1. července 2021 11:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté vyšetřují případ napadení dvou nezletilých chlapců. 12. června je slovně a poté fyzicky napadla skupinka tří mladých mužů. Jeden z nezletilých musel být hospitalizován v nemocnici. Policisté prosí veřejnost o pomoc se ztotožněním útočníků.

Roubenku v Beskydech zachvátil požár, hasiči museli natahovat hadice s vodou na stovky metrů

30. června 2021 12:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Obtížně přístupný terén ztížil v úterý odpoledne zásah profesionálních i dobrovolných hasičů v katastru obce Morávka na Frýdecko-Místecku. Začala tam hořet roubenka, který byla na nepřístupném, vzdáleném místě. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

61letá řidička v Ostravě nepochopitelně vjela na křižovatce do protisměru, přímo před očima strážníků

30. června 2021 10:34 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Strážníci ostravské městské policie zveřejnili video z minulého pátku. Sekvence zachycuje situaci v ranních hodinách v Ostravě-Porubě, kde na frekventované křižovatce ulic Martinovská a Provozní vjela z nevysvětlitelných příčin do protisměru 61letá řidička z Opavska.

Muži se vznítil kovový barel s těkavými látkami, další se popálil při zatápění v kamnech. K oběma případům musel vrtulník záchranářů

30. června 2021 9:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dvou vážných poranění na Frýdecko-Místecku a Opavsku v úterý 29. června, krátce po sobě, zasahovaly týmy zdravotníků. Operační důstojník na obě místa kromě pozemních posádek vypravil také letecké záchranáře. Podle mluvčího ZZS MSK Lukáše Humpla šlo o vážné případy.

Cyklista zezadu srazil starší ženu v Ostravě-Porubě, pátrá po něm policie

30. června 2021 9:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté pátrají po neznámém cyklistovi, který 19. prosince 2020 v Ostravě-Porubě zezadu srazil ženu. Výzvu zveřejnila mluvčí Eva Michalíková s tím, že jde o starší událost, ale policisté disponují nově zjištěnými informacemi, proto celou věc právně překvalifikovali.

Krizový štáb Moravskoslezského kraje končí, jeho členové ale nabádají ke stálé opatrnosti a očkování

28. června 2021 20:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Nejčerstvější informace hovoří o tom, že máme 6,5 případu sedmidenní incidenci na 100 tisíc obyvatel a včera bylo 5 potvrzených nových případů, což je v podstatě trend, který je už takto evidentní několik týdnů. Dneska jsme se proto dohodli na tom, že ukončíme činnost krizového štábu," řekl na úvod brífinku po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje hejtman Ivo Vondrák.

Archeologové objevili na budoucím opavském obchvatu předměty z dob 4000 let před Kristem

28. června 2021 13:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Archeologové v rámci druhé etapy záchranného výzkumu v katastrech Kateřinky u Opavy, Jaktař, Palhanec a Vávrovice, který je součástí stavby I/11 Opava, severní obchvat – západní část, objevili vzácné artefakty z dob 4000 let před Kristem. Informaci přinesl Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více