Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Skončilo para hokejové MS 2021, zlato z Ostravy si opět odváží Američané

27. června 2021 0:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostrava má za sebou para hokejové mistrovství světa. Šampionát skončil v sobotu večer medailovými zápasy. Diváci mohli sledovat hru v podání nejlepších týmů na světě.

Čeští para hokejisté se rozloučili s MS výhrou nad Norskem, obsadili 5. místo a postoupili na paralympiádu

25. června 2021 23:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čeští para hokejisté se v pátek večer rozloučili se světovým šampionátem. V klíčovém utkání o 5. místo nastoupili proti Norům a po dlouhém, několika zápasovém čekání, vstřelili i první gól. Poté, co Norsko vyrovnalo na 1:1, se naši před koncem druhé třetiny radovali znovu. Druhou a vítěznou branku zařídil David Palát. Norsko - Česko: 1:2

DOPRAVNÍ REVUE: Přípravy vysokorychlostní tratě v Moravskoslezském kraji pokračují

24. června 2021 12:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Také v Moravskoslezském kraji pokračuje příprava stavby celorepublikové vysokorychlostní tratě. Zástupci Správy železnic ve středu 16. června jednali na krajském úřadě.

LÉTA BĚŽÍ: Moravskoslezský kraj přispěl na pořízení nových aut pro Armádu spásy

24. června 2021 12:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj předal čtyři nová auta Armádě spásy, ta na jejich pořízení dostala 80 procent nákladů v dotačním programu zvýšení kvality sociálních služeb v našem regionu.

V Ostravě pokračuje MS v para hokeji, český tým podlehl i Rusům

23. června 2021 17:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Ostravě pokračuje para hokejové mistrovství světa. České reprezentaci se účast na něm rozhodně nedaří podle představ, během prvních tří zápasů hráči nevstřelili jedinou branku. V úterním utkání navíc podlehli Kanadě vysoko 10:0. Ve středečním čtvrtfinálovém zápasu se střetli s výběrem Ruska.

Dva lidé na motorce havarovali v Heřmanovicích na Bruntálsku, pro zraněné letěl záchranářský vrtulník

20. června 2021 23:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U vážné dopravní nehody motocyklu v obci Heřmanovice v neděli 20. června dopoledne zasahovali krajští záchranáři. Operační středisko na pomoc zraněným povolalo i ostravské letecké záchranáře ve vrtulníku. O nehodě informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

V Ostravě začalo para hokejové mistrovství světa 2021, českému týmu úvodní důležité utkání nevyšlo

19. června 2021 15:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostrava se opět stala hlavním městem para hokeje. V moravskoslezské metropoli totiž v sobotu začalo očekávané mistrovství světa. Účastní se ho osm týmů. Šampionát zahájil úvodním utkáním český výběr proti Jižní Koreji.

Muž se dvěma zbraněmi vylezl na most Miloše Sýkory a vyhrožoval sebevraždou, na místě zasahovaly desítky policistů včetně vyjednavače

18. června 2021 21:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V podvečerních hodinách v Ostravě zasahovaly desítky policistů kvůli muži (1984), který se dvěma zbraněmi vylezl na oblouk mostu Miloše Sýkory a vyhrožoval sebevraždou. Na místě zasahovaly desítky policistů, hasiči a zdravotníci. S mužem komunikoval i policejní vyjednavač.

Opilý muž utekl se synem a vyhrožoval podřezáním svých rodičů, kteří mají vnuka v pěstounské péči

18. června 2021 13:26 | Havířov | Lukáš Zavadil

K oznámení, že muž napadá nějakou ženu, vyjeli 9. června havířovští strážníci k restauraci Orion na ulici Kollárova. Žena hlídce sdělila, že její syn (1978) se zmocnil jejího vnuka, kterého mají jako prarodiče v pěstounské péči.

Řidič autobusu prudce zabrzdil kvůli chodci, uvnitř vozu se vážně zranila žena

18. června 2021 9:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté se obracejí na cestující, kteří byli přítomni pádu ženy v autobusové lince č. 310 ve Frýdku-Místku. V neděli 13. května o půl sedmé ráno její řidič musel prudce zabrzdit před přechodem pro chodce. Žena, která uvnitř vozu spadla, se vážně zranila.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více