Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Návštěva ze zvrhla ve vydírání a loupež, dvojice pachatelů mučila ve sklepě vystrašeného muže

14. června 2021 17:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Návštěva u kamaráda stála na začátku vážného případu, který vyšetřují kriminalisté 8. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství Ostrava. Minulý týden objasnili loupežné přepadení, které podle vyšetřování vyústilo ve vydírání. Obviněni jsou dva muži (26 a 30 let), kteří jsou v rodinném poměru. Před soudem stanou za trestné činy loupež a vydírání.

Mladá zlodějka terorizovala Karvinou, kradla v bytech i na zahradách

14. června 2021 9:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nenasytnou 21letou zlodějku usvědčili a obvinili policisté na Karvinsku. Žena má na kontě neuvěřitelný výčet krádeží za bezmála 122 tisíc korun. Komisař navrhl vzetí do vazby, kterému soud vyhověl.

Zběsilá honička na Frýdecko-Místecku, zfetovaný řidič bez řidičáku jel až 200 km/h, skončil ve sloupu veřejného osvětlení

14. června 2021 9:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zveřejnili další případ, kdy řidič nereagoval na zákonné výzvy k zastavení vozidla a ujížděl přes několik obcí. Hazardní jízda řidiče začala krátce po půlnoci na pondělí 14. června v obci Hodoňovice. Policisté se tam rozhodli auto zkontrolovat, ale muž nezastavil a naopak zvýšil rychlost.

Nehoda dvou aut ve Štramberku, hasiči museli vyprostit zaklíněného člověka

5. června 2021 16:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dopravní nehody dvou osobních aut zasahovaly v sobotu odpoledne tři jednotky hasičů. Kolize se stala v ulici Kozina ve Štramberku. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

Policie našla pohřešovanou patnáctiletou dívku z Ostravy, od 23. května o sobě nikomu nepodala zprávu

5. června 2021 15:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté od 23. května pátrali po patnáctileté dívce z Ostravy. Odešla z domu a dva týdny o sobě nedala vědět. 7. června policie oznámila, že dívka se ve zdraví našla.

DOPRAVNÍ REVUE: Na Praděd jezdí speciální autobusy pro seniory a ZTP

5. června 2021 12:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Od středy 2. června začala jezdit speciální autobusová linka, která vyveze seniory a osoby se sníženou mobilitou až k vysílači na Pradědu. Letos pojede celkem třináctkrát, každou středu až do 25. srpna.

Požár kanceláří a kuchyně v Ostravě-Vítkovicích, z budovy se evakuovalo 15 lidí, škoda za 800 tisíc korun

4. června 2021 20:46 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Požár několika kanceláří a kuchyně s nástenným serverem v Ostravě-Vítkovicích v pátek odpoledne zaměstnal dvě jednotky profesionálních hasičů. Hořet začalo ve druhém nadzemním podlaží v objektu s cukrářskou výrobnou v přízemí.

Čtrnáctiletá dívka vešla zpoza autobusu rovnou pod auto, řidič nestačil zareagovat, pro vážně zraněnou musel vrtulník

4. června 2021 12:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté a záchranáři ve čtvrtek 3. června zasahovali u vážné dopravní nehody. V Petrovicích u Karviné osobní auto srazilo čtrnáctiletou dívku, která chtěla přejít cestu za autobusem. Na místo přiletěl i vrtulník záchranářů, protože dívka utrpěla vážná zranění.

Řidič kamionu přehlédl osobní auto, vážná hromadná nehoda zablokovala D48, na místo musel vyrazit i vrtulník

4. června 2021 10:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážná dopravní nehoda ve čtvrtek 3. června před 14. hodinou zcela zastavila dopravu na D48 v Českém Těšína. Podle policie ji s největší pravděpodobností zavinil řidič nákladního auta s návěsem, který jel ve směru z Ostravy na Třinec.

V Bohumíně nainstalovali pamětní desku obětem loňského tragického požáru

4. června 2021 10:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mezi stromy nedaleko panelového domu v Nerudově ulici v Bohumíně dnes dalo město instalovat žulovou pamětní desku. Připomíná tragédii z 8. srpna loňského roku, kdy po žhářském útoku zemřelo jedenáct lidí. Pietní místo mohou lidé využít k pokládání svíček.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více