Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Noční požár domku a stolařské dílny způsobil škodu za 4 miliony, jedna osoba se nadýchala kouře

31. května 2021 10:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Škodu s předběžným odhadem 4 miliony korun způsobil noční požár prvního patra rodinného domku a přilehlé stolařské dílny ve Slavkově na Opavsku. Jednu osobu, která se nadýchala kouře, museli ošetřit zdravotníci. O nočním zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Srážka cyklisty a muže na elektrokoloběžce, oba se zranili, policie hledá svědky kolize

26. května 2021 10:11 | Krnov | Lukáš Zavadil

Policisté hledají svědky srážky cyklisty s mužem, který jel na elektrokoloběžce. Srazili se v úterý 25. května po 14. hodině v Krnově na křižovatce ulic Albrechtická a I. P. Pavlova. Oba muži se zranili.

Hasiči zachránili dva psy během 14 hodin, jeden uvízl v kari síti, další ve vodním náhonu

25. května 2021 14:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva úspěšné zásahy spojené se záchranou psů si během 14 hodin připsali profesionální i dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji. V obci Tichá museli vyprostit z kari sítě bernského salašnického psa, poté jeli do Kyjovic vysvobodit border kolii z vodního náhonu. O zásazích informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Dvě rodiny afghánských migrantů s malými dětmi se schovaly do návěsů, řidiči kamionů je policii nahlásili nedaleko hranic s Polskem

25. května 2021 10:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté přijali ve středu 19. května v odpoledních hodinách oznámení z benzinové stanice na dálnici D1 směrem na Polsko. Řidič litevského kamionu se tam obrátil na obsluhu s tím, že má s kolegou podezření, že v návěsech jejich kamionů cestují osoby.

Lidé se solidárně skládají na pomoc napadenému členovi ostrahy, vznikl transparentní účet

24. května 2021 20:46 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Je tomu týden, co v centru Ostravy šestnáctiletý agresivní mladík napadl člena ostrahy obchodního centra. Na třiasedmdesátiletého muže surově zaútočil, kopl ho do břicha a poté, co upadl, ho kopl do hlavy. Na facebooku v pátek vznikla skupina, která se rozhodla napadenému muži pomoci a organizátoři následně zřídili transparentní účet. Senior naštěstí neutrpěl vážná zranění, podle organizátorů pomoci je ale ve špatném psychickém stavu.

Re.volt oznamuje konec. Z ulic Ostravy, Nového a Starého Jičína, Příboru a Kopřivnice v červnu zmizí všechny žluté stroje

24. května 2021 18:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Český startup re.volt carsharing v červnu kompletně ukončí svůj provoz, v tiskové zprávě to v pondělí 24. května oznámil CEO Pavel Kuchta. Firma v Moravskoslezském kraji působí v Ostravě, Novém a Starém Jičíně, Příboru a Kopřivnici. Z ulic těchto měst postupně zmizí všechny žluté stroje. Firma krach zdůvodňuje mixem faktorů, které vedly k dlouhodobé ztrátě. Majitelé společnosti už nejsou schopni ji financovat.

Policisté pátrají po seniorovi z Opavy-Jaktaře, doma nechal doklady i mobilní telefon a zmizel

24. května 2021 13:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policie vyhlásila pátrání po seniorovi z Opavy-Jaktaře. Pohřešovaný byl naposledy spatřen 20. května v místě svého bydliště. Doma zanechal doklady i mobilní telefon a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu.

Ostravská ZOO získala dvouletého samce lva indického, lidé už ho mohou vidět ve venkovním výběhu

24. května 2021 13:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zoologická zahrada a botanický park Ostrava získala dvouletého lva indického. Mladý samec byl přivezen minulou středu ze Zoo Frankfurt. Informovala o tom mluvčí zahrady Šárka Nováková. Zvíře nejprve pobývalo pouze ve vnitřních prostorech, až později chovatelé přistoupili ke zpřístupnění venkovního výběhu.

Namol opilý řidič se zákazem řízení kličkoval ulicemi města, odmítal vystoupit z auta, pak nafoukal tři promile

24. května 2021 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nezvykle jedoucí Škoda Superb, která v bohumínských ulicích kličkovala z jedné strany na druhou, zaujala v neděli 23. května policisty tamního obvodního oddělení. Auto mířilo z centra ke kruhovému objezdu ulice 1. máje. Za volantem seděl namol opilý muž se zákazem řízení.

LÉTA BĚŽÍ: Moravskoslezský kraj rozděluje peníze v sociální oblasti

24. května 2021 10:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj na březnovém zasedání rozdělil peníze v programu Zdravé stárnutí. V tomto programu mohou obce i neziskové organizace stavět například fitcentra pro seniory, pořádat vzdělávací kurzy nebo podporovat aktivity pro pečující a posilovat mezigenerační vazby. Před schválením jsou ale i další programy - více o nich nám řekl náměstek hejtmana Jiří Navrátil.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více