Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Náklaďák vyhodil tuny odpadu pár metrů za domem, pachatele pomohly odhalit kamery, firmě hrozí až 10 milionů pokuta

20. května 2021 9:14 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci úspěšně vypátrali pachatele, který na začátku května v Ostravě-Kunčičkách založil rozsáhlou černou skládku. Jde o zaměstnance firmy, který se na ulici Pstruží zbavil několika tun odpadu. Jen pár metrů od obytných domů zůstaly staré pneumatiky, suť i domovní odpad. Společnosti hrozí vysoká pokuta. Důvod? Odpad údajně odmítli přijmout ve sběrném dvoru.

DOPRAVNÍ REVUE: Karetní systémy MSK a Zlínského kraje jsou propojeny

20. května 2021 9:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Karetní systémy Moravskoslezského a Zlínského kraje jsou nově propojeny. Dva sousední kraje tak zrealizovaly spolupráci na základě memoranda podepsaného před několika lety. Projekt odstraňuje bariéry při cestování veřejnou dopravou v příhraničních oblastech obou krajů.

20letý podvodník obral o peníze důvěřivé muže z celého Česka, sliboval zaručené sportovní sázky a rychlý výdělek

17. května 2021 10:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

"Rád bys víc peněz? Pošli mi, co máš, mám zaručený tip na sportovní zápas, vsadím a výdělek ti zašlu." Například tímto způsobem lákal 20letý podvodník peníze od důvěřivých lidí, kteří mu z celé republiky poslali stovky tisíc korun. Mezi podvedenými je i muž z Frýdecko-Místecka.

Cyklista projížděl kolem auta a náhle se otevřely dveře. Muž si po pádu poranil hlavu, ale na ošetření nepočkal

17. května 2021 8:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do otevřených dveří zaparkovaného osobního auta v Ostravě-Výškovicích narazil projíždějící cyklista. Muž upadl na silnici a poranil si hlavu, řidička proto ihned zavolala rychlou záchrannou službu. Cyklista ale na příjezd záchranářů nepočkal a z místa odjel. Policie hledá svědky nehody.

Vlk roztrhal ovci na zahradě u domu v Bystřici na Jablunkovsku, rodina má strach

9. května 2021 22:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vlk roztrhal ovci na zahradě nedaleko domu v obci Bystřice na Jablunkovsku. Majitelé se bojí, aby se šelma nevrátila a neútočila znovu. Rodina vše ohlásila tamnímu úřadu i policii. Podle odborníků jsou útoky vlků v oblasti mezi Třincem a Jablunkovem poměrně časté. K většině škod prozatím došlo na nedostatečně zabezpečených pastvinách.

Muže v Ostravě srazil vlak, záchranáři ho v nemocnici předali v kritickém stavu

9. května 2021 20:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajští záchranáři v sobotu 8. května zasahovali u muže, kterého v Ostravě srazil vlak. Jeho stav se velmi rychle zhoršoval, řekl mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl. Na pomoc ihned po oznámení vyjela lékařská posádka rendez-vous a skupina RZP. Podle informací TV Polar muž skočil pod vlak sám, jednalo se zřejmě o sebevražedný pokus.

53letý cyklista zemřel po srážce s autem na cestě z Ostravice na Staré Hamry, řidič neměl šanci zareagovat

9. května 2021 18:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují tragickou nehodu, která se v neděli 9. května po čtrnácté hodině stala na cestě mezi Ostravicí a Starými Hamry. 53letý muž z Frýdecko-Místecka jel na jízdním kole po chodníku souběžně se silnicí čísla I/56. Najednou ale vjel na silnici do jízdní dráhy osobnímu autu. Řidič už nestačil reagovat. O nehodě informoval mluvčí PČR René Černohorský.

Starší žena se zranila na naučné turistické stezce ve Štramberku, musel pro ni vrtulník

9. května 2021 11:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V obtížně přístupném terénu naučné turistické stezky ve Štramberku na Novojičínsku zasahovali v sobotu 8. května odpoledne záchranáři ZZS MSK. Na místo povolali i své letecké kolegy ze základny z Ostravy.

Ředitel moravskoslezských hasičů Vlček byl povýšen do hodnosti generálmajora, ke sboru nastoupil v roce 1984

8. května 2021 17:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Prezident republiky Miloš Zeman v sobotu 8. května 2021 u příležitosti státního svátku Dne vítězství povýšil do hodnosti generálmajora Ing. Vladimíra Vlčka, Ph.D., MBA, ředitele HZS Moravskoslezského kraje. Generálmajor Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA byl povýšen do hodnosti generálmajora, tedy hodnostně se stal „druhým“ nejvýše postaveným příslušníkem HZS ČR. V tiskové zprávě to oznámil mluvčí HZS MSK Lukáš Popp.

Hasiči zasahovali v Kunčičkách u požáru osobního BMW, škoda za 200 tisíc korun

8. května 2021 14:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 8. května ráno u požáru osobního automobilu, který začal hořet v Kunčičkách u Bašky. O události informoval mluvčí HZS MSK Lukáš Popp.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více