Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Vlak srazil muže, který měl v uších sluchátka s hlasitou hudbou, troubení lokomotivy neslyšel

5. května 2021 16:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Obrovské štěstí měl 30letý muž, kterého ve středu 5. května srazil vlak na Frýdecko-Místecku. Muž neslyšel troubení vlaku, protože měl na hlavě nasazena sluchátka s hlasitou hudbou. O případu informovala mluvčí PČR Karolína Bělunková.

Policisté pátrali po dvacetileté ženě z Ostravy, od začátku března o sobě nepodala žádnou zprávu

5. května 2021 14:39 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté pátrali po dvacetileté ženě z Moravské Ostravy. Pohřešovali ji rodiče, podle kterých žena bez vysvětlení opustila své trvalé bydliště. Ženu se podařilo zdravou vypátrat ve čtvrtek 6. května v dopoledních hodinách v Ostravě, oznámila to mluvčí PČR Eva Michalíková.

Do babyboxu v Krnově někdo odložil novorozence, chlapec dostal jméno Petr

5. května 2021 10:14 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do babyboxu v areálu Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov někdo v úterý 4. května večer odložil novorozence. Informoval o tom zakladatel babyboxů v ČR Ludvík Hess. Chlapec je podle něj zcela zdravý.

Pětiletého chlapce uvěznil stojan na kola, dělník upadl do bezvědomí. Hasiči pomohli oběma a předali je zdravotníkům

5. května 2021 9:46 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dva poměrně neobvyklé zásahy mají za sebou profesionální hasiči v Ostravě. Během úterního odpoledne zasahovali na dvou místech. Nejprve snesli z lešení slovenského dělníka, který kvůli zdravotním potížím upadl do bezvědomí, poté vysvobodili pětiletého chlapce z dřevěného stojanu na kola v Ostravě-Nové Vsi.

Policie pátrala po ženě z Ostravy, s rodinou přestala komunikovat na začátku května

4. května 2021 18:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Pohřešovaná žena byla v pořádku nalezena, informovala o tom policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Hustý kouř a plameny. Policisté hasili požár náklaďáku v ulicích města, na korbě byla nová auta

4. května 2021 15:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pohotový zásah projíždějících policistů Speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje zabránil velkému požáru. O zásahu v ulicích Frýdku-Místku informovala policejní mluvčí Karolína Bělunková. Jednotka Speciální pořádkové jednotky byla podle ní ve správný čas na správném místě.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 3. 5. 2021

3. května 2021 18:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Postupná stabilizace situace v Moravskoslezském kraji, masivní testování a očkování. To byla hlavní témata tiskového brífinku po zasedání Krizového štábu Moravskoslezského kraje. Tentokrát proběhl po 14 dnech. Jako vždy nabízíme videozáznam brífinku.

Dva mrtví po tragické nehodě ve Studénce, nákladní auto se tam po defektu a následném smyku srazilo s protijedoucí dodávkou

3. května 2021 14:49 | Studénka | Lukáš Zavadil

Životy dvou lidí si vyžádala tragická dopravní nehoda ve Studénce na Novojičínsku. Podle dostupných informací dostalo nákladní vozidlo za jízdy defekt. Po následném smyku a nárazu se převrátilo na bok a naložené kamenivo poté zasáhlo protijedoucí dodávku.

Odboráři ostravské huti Liberty organizují protestní mítinik před branami podniku, jsou nespokojeni s vývojem situace

3. května 2021 12:21 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Situace v huti Liberty Ostrava graduje. Odboráři jsou nespokojeni s postupem firmy a jejího majitele. Na středu 5. května proto svolali protestní mítink zaměstnanců. Začne v 13.45 u hlavní brány hutě.

Riskantní manévr motoristy v Ostravě. V tramvaji, která musela prudce zabrzdit, se těžce zranila starší žena

3. května 2021 11:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté se obracejí na veřejnost v případu riskantního manévru motoristy, který 1. dubna okolo 10:46 hodin dopoledne náhle vjel na tramvajový pás. Tramvajová souprava, která projížděla kolem, musela prudce zabrzdit. Unitř kvůli tomu spadla starší žena, která se vážně zranila.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více