Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

LÉTA BĚŽÍ: Dobrovolníci v MSK chtějí pomáhat druhým i nadále

30. dubna 2021 8:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Obrovská vlna solidarity a s ní zvýšený zájem lidí o dobrovolnictví. Ostravská ADRA, která spolupracuje s Moravskoslezským kraje v projektu BOSMEPARTYJA zaznamenala, že každý pátý dobrovolník chce pokračovat v nezištné pomoci druhým i po ukončení nouzového stavu.

Surová bitka v Karviné očima mladých lidí. Neuvěřitelné video z mobilu plné násilí koluje sociálními sítěmi

25. dubna 2021 23:00 | Karviná | Lukáš Zavadil

Surový konflikt mezi mladými lidmi, který se odehrál v neděli odpoledne v Karviné poblíž lesoparku Dubina, si někteří svědci natáčeli na mobilní telefon. Redakci TV Polar se podařilo získat jedno z videí. Je redakčně upraveno, protože se na záběrech pohybují osoby mladší 18 let. Případ vyšetřují policisté, kteří vyzývají svědky události, aby poskytli informace. Svědci tvrdí, že během konfliktu mělo dojít i k použití nože. Policie v neděli ještě neměla informace o zraněných, napadení se totiž rozutekli. V pondělí ale informovala, že v nemocnici nakonec skončili minimálně 3 mladí lidé.

Hromadná rvačka mladých lidí v Karviné u lesoparku Dubina, někteří měli v rukou zbraně, konflikt řeší policie

25. dubna 2021 19:14 | Karviná | Lukáš Zavadil

V Karviné se v neděli odpoledne poblíž lesoparku Dubina porvalo několik desítek mladých lidí. Mluvčí PČR potvrdila, že policisté prověřují získané informace, ale že lidem žádné nebezpečí nehrozí. Svědci tvrdí, že během konfliktu mělo dojít i k použití nože. Policie v neděli ještě neměla informace o zraněných, napadení se totiž rozutekli. V pondělí ale informovala, že v nemocnici nakonec skončili minimálně 3 mladí lidé.

V Opavě našli u řeky tělo mrtvého muže. Případ vyšetřuje policie, pravděpodobně jde o sebevraždu

25. dubna 2021 15:10 | Opava | Lukáš Zavadil

Na místě u silničního výjezdu z Opavy na Ostravu, nedaleko obchodní centra Globus, bylo v neděli po poledni u řeky nalezeno tělo muže bez známek života. Na místo zamířily složky IZS, muži už ale nedokázali pomoct.

Noční požár v karvinském bytě, během průzkumu našli hasiči mrtvou seniorku

25. dubna 2021 8:27 | Karviná | Lukáš Zavadil

Hasiči v noci na neděli 25. dubna zasahovali u požáru bytu v karvinské části Nové Město. O události se dozvěděli prostřednictvím tísňové linky. Požár byl ohlášen sedm minut po jedné hodině ranní.

Krnovská nemocnice otevře nové očkovací centrum v Břidličné

24. dubna 2021 22:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sdružené zdravotnické zařízení Krnov ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a společností AL INVEST Břidličná otevře v úterý 27. dubna nové očkovací centrum. To je umístěno v jedné z hal významného průmyslového podniku.

V pondělí začne oprava sjezdových a nájezdových větví silnic I/48 a I/56 ve Frýdku-Místku

24. dubna 2021 22:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ředitelství silnic a dálnic oznámilo, že od pondělí 26. 4. 2021 začne oprava sjezdových a nájezdových větví silnic I/48 a I/56 ve Frýdku-Místku. Rekonstrukce silničních ramp u Tesca bude probíhat postupně po jednotlivých větvích za úplných uzavírek doprovázených objízdnými trasami.

Sčítání lidu 2021 v MSK: Nejvíc elektronických formulářů zatím vyplnili lidé v Horní Lhotě, nejméně v Petrovicích, Ostrava je na 18. místě

24. dubna 2021 20:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

3,4 milionu elektronických sčítacích formulářů dosud obdržel Český statistický úřad během Sčítání lidu 2021. V Moravskoslezském kraji se sečetlo přibližně 720 tisíc obyvatel kraje, úřad obdržel přes 360 tisíc elektronických formulářů.

Hasiči zasahovali u požáru výrobní haly s chemikáliemi, evakuovali dvě osoby

23. dubna 2021 14:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devět jednotek hasičů muselo v pátek 23. dubna vyjet k požáru výrobní haly v Ostravě-Radvanicích. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely uvnitř hořela velká nádoba s acetonem a nacházely se zde nádoby s chemickými látkami.

GIBS obvinila tři policejní důstojníky z Moravskoslezského kraje, za peníze vynášeli informace

23. dubna 2021 13:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Inspektoři Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinili 14. dubna 2021 tři policejní důstojníky v činné službě, a to z několika trestných činů v rámci rozsáhlého úniku informací poskytovaných za úplatu. Dva tito muži jsou zařazeni u Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV, expozitura Ostrava a jeden u KŘP Moravskoslezského kraje, Odbor hospodářské kriminality SKPV.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více