Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hořící dodávka explodovala i přes rychlý zásah opavských strážníků, hlídka se snažila vůz uhasit do příjezdu hasičů

7. května 2021 17:41 | Opava | Lukáš Zavadil

Nebezpečný zásah mají za sebou opavští strážníci. Při průjezdu kolem parkoviště u Bredy si všimli požáru odstavené dodávky na ulici Nákladní. Vůz i přes jejich snahu explodoval. Informaci o zásahu zveřejnil ředitel Městské policie Opava Jiří Klein s tím, že incident se obešel bez zranění. Na místě zasahovaly i dvě jednotky hasičů.

Liberty Ostrava obdržela všechny peníze za prodej emisních povolenek, firma zaměstnancům vyplatila odměny

7. května 2021 12:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

LIBERTY Ostrava již má na účtu 100 % částky za prodej přebytečných emisních povolenek. Společnost to oznámila v tiskovém prohlášení s tím, že všem zaměstnancům byla vyplacena odměna k 70. výročí huti a že firma bude mít možnost tyto povolenky koupit zpět, a to za pevnou, nižší cenu, bez ohledu na to, jaká bude v dané době cena povolenek na trhu.

DOPRAVNÍ REVUE: V Moravskoslezském kraji opět jezdí turistické cyklobusy

7. května 2021 12:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji mohou při svých výletech na kolech od 1. května využívat oblíbené cyklobusy. Na čtyřech linkách budou vozit turisty do konce září na Ovčárnu, Pustevny nebo na Visalaje.

Hotovo! Zrenovovaná Slovenská strela může vyjet na koleje a vrátí se zpět do Kopřivnice

7. května 2021 12:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Plná provozuschopnost vozidla, tak zní verdikt zkušebního komisaře, který provedl technicko-bezpečnostní zkoušku historického motorového vozu M 290.002 Slovenská strela. V pátek 7. května o tom informoval mluvčí Tatra Trucks. Drážní úřad tedy může vozidlu vystavit průkaz způsobilosti a tím pádem nic nebrání návratu zrekonstruované vlakové soupravy zpět do Kopřivnice. Veřejnosti ji uvidí v novém depozitáři.

Hasiči zasahovali u požárů tří osobních aut v Ostravě, škoda celkem za 300 tisíc korun

7. května 2021 10:23 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

BMW v Ostravě-Lhotce a poté Škoda Octavia a Renault Thalia ve Slezské Ostravě. Hasiči během čtvrtečního odpoledne a pátečního rána zasahovali u dvou požárů osobních aut. Oba se obešly bez zranění, souhrnnou škodu hasiči předběžně odhadnuli na 300 tisíc korun.

Z restaurátorské dílny VŠB-TUO vyjela už druhá opravená motorka, tentokrát historická Jawa 350sv z roku 1934

7. května 2021 10:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Restaurátorské dílně při VŠB – Technické univerzitě Ostrava se zásadní proměny dočkala historická motorka Jawa 350sv z roku 1934. Je to už druhý motocykl, kterému vrátili její původní půvab studenti a zaměstnanci Fakulty strojní VŠB-TUO. Motocykl je součástí unikátní sbírky, kterou Moravskoslezskému kraji věnoval sochař Rybička v roce 2015.

Šikovná seniorka z Karviné nenaletěla podvodníkovi, policie opět varuje před podobnými případy

7. května 2021 10:02 | Karviná | Lukáš Zavadil

64leté ženě z Karviné zvoní telefon, volá mladší mužský hlas. Žena se představuje a hlas na druhé straně spouští: "Co tak oficiálně, babi?" Nejprve to vypadalo, že paní bude reagovat podle už celkem známého scénáře podvodníků, nakonec ale vše dopadlo jinak. Policie upozorňuje na případy podvodníků po telefonu. Že jejich počínání nekončí, dosvědčuje i tento nedávný případ.

Požár střechy rodinného domku v Nové Bělé, zasahovalo šest hasičských vozidel

6. května 2021 14:06 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Požár střechy dvoupodlažního rodinného domku v Ostravě-Nově Bělé zaměstnal ve čtvrtek dopoledne tři jednotky hasičů. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely požár pravděpodobně vznikl v souvislosti s opravou krytiny. Obešel se bez zranění.

Starší muž se ukájel v autě před základní školou, policisté pátrají po svědcích

6. května 2021 11:42 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté vyšetřují případ, který se měl na konci dubna letošního roku odehrát minimálně dvakrát u Základní školy Klegova v Ostravě-Hrabůvce. 65letý muž se v blízkosti školy ukájel v zaparkovaném autě.

Policie obvinila dalšího muže kvůli únorovému výbuchu varny pervitinu v Ostravě-Hrabůvce

6. května 2021 10:37 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté, kteří vyšetřují únorovou explozi domu v Ostravě-Hrabůvce, na konci dubna obvinili druhého muže, který kvůli svému zdravotnímu stavu dříve nebyl schopen procesních úkonů. Oznámila to policejní mluvčí Eva Michalíková v souhrnné zprávě k případu s tím, že policisté vyslechli desítky osob. Kriminalisté zajistili důkazy, které prokazují, že příčinou výbuchu byla manipulace s chemikáliemi při výrobě pervitinu.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více