Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Letečtí záchranáři cvičili v Beskydech, lékaře do terénu vysazují novou metodou

23. května 2021 22:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Letečtí záchranáři z Ostravy a Olomouce několik dnů cvičili v beskydském areálu Gruň. Cvičení se zúčastnili také členové Horské služby ČR. Ostravští letečtí záchranáři spolupracují od ledna tohoto roku se slovenskou firmou AIR - TRANSPORT EUROPE, spol. s r.o., která vyhrála výběrové řízení.

34letý recidivista kradl kola i boty, policie hledá majitele jednoho ze zajištěných kol

23. května 2021 15:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Opavští policisté dopadli 34letého zloděje z Krnova, který na různých místech v Opavě kradl kola a také obuv. Věci bral na mnoha místech, například před budovou Slezské univerzity nebo v bytových domech. Majitele jednoho ze zajištěných kol teď policisté hledají, dosud se nepodařilo zjistit, komu bicykl patří.

DOPRAVNÍ REVUE: Moravskoslezský kraj musí zdražit jízdné oblastního tarifu REGION

23. května 2021 13:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

1. července se příměstských oblastech v Moravskoslezském kraji změní ceny jízdného v tarifní oblasti REGION. Cestující si za jízdenku připlatí. Kraj zdražení zdůvodňuje důsledky pandemie koronaviru, nižšími daňovými příjmy do krajského rozpočtu a novými daňovými zákony.

LÉTA BĚŽÍ: V Ostravě začala jezdit rikša pro seniory

23. května 2021 13:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Novou atrakci získali senioři v Ostravě. Spolu s dobrovolníky si mohou vyjet do přírody nebo na projížďku městem rikšou. Vyjížďky začalo nabízet regionální dobrovolnické centrum ADRY v rámci projektu #BoSmePartyja.

LÉTA BĚŽÍ: Adra hledá další dobrovolníky v Moravskoslezském kraji, tentokrát pro Orlovou a Petřvald

23. května 2021 12:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

ADRA plánuje další nábor dobrovolníků. Tentokrát připravuje školení pro programy v Orlové a Petřvaldu. Zájemci se mohou dopředu přihlásit nebo přijít do Komunitního centra Maják v Orlové.

DOPRAVNÍ REVUE: Na Letišti Leoše Janáčka už začala letní charterová sezona, cestující budou moci využít testovací místa na covid

23. května 2021 12:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Společnost SkyUP airlines dočasně přerušila plánované otevření linky z Letiště Leoše Janáčka Ostrava do ukrajinského Kyjeva. Linka měla být v provozu od 26. dubna vždy v pondělí, středu a pátek.Podle obchodního ředitele Stanislava Bujnovského je to hlavně z důvodu omezení cestování ukrajinských občanů celé EU, i do Česka. Letiště Leoše Janáčka v tuto chvíli potvrdilo návrat linky do Varšavy, a to od 5. října, s přestupy do celého světa. Začala také letní charterová sezona.

Pět mužů na ulici v Karviné svázalo a uneslo dívku. Policisté okamžitě zasáhli, ale zjistili, že šlo o narozeninové překvapení

21. května 2021 8:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Velmi vážné oznámení vyslechl před několika dny operační důstojník policie na lince 158. Oznamovatel viděl únos dívky na sídlišti v Karviné. Několik osob v černých kuklách násilně zacházelo s bezbrannou dívkou. Policie okamžitě nasadila potřebné síly, ale brzy zjistila, že zorganizovaný únos měl být dárkem a narozeninovým žertem.

DOPRAVNÍ REVUE: Stavbaři pokročili na budoucím obchvatu Krnova

20. května 2021 16:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Stavbaři zásadně pokročili na vznikajícím obchvatu Krnova. Ten postupně roste na trase vedoucí mezi územím města a hranicemi s Polskem. Na trase je 141 stavebních objektů.

Útočník, který surově napadl pracovníka ostrahy, se vymlouvá na alkohol. Soud ho v pátek poslal do vazby

20. května 2021 11:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté obvinili 16letého útočníka, který napadl pracovníka ostrahy u obchodního centra v Ostravě. Byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví. Vypověděl, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, protože vypil dvě a půl láhve tvrdého alkoholu. Soud v pátek 21. května akceptoval návrh policie na jeho vzetí do vazby. Potvrdila to mluvčí PČR Pavla Jiroušková.

Cyklista narazil do zaparkovaného auta a poškodil ho, policie hledá svědky

20. května 2021 11:04 | Opava | Lukáš Zavadil

Policisté pátrají po cyklistovi, který v Opavě na ulici Polní vjel do protisměru a narazil do zaparkovaného vozidla. Nárazem automobil poškodil, ale z místa kolize odjel. Incident viděl nejméně jeden svědek, také po něm policisté pátrají.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více