Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Záchranáři ošetřovali dvě vážně opařené děti během jednoho dne

30. září 2017 13:26 | Celý MS kraj | Redakce

Stačila chvilka nepozornosti nebo náhoda. Záchranáři zasahovali během jednoho dne u dvou malých dětí, které se vážně opařily. V dopoledních hodinách to bylo na Opavsku, odpoledne pak na Frýdecko-Místecku.

Požár bývalých skladů v Orlové - hasiči zachránili nábytek

29. září 2017 9:29 | Orlová | Redakce

Požár části budovy bývalých skladů v Orlové zaměstnal ve čtvrtek osm jednotek hasičů. Požár zasáhl jednu třetinu objektu a obešel se bez zranění. Hasiči zachránili několik kusů nábytku zabaleného ve fóliích.

2,3 km obchvatu F-M, Děti Země podaly rozklad

10. září 2017 18:43 | Frýdek-Místek | Redakce

Zhruba 20 let, tak dlouho je připravována úleva dopravě ve Frýdku-Místku. Stavba obchvatu by měla zlepšit situaci na silnicích ve městě a hlavně ulevit centru od kamionů. Organizace Děti Země teď podala rozklad proti jedné z části stavby. Hlavní námitky se týkají procesu EIA a vlivů na území NATURA 2000.

Silný vítr strhl v Raškovicích střechu, ta zranila 26letého muže

10. září 2017 11:34 | Frýdek-Místek | Redakce

Dva střešní plechy zranily šestadvacetiletého muže, který rozebíral střechu. Nešťastná událost se stala v sobotu před devátou hodinou ranní v Raškovicích na Frýdeckomístecku.

Hořela střecha DPS Kamenec v Ostravě, prý ji podpálila světlice

9. září 2017 0:35 | Ostrava-město | Redakce

Domov pro seniory ve Slezské Ostravě zachvátil v pátek večer požár střechy. Podle tamních obyvatel chvíli před vznikem ohně fandové Baníku odpalovali světlice u příležitosti 95. výročí klubu.

Hasiči lovili u Oder vietnamské prase

7. září 2017 10:43 | Nový Jičín | Redakce

Několik lidí oznámilo hasičům na tísňovou linku, že na okraji Oder pobíhá divočák. Nakonec se z prasete vyklubal jeho vietnamský kolega. Hasiči jej elegantně chytili do konstrukce, kterou sestavili z nastavovacích žebříků a vypůjčené sítě z fotbalové branky.

Horníci by neměli přijít o práci, věřitelé kývli na reorganizaci

24. srpna 2017 17:01 | Celý MS kraj | Redakce

Ostravsko karvinské doly budou těžit uhlí i v dalších letech. U Krajského soudu v Ostravě o tom ve čtvrtek rozhodli věřitelé. Schválili totiž reorganizaci společnosti. Opakem by byl konkurz, který by znamenal konec těžby a prodej majetku. OKD by teď mělo přejít do rukou státu. Definitivní rozhodnutí vyřkne soud, a to do několika týdnů. Je ale pravděpodobné, že věřitelům vyhoví.

Řidič v Loukách se lekl psa a zboural semafor

17. srpna 2017 18:33 | Karviná | Redakce

Třiačtyřicetiletý řidič narazil do sloupu se semaforem. Podle svého vyjádření se lekl psa, který šel po chodníku vedle silnice. Nehoda se stala v Loukách ve směru od Karviné na Český Těšín. Nikdo nebyl zraněn.

Tragédie na silnici: nehodu v Horní Suché nepřežila 48letá žena

11. srpna 2017 16:37 | Havířov | Redakce

Všechny záchranné složky krátce před páteční 13 hodinou zamířily k vážné dopravní nehodě v Horní Suché. Po srážce tří aut, kterou pravděpodobně zavinil 93letý řidič, zemřela na místě nehody 48letá žena.

Pobodaná matka čtyř dětí zemřela v nemocnici, pachatel je zadržen

6. srpna 2017 10:35 | Ostrava-město | Redakce

Kriminalisté vyšetřují už 14. letošní vraždu. 41letý muž po předchozí hádce v pátek večer pobodal svou partnerku, matku 4 dětí. Z místa činu poté odjel, policie ho ale krátce na to zadržela. Žena zranění podlehla v nemocnici.

Komerční sdělení více

Společnost E.ON otevřela v Ostravě modernizovanou pobočku. Zákazníci ji najdou v Nové Karolině

Vyřídit snadno vše, co se týká energií, ze svého mobilu nebo tabletu online je v posledních letech pro zákazníky E.ON čím dál větší samozřejmost. Online nástroje v současnosti využívá více než 65 % klientů společnosti. I přes jasný trend používání digitální obsluhy existují momenty, kdy klienti preferují osobní kontakt, což dokazují i data obsluhy na zákaznické lince a v poradenských centrech. Jen vloni využili klienti E.ONu osobní kontakt u téměř 580 000 požadavků.

Poprvé v České republice budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu!

V rámci festivalu CIRKULUM proběhne světová premiéra velkolepé podívané s názvem Létající Citadela. Vůbec poprvé v historii České republiky budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu! Tento mezinárodní projekt má plánované dvě premiéry – první ve čtvrtek 6. 6. a druhou 7. 6. při západu slunce ve valech Slezskoostravského hradu.

Obyvatelé Ostravska oblékají herce ze seriálu Ulice

Filmoví a seriáloví herci nosí vždy perfektní outfity, protože na to mají tým lidí a štědrý rozpočet. Ale nemusí to být nutným pravidlem. I kostýmy herců se totiž mohou řídit více udržitelností a prospěšností natáčecího štábu, jak to dokazuje spolupráce ostravské neziskovky Moment s televizí Nova, díky které nyní můžete potkávat oblečení ze skříní ostravských obyvatel na hercích v seriálu Ulice.


Onkologové FN Ostrava prezentovali v New Yorku výsledky léčby srdce a plic pomocí CyberKnifu

Přednosta Kliniky onkologické FN Ostrava a LF OU doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA byl jediným Čechem, který hovořil na největším světovém kongresu, zaměřeném na přesnou radioterapii. Jeho dvě přednášky pojednávaly o léčbě srdeční komorové arytmie a nádorů plic. V posterové sekci prezentoval výsledky výzkumu ostravského pracoviště Ing. Lukáš Knybel, Ph.D., klinický inženýr CyberKnife.

Červnové Hudební výlety: znějící zámky, kostely i ostravský důl

Smršť špičkových komorních projektů chystá Svatováclavský hudební festival v rámci cyklu Hudební výlety. Unikátní prostory Moravskoslezského kraje rozezní devíti koncerty. Nebude chybět čerstvý držitel prestižní ceny Fryderyk, klarinetista Piotr Lato, nebo talent mladé generace – flétnistka Sylvie Schelingerová.

Bez občanky. ČPZP je první pojišťovnou, která plošně a v předstihu spustí akceptaci eDokladu

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) jako první zdravotní pojišťovna umožní svým klientům prokazovat svou totožnost v rámci aplikace eDoklady. Tato novinka bude dostupná na všech sto pobočkách ČPZP po celé republice od 1. června. To je o sedm měsíců dříve, než požaduje zákon. Povinnost umožnit prokazování totožnosti přes aplikaci eDoklady na svých pracovištích mají totiž zdravotní pojišťovny až od 1. ledna 2025.

Čtvrťáci a páťáci základních škol se chystají na finále soutěže Hledej pramen vody

Víte, co znamená vodní stopa? Víte, kolik je kubík vody? A kolik PET lahví byste si museli v obchodě koupit, abyste takový kubík vody měli doma? Umíte zpomalit a pozorovat růst rostlin? Zvládnete najít podle zeměpisných souřadnic indicie k odpovědi na otázku „Cesta k vodnímu pramenu vede mokřady, ale také dřevěnou stezkou. Ta má svého obránce a hlídače. Má nos, vlasy a také oči. Nápovědou je, že měří sedm metrů. Kdo to je?“

Noc kostelů poprvé otevře i ten v Ostravě-Vítkovicích

V pátek 7. června bude během 16. ročníku Noci kostelů historicky poprvé zpřístupněn i kostel sv. Pavla na Mírovém náměstí v Ostravě-Vítkovicích. Premiérově bude možné navštívit první patra kostelní věže, v níž jsou stále stopy po vodojemech (věž totiž původně jako vodojem sloužila).

Více