Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tereza Rusková

Soutěž mladých hasičů O pohár starosty se letos konala po 16.

8. října 2021 13:48 | Studénka | Tereza Rusková

Studénečtí hasiči i letos připravili soutěž pro děti. Zúčastnilo se jí několik sborů s okolních měst a obcí. Domácím se bohužel nepodařilo zabodovat. S nejlepším časem zvítězily děti z Hájova.

HC Studénka má díky náboru 12 nových členů

1. října 2021 20:34 | Studénka | Tereza Rusková

Malí hokejisté ze Studénky se zúčastnili už čtvrtého ročníku sportovní akce Pojď hrát hokej. Klub tak láká do svých řad nové svěřence, i tentokrát byla akce úspěšná, přibylo 12 kluků ve věku od 4 let.

Od zahájení provozu se poprvé kompletně vypustí biotop ve Studénce

1. října 2021 20:28 | Studénka | Tereza Rusková

Přírodní koupaliště ve Studénce letos prochází kompletní údržbou. Biologická část se postupně vypouští a očišťuje od řas. Vypuštěny budou i veškeré bazény. Ty čeká oprava dna a údržba stěn. Před prvními mrazy se bazén začne znovu napouštět.

Za rekonstrukci bývalé školy město zaplatí takřka 9 milionů korun

24. září 2021 16:40 | Studénka | Tereza Rusková

Budova „Tovární“, ve které sídlí také Rodinné centrum, se po dlouhých letech dočkalo a rekonstrukce. Bude se zateplovat střecha, vyměňovat okna a rekonstrukce se dočká také fasáda, která by měla zůstat v původním historickém vzhledu. Opravy vyjdou na necelých 9 milionů korun.

Senioři v Charitě si užili příjemné odpoledne

17. září 2021 17:34 | Studénka | Tereza Rusková

Senioři v Domově sv. Anny se rozloučili s létem. Druhý zářijový pátek pro ně byla připravena akce plná hudby, zábavy a dojemných setkání s rodinu a přáteli. Podívejte se na radostnou atmosféru, která ovládla všechny přítomné.

Házenkáři se konečně vrátili na hřiště

10. září 2021 18:49 | Studénka | Tereza Rusková

Na hřiště se po dlouhé době vrátili studénečtí házenkáři. V loňském roce nemohli sezónu dokončit a výsledky byly anulovány. S příznivými výsledky dohrály pouze mladší kategorie. Nyní je čeká nová sezóna a přípravy na stoleté výročí.

Děti si na školní obědy ještě počkají

3. září 2021 17:50 | Studénka | Tereza Rusková

Rekonstrukce školních kuchyní opět nabírá na zpoždění. Stavba nebyla převzata a schválena nebyla ani kolaudace. Žáci a učitelé, kteří se zrovna vrátili do škol, stejně jako cizí strávníci, si na obědy ze školních vývařoven budou muset ještě počkat nejméně do konce září.

Školní docházku ve Studénce zahájilo 99 dětí

3. září 2021 17:47 | Studénka | Tereza Rusková

Prvního září opět zasedli žáci do lavic. Ve Studénce zahájilo školní docházku 907 dětí a z toho 99 prvňáků. Jejich přivítání pojala každá z místních škol po svém.

Studénečtí hasiči bodovali v tradiční soutěži

27. srpna 2021 16:21 | Studénka | Tereza Rusková

Soutěž v požárním útoku probíhá každým rokem a ve Studénce je tradicí. V loňském roce se nemohla kvůli opatřením uskutečnit. O to více se na ni všichni zúčastnění těšili.

Děti a nadšenci vláčků si užili další letní akci

27. srpna 2021 16:15 | Studénka | Tereza Rusková

Jedna z posledních akcí Letního festivalu proběhla tradičně v zámecké zahradě a především ve vagonářském muzeu. Zábavné odpoledne si přišly užít nejen děti.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více