Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Na Jihu bojují proti ubytovnám

23. srpna 2017 14:38 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Obvod Ostrava-jih se stále potýká s nepořádkem a vyšší kriminalitou v okolí ubytoven. Nešťastní jsou i lidé, kteří bydlí v jejich blízkosti. Nejenže klesá cena jejich majetku, vadí jim i hluk a vandalismus.

Zajímavosti Ostravy-Jihu na unikátní mapě

21. srpna 2017 20:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Ostrava má zbrusu novou unikátní turistickou mapu. Obyvatele a vůbec turisty seznámí s dosud známými i dosud neznámými místy na území celého města. A samozřejmě v ní najdeme i spoustu zajímavých míst na Jihu.

V Bělském lese bude bezpečněji

21. srpna 2017 17:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Výukový areál v Bělském lese bude lépe zabezpečen proti vandalům. Nově ho budou hlídat kamery.

Poslední rok školky bude od září povinný

21. srpna 2017 15:19 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Vůbec poprvé musí letos nastoupit do mateřských škol pětileté děti. Povinnou předškolní docházku nařizuje zákon, který byl definitivně schválen loni na konci května a začne platit 1.září letošního roku.

Do krnovské nemocnice se dostaneme bezpečněji

18. srpna 2017 11:09 | Krnov | Yvona Fajtová

Plná děr a záplat. Tak v současnosti vypadá Gorkého ulice v Krnově, která je zároveň příjezdovou cestou k nemocnici. To se ale brzy změní. Právě začala její rekonstrukce.

Technické služby se nově starají i o fontány

14. srpna 2017 18:17 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Technické služby rozšířily svou činnost. Nově se starají o údržbu a opravy fontán a vodotrysků na území celého městského obvodu Ostrava-Jih.

V Krnově začala stavba obchvatu města

10. srpna 2017 11:07 | Krnov | Yvona Fajtová

V Krnově slavnostně zahájili stavbu severovýchodního obchvatu města. Čekali na něj dlouhých 25 let. Další téměř 4 roky potrvá samotná stavba, která si vyžádá více než jednu miliardu korun.

V Hlince staví Komunitní dům pro seniory

9. srpna 2017 9:43 | Bruntál | Yvona Fajtová

V Hlince začala stavba komunitního domu pro seniory. V malinké obci na Osoblažsku tak z nevyužitého objektu vytvoří příjemné zázemí a klidné prostředí starším lidem. Slavnostní poklepání základního kamene obec spojila s oslavami 750ti-letého výročí od první písemné zmínky obci.

ZTePilí muži pomáhají dívce na vozíčku

31. července 2017 12:38 | Ostrava-město | Yvona Fajtová

ZTePilí muži se po třech letech opět vydali na cestu. Sympatičtí kamarádi David a Mirek tentokrát chtěli dobročinnou túrou pomoci 13ti-leté Veronice, která nutně potřebuje druhou aplikaci kmenových buněk. David přitom trpí spinální svalovou atrofií a Mirek je na vozíčku.

Dobrovolní hasiči vzpomínali na ničivé povodně

29. července 2017 13:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Je tomu 20 let, co Moravskoslezský kraj zasáhly ničivé povodně. Hladiny řek začaly prudce stoupat 5.července. O dva dny později se začaly vylévat z břehů a pod vodou se postupně ocitla velká města i jejich okolí. Nejdříve Bruntál a Krnov, pak velká část Opavy, Ostravy a Bohumína.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více