Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Anglické knížky pro Dětský domov v Janovicích

26. září 2017 10:31 | Bruntál | Yvona Fajtová

Překvapivý a současně velmi zajímavý dárek dostaly děti v Dětském domově v Janovicích u Rýmařova. Je jím celý komplet anglických knížek, které vlastně mnohdy ani knihami tak, jak je známe, nejsou.

Závody kár na Ježníku baví děti i dospělé

25. září 2017 15:38 | Krnov | Yvona Fajtová

Ježník v Krnově opět patřil recesistické akci Jedu tlačím. Zájem o ní stále roste. Na letošním třetím ročníku se postavilo na start 21 posádek. V roce 2013, kdy se závod konal poprvé, jich bylo jen 13.

Oběti hladového pochodu připomíná pamětní deska

25. září 2017 10:28 | Krnov | Yvona Fajtová

Němečtí rodáci z Krnova se konečně dočkali. Po dlouhých 72 letech byla ve městě odhalena pamětní deska, která připomíná oběti hladového pochodu. Usilovali o ni od roku 1995, tedy od doby vzniku tradice Česko-německého týdne v Krnově.

Anglické knížky pro Dětský domov v Janovicích

25. září 2017 10:12 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Překvapivý a současně velmi zajímavý dárek dostaly děti v Dětském domově v Janovicích u Rýmařova. Je jím celý komplet anglických knížek, které vlastně mnohdy ani knihami tak, jak je známe, nejsou.

Oběti hladového pochodu připomíná pamětní deska

22. září 2017 10:37 | Krnov | Yvona Fajtová

Němečtí rodáci z Krnova se dočkali. Po dlouhých 72 letech byla ve městě odhalena pamětní deska, která připomíná oběti hladového pochodu. Usilovali o ni od roku 1995, tedy od doby vzniku tradice Česko-německého týdne v Krnově.

Krnov ožil akcí Zažít město jinak

21. září 2017 18:48 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnov opět zažil město jinak. 4.ročník sousedské slavnosti probíhal na historickém mostě u městské knihovny v centru města. A přestože počasí akci moc nepřálo, lidé si ji nenechali ujít.

Závody kár na Ježníku baví děti i dospělé

20. září 2017 15:32 | Krnov | Yvona Fajtová

Ježník v Krnově opět patřil recesistické akci Jedu tlačím. Zájem o ní stále roste. Na letošním třetím ročníku se postavilo na start 21 posádek. V roce 2013, kdy se závod konal poprvé, jich bylo jen 13.

Ostrava má první fotbalovou akademii v ČR

15. září 2017 13:19 | Ostrava-město | Yvona Fajtová

Ostrava si připsala další prvenství. Může se pyšnit vůbec první středoškolskou akademií zaměřenou na fotbal v Česku. FC Baník Ostrava ji slavnostně otevřel na Základní škole Dvorského v Ostravě-Bělském lese.

Čmeláček funguje už téměř rok

14. září 2017 20:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Je to téměř rok, co se slavnostně otevřel Denní stacionář Čmeláček. Tato nezisková organizace se snaží zpříjemnit život rodičům postižených dětí i jejich ratolestem. A daří se jí to na 100 procent.

V ostravském kině Luna se šlapalo ostošest

14. září 2017 17:37 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Do Ostravy vůbec poprvé zavítalo cyklokino. V kině Luna s pomocí diváků promítalo film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více