Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Letní koupaliště v Krnově čeká modernizace

12. října 2017 10:33 | Krnov | Yvona Fajtová

Letní koupaliště v Krnově projde celkovou rekonstrukcí. Nutně ji potřebují zejména bazény a technologie, které jsou na konci své životnosti. S pracemi se začne ještě letos.

Letní koupaliště v Krnově čeká modernizace

12. října 2017 10:11 | Krnov | Yvona Fajtová

Letní koupaliště v Krnově projde celkovou rekonstrukcí. Nutně ji potřebují zejména bazény a technologie, které jsou na konci své životnosti. S pracemi se začne ještě letos.

Druhý ročník Univerzity 3. věku na Jihu

10. října 2017 14:33 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu otevřeli už druhý ročník Univerzity 3.věku. Zahájen byl slavnostní imatrikulací v krásném prostředí Komorního klubu. Ten je mimochodem součástí Jubilejní kolonie, která jako jediná památka prezentuje Ostravu v soutěži o nejzdařilejší proměnu.

Slavnostní otevření “Tréninkového centra Jindřicha Kaděry”

9. října 2017 23:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Bývalá základní škola majora Nováka v Hrabůvce prošla další rekonstrukcí. V prostorách tělocvičny klubu 1. Judo club Baník Ostrava vznikly zbrusu nové a moderní sprchy a sociální zázemí. To vše díky úřadu městského obvodu Ostrava-Jih, který celou modernizaci zaplatil.

Svatováclavské slavnosti piva na Zámku Zábřeh

9. října 2017 21:46 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Zámek v Ostravě Zábřehu a jeho přilehlé okolí ožil tradičními svatováclavskými slavnostmi piva. Dvoudenní degustační přehlídka minipivovarů s pestrým doprovodným programem přilákala stovky lidí.

V DK Akord vyhlásili Miss Babču

9. října 2017 21:36 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Kulturní dům Akord v Ostravě- Zábřehu ovládly krásné dámy ve zralém věku. Utkaly se tady o titul Miss Babča.

Týden knihoven v krnovské městské knihovně

5. října 2017 15:36 | Krnov | Yvona Fajtová

Městská knihovna v Krnově se opět připojila k celostátní akci Týden knihoven. Probíhal nejen v centrální knihovně v centru města, ale také v pobočce na Jiráskově ulici. Program byl sestavený tak, by si do knihovny našli cestu jak dospělí, tak i děti.

V Jeseníkách byl zahájen projekt obnovy původních rostlin

5. října 2017 14:52 | Bruntál | Yvona Fajtová

Ochranáři v Jeseníkách bojují s borůvčím a divokou zvěří. Zahájili proto ambiciozní projekt obnovy květnatých luk a původních stromů v nejvyšších partiích chráněné krajinné oblasti s názvem „Praděd“. Potrvá 7 let a vyžádá si více než 22 milionů korun.

První krnovský Run-up Cvilínské schody

27. září 2017 12:07 | Krnov | Yvona Fajtová

218 schodů, zima, déšť a silný vítr. Nic z toho neodradilo více než stovku registrovaných závodníků postavit se na start vůbec prvního krnovského Run-upu nazvaného Cvilínské schody. Všem dal pořádně zabrat.

První krnovský Run-up Cvilínské schody

26. září 2017 15:35 | Krnov | Yvona Fajtová

218 schodů, zima, déšť a silný vítr. Nic z toho neodradilo více než stovku registrovaných závodníků postavit se na start vůbec prvního krnovského Run-upu nazvaného Cvilínské schody. Všem dal pořádně zabrat.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více