Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Krnov bude mít městského architekta

2. května 2017 8:54 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Krnov chce mít svého dvorního architekta. Nechal se inspirovat dalšími městy v Česku a v tuto chvíli připravuje výběrové řízení. Smlouva by měla být dlouhodobá, tedy minimálně na 4 roky.

72. výročí osvobození Ostravy

1. května 2017 20:43 | Ostrava-město | Yvona Fajtová

Ostrava si připomněla už 72. výročí osvobození města. Vzpomínková akce se uskutečnila v Komenského sadech za účastní významných představitelů státní správy a samosprávy, zástupců Armády, válečných veteránů, nebo přímých účastníků bojů Ostravské operace.

Krnov si připomene 20 let od ničivých povodní

27. dubna 2017 10:37 | Krnov | Yvona Fajtová

V červenci to bude 20 let, kdy se Českem přehnala velká voda. Ničivé povodně v roce 1997 zasáhly především Moravu, Slezsko a východní Čechy. Během záplav v Česku zemřelo 49 lidí a škody se vyšplhaly na více jak 60 miliard korun.

Cvilínskou rozhlednu v Krnově čeká rekonstrukce

20. dubna 2017 15:38 | Krnov | Yvona Fajtová

Rozhledna na Cvilíně v Krnově bude pro turisty ještě atraktivnější. Město ji chce dále zvelebovat a do budoucna počítá i s její celkovou rekonstrukcí.

Na Jihu začal 1. ročník Univerzity třetího věku

13. dubna 2017 18:21 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu se mohou nově vrátit do studentských let i lidé starší 55ti let. Vůbec poprvé tady otevřeli Univerzitu 3.věku, kterou finančně podpořil městský obvod Ostrava-Jih.

Problémy v Domově pro seniory v Krnově končí

13. dubna 2017 10:21 | Krnov | Yvona Fajtová

Krize v Domově pro seniory v Rooseveltově ulici v Krnově skončila. Radní města po dlouhodobých problémech odvolali ředitelku domova Hanu Šutovskou. Stížnosti se na ni sypaly ze všech stran. Děním v domově se tak město zabývalo téměř na každé radě. Teď už je v domově klid.

Technické služby na Jihu rozšiřují vozový park

12. dubna 2017 23:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Chodníky na Jihu budou zářit čistotou. Technické služby Ostrava-Jih totiž dostaly od městského obvodu vůbec první víceúčelový zametací stroj za zhruba 2 miliony korun bez DPH.

Informativní schůzky k participativnímu rozpočtu

12. dubna 2017 18:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu se naplno rozjelo druhé kolo participatvního rozpočtu. Do projektu Společně tvoříme Jih letos radnice investuje 7 milionů korun, tedy o dva více než loni.

Krnovská synagoga má vzácné lákadlo

5. dubna 2017 10:26 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnovská Synagoga slavnostně zahájila návštěvní sezónu. A to už čtvrtou po její celkové rekonstrukci. Přestože je od začátku letošního roku otevřena celoročně, tuto tradici si ponechá.

Krnovská synagoga má vzácné lákadlo

4. dubna 2017 12:01 | Bruntál | Yvona Fajtová

Krnovská Synagoga slavnostně zahájila návštěvní sezónu. A to už čtvrtou po její celkové rekonstrukci. Přestože je od začátku roku otevřena celoročně, tuto tradici si ponechá.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více