Zabíjačkové speciality přitahuji nejen místní obyvatele, ale lidi ze širokého okolí.
Karel Svoboda (KSČM), zastupitel Bruntálu: „U nás v Bruntále nic takového není a je to tradice tady, kterou respektujeme a jezdíme sem běžně na tady tyto nákupy.“
Anketa: návštěvníci
„Já? No všechno, co je ze zabíjačky, mě chutná všechno, vidíte, jak vypadám, takže všechno.“
„Všechno nám chutná ze zabíjačky.“
„Nejlepší dieta, zabíjačková dieta.“
„Kupuju si všechno. Všechno, z každého něco. Na to je to zabíjačka, abychom ochutnali z každého něco.“
Na vepřových hodech bylo opravdu z čeho si vybírat. Kdo dostal chuť na sladké, mohl si dát třeba čerstvou koblihu.
Jaromír Kolomý, řezník: „Zabíjačkové speciality akorát. Polívka, tlačenka, sekaná, jitrnice, jelita, ovarová polívka, do budoucna budeme i grilovat masa.“
Vepřové hody jsou jednou z mnoha akcí, které obecní úřad pořádá.
Josef Havlik (nez.), starosta Moravskoslezského Kočova: „Hlavní důvod je ten, abychom stmelovali lidi tady mezi sebou. Dneska je taková složitá doba, že vlastně ani sousedé mezi sebou se neznají, takže toto je jeden z důvodů, proč se setkáváme a setkáváme se tady poměrně často.
Pořadatelé zajistili na vepřových hodech i vítané zpestření.
Josef Havlik (nez.), starosta Moravskoslezského Kočova: „Harmonikáře tady máme až z Neratovic. Je to bodrý chlapík, který tady zpestří tu zábavu a všichni jsme se na tento den těšili.
Na vepřových hodech se sešli lidé všech generací. Nenechali se odradit t ani tím, že se konaly v době, kdy by věřící měli držet půst před Velikonocemi.