Práce číšníka není zrovna jednoduchá. Všichni závodníci a přihlížející se o tom mohli přesvědčit při běhu číšníků na bruntálském náměstí Míru.
Eva Nedomlelová, ředitelka SOŠ Bruntál: Účastní se žáci oboru kuchař číšník a samozřejmě pedagogové i veřejnost.
Běželo se samozřejmě na čas a na trati museli závodníci plnit řadu nápaditých disciplín.
Petr Hofman, SOŠ, spoluorganizátor: Proběhnutí nejdřív slalomem s bečkou, potom čepování piva a proběhnutí přes další pneumatiky, kterými měli proběhnout, aniž by zaškobrtli, potom na tácku přenášení kávy přes lavičku a nakonec nalití panáku 0,4.
Všichni závodnici uvedené disciplíny splnili. Dlužno podotknout, že některým to dělalo nemalé potíže
Anketa, účastníci závodu: „Nejtěžší asi bylo to nalévání toho piva.“
„Nejtěžší se mi zdálo jak jsme do té malé štamprličky měli dát 4 deci.“
„Ježíš, prosím vás, já už s tím dechem jako nemůžu. To je nejtěžší jako. Jinak je to všechno v pohodě.“
„Nejtěžší asi bylo běžet s tím pivem přes ty pneumatiky.“
Petr Hofman, SOŠ Bruntiál, spoluorganizátor: „Nejnáročnější asi bylo přesně panáků, když je to na čas, ale myslím, si, že z toho nebylo jednoduché úplně nic, protože načepovat správně pivo, nebo převézt bečku taky není úplně jednoduchá záležitost.“
Závodu přihlížela spousta diváků. Akce tak propagovala školu lépe, než nějaká oficiální konference, které zhusta bývají navýsost nezáživné.