Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Cyklotour Na kole dětem mistra světa Josefa Zimovčáka projela Českou republiku

Bruntál |  | Bruntálský miniexpres

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Čtvrtá etapa byla jednou z nejdelších, měla 122 km a směřovala z Bruntálu do Fulneku.

Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Je naprosto skvělé, že cyklotour Na kole dětem opět zavítala do Bruntálu. Pamatuji si, že poprvé tady byli v roce 2012 a od té doby Pepa Zimovčák se svým týmem, který je stabilní, stálý, ale o s těmi ostatními, kteří se přidávají během všech jízd, které absolvují po celé České republice, tak vybrali mnoho milionů korun na pomoc onkologicky nemocným dětem a za to jim patří nesmírný dík.“

Cyklotour vyráží za každého počasí a ani letos to účastníci neměli jednoduché.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: „Tak čtvrtá etapa, začali jsme v Kravařích a pršelo. Pršelo, předpověď byla velmi dramatická, sto procent vody. My jsme vyrazili a kupodivu na první zastávce, kdy jsme byli už takoví velmi zmoklí, začalo se jet lépe a v Šumperku dokonce už vykouklo sluníčko a k vám jsme přijížděli poměrně velmi kvalitně. Takže jakoby nám někdo z vrchu přál, hlavně tomu projektu, i tou smyslností a všechna ta náměstí, ty děti. Děkuji městu Bruntálu za skvělé přivítání a samozřejmě i za to partnerství a pomoc, která už trvá 8 let."
Jan Pirk, kardiochirurg, emeritní přednosta IKEM, účastník cyklotour: „Musím říct, že se nám z postele moc ráno nechtělo, ten déšť byl hrozný a navíc, my jsme bydleli na strašném kopci a odtud to bylo 4 a půl kilometru prudký sjezd serpentýnami v dešti, jenom jsem brzdil, takže jsme tak vymrzli, než jsme dojeli na náměstí. Ale pak, když už se jede, tak je to dobré. Měli jsme takové dva velké kopce, tak jsme se zahřáli a nakonec svítí sluníčko, takže konec dobrý, všechno dobré.“

Bruntálské SVČ podpořilo akci doprovodným programem s propagací cyklistiky.

Marcela Rozprýmová, SVČ Bruntál: „Máme tady atrakce s tématikou kola a cyklistika, takže děti sjkládají puzzle z kola, přiřazují značky, jezdí na kole, mají tady různé překážkové dráhy, skládají autíčka a podobně.“

Výtěžek sbírky cyklotour přispívá na sportovní aktivity a rekondiční pobyty nemocných dětí.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: "Dneska vlastně je část projektu, 4. etapa, od počátku roku je na kontě už přes dva miliony korun. Takže když to spočítám, tato naše aktivita by mohla těm dětem pomoci čtyřmi miliony.“

Celkem akce Na kole dětem přinesla do dnešního dne již více než 30 milionů korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Josef Zimovčák na vysokém kole projel s pelotonem republiku

9. června 2024 19:34 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Čtyřletý chlapec se topil v bazénu bruntálského wellness

18. července 2023 23:07 | Bruntál | Jiří Cileček

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pondělí večer u vážně ohroženého dítěte v Bruntále. Čtyřletý chlapec se tam topil v bazénu wellness. Do nemocnice ho v ohrožení života transportoval vrtulník.

Odměnou za výborné vysvědčení byla pro školáky v Bruntále návštěva wellness centra zdarma

3. července 2023 8:57 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Poslední den školního roku měl jediný bod programu – předávání vysvědčení. Školáci, kteří dosáhli výborného průměru známek pak navíc mohli svá vysvědčení využít pro různé výhody, které pro ně připravili různí pořadatelé a provozovatelé služeb. Stejně tomu bylo i v Bruntálském wellness centru.


Ostrava má novou ferratu, jedinou v okruhu 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

Včera 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.

Ostrava koupila dobrovolným hasičům nové přilby. Použila peníze z pokut

Ostrava si velmi váží práce dobrovolných hasičů o čemž svědčí i to, že se jim stará o obměnu techniky a vybavení. Nedávno jsme vás informovali o novém výjezdovém vozidle v Radvanicích a nyní dostali dobrovolné sbory napříč celým městem nové helmy.

Se svými patrony ve škole kardinála Tomáška se přišli rozloučit i prvňáčci

Dvě třídy deváťáků se rozloučily se školou Františka kardinála Tomáška. Poslední vysvědčení ze základní školy převzali ve venkovní učebně. Rozloučit se s nimi přišli i prvňáčci.

Havířovská nemocnice pořádá koloběžnou výzvu pro nemocnou Gretku - zapoj se i ty

Rádi běháte, jezdíte na kole, nebo jen chodíte? Právě tímto pohybem můžete pomoci nemocné dívce. Stačí se jen připojit do Nemocniční koloběžné výzvy.

Bouřky opět zaměstnaly hasiče, vyjeli k desítkám událostí

30. června 2024 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Moravskoslezském kraji během neděle, od sedmé do osmnácté hodiny, museli vyjet celkem k 60 událostem spojených se silným větrem. Prozatím nejsou evidovány větší hmotné škody. Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem ale dopoledne spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

Muže uvěznilo vlastní auto a v horku zkolaboval, naštěstí si ho všiml soused

Včera 9:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Málem smrtící pastí se stalo vlastní vozidlo muži ve Frýdku-Místku, který zůstal uvězněn uvnitř kvůli technické závadě. Vůz, který nešel otevřít, zůstal stát na přímém slunci. Muž se snažil přivolat pomoc boucháním na okno, následně zkolaboval.

Spolek krojovaných horníků Dolu ČSA slaví 100 let, tradice chtějí udržet co nejdéle

Krojovaní horníci patří neodmyslitelně k našemu regionu a jsou zárukou udržování hornických tradic. Letos si spolek krojovaných horníků Dolu ČSA připomněl 100. výročí založení.

Arrows chtějí po hubených letech opět bojovat o titul

Včera 10:55 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Dvě nepovedené sezony mají za sebou baseballisté Arrows Ostrava. V té aktuální by si chtěli svou reputaci napravit. K tomu je ale potřeba postoupit do bojů o medaile.

Oslavy 100 let velké Ostravy a Ostravská muzejní noc zcela zaplnily centrum města

30. června 2024 16:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Ostrava zažila jeden z nejnabitějších víkendů v centru města i mimo něj. Na oslavu stého výročí velké Ostravy navazovala totiž Ostravská muzejní noc. Té se aktivně účastnilo více než 30 partnerů z řad muzeí, galerií a kulturních center. V centru Ostravy se mohly aktivně bavit děti i dospělí.


Bruntálský Odbor sociálních věcí uspořádal již druhý Den zdraví v městském parku

30. června 2024 17:00 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Již podruhé se Město Bruntál rozhodlo uspořádat oblíbený Den zdraví v exteriéru. Bruntálský městský park se při prvním ročníku velmi osvědčil, proto byly jeho prostory vybrány i letos. Hlavní pořadatel – bruntálský Odbor sociálních věcí vsadil nejen na osvědčené expozice, ale připravil i novinky.

Dny města Bruntálu letos vynikly svou pestrostí i hvězdnou účastí Marušky Rottrové a dalších 180 účinkujících

23. června 2024 9:49 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále, jako jednom z mála měst, jsou oslavy Dnů města koncipovány jako dvoudenní akce s tematickými bloky účinkujících. Na své si mohl přijít každý návštěvník, ať už je milovníkem tance, rapu, rocku, metalu, folku, dechovky či hudebních legend.

Josef Zimovčák na vysokém kole projel s pelotonem republiku

9. června 2024 19:34 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Z Bruntálu odstartovala nejtěžší etapa letošního Závodu míru s cílem u vodní nádrže Dlouhé Stráně

3. června 2024 10:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

23 týmů z 22 zemí celého světa se účastnilo letošního 11. ročníku Závodu míru v novodobé historii. Z Bruntálu startovala nejtěžší, tzv. Královská etapa. Měla sice jen 99 kilometrů, její cíl byl však ve výšce 1354 metrů nad mořem u vodní nádrže Dlouhé Stráně.

Výluka provozu Bruntálského wellness centra potrvá do 27. června

26. května 2024 11:14 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntálské wellness centrum oslaví v příštím roce již 15 let svého provozu. Za tuto dobu zde již došlo k opotřebení a poškození některých částí, které by mohlo ohrožovat zdraví návštěvníků. Provozující Technické služby města proto přistoupily k měsíční výluce provozu centra.

Bruntálské wellness centrum čeká měsíční výluka od 1. do 27. června, nutná k opravě poškozených míst

23. května 2024 18:10 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálské wellness centrum oslaví v příštím roce již 15 let svého provozu. Za tuto dobu zde již došlo k opotřebení a poškození některých částí, které by mohlo ohrožovat zdraví návštěvníků. Provozující Technické služby města proto přistoupily k měsíční výluce provozu centra.

Cyklotour Na kole dětem mistra světa Josefa Zimovčáka projela Českou republiku
Vydáno 6. června 2024 18:29, Bruntál, Karel Soukop
Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Čtvrtá etapa byla jednou z nejdelších, měla 122 km a směřovala z Bruntálu do Fulneku.

Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Je naprosto skvělé, že cyklotour Na kole dětem opět zavítala do Bruntálu. Pamatuji si, že poprvé tady byli v roce 2012 a od té doby Pepa Zimovčák se svým týmem, který je stabilní, stálý, ale o s těmi ostatními, kteří se přidávají během všech jízd, které absolvují po celé České republice, tak vybrali mnoho milionů korun na pomoc onkologicky nemocným dětem a za to jim patří nesmírný dík.“

Cyklotour vyráží za každého počasí a ani letos to účastníci neměli jednoduché.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: „Tak čtvrtá etapa, začali jsme v Kravařích a pršelo. Pršelo, předpověď byla velmi dramatická, sto procent vody. My jsme vyrazili a kupodivu na první zastávce, kdy jsme byli už takoví velmi zmoklí, začalo se jet lépe a v Šumperku dokonce už vykouklo sluníčko a k vám jsme přijížděli poměrně velmi kvalitně. Takže jakoby nám někdo z vrchu přál, hlavně tomu projektu, i tou smyslností a všechna ta náměstí, ty děti. Děkuji městu Bruntálu za skvělé přivítání a samozřejmě i za to partnerství a pomoc, která už trvá 8 let."
Jan Pirk, kardiochirurg, emeritní přednosta IKEM, účastník cyklotour: „Musím říct, že se nám z postele moc ráno nechtělo, ten déšť byl hrozný a navíc, my jsme bydleli na strašném kopci a odtud to bylo 4 a půl kilometru prudký sjezd serpentýnami v dešti, jenom jsem brzdil, takže jsme tak vymrzli, než jsme dojeli na náměstí. Ale pak, když už se jede, tak je to dobré. Měli jsme takové dva velké kopce, tak jsme se zahřáli a nakonec svítí sluníčko, takže konec dobrý, všechno dobré.“

Bruntálské SVČ podpořilo akci doprovodným programem s propagací cyklistiky.

Marcela Rozprýmová, SVČ Bruntál: „Máme tady atrakce s tématikou kola a cyklistika, takže děti sjkládají puzzle z kola, přiřazují značky, jezdí na kole, mají tady různé překážkové dráhy, skládají autíčka a podobně.“

Výtěžek sbírky cyklotour přispívá na sportovní aktivity a rekondiční pobyty nemocných dětí.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: "Dneska vlastně je část projektu, 4. etapa, od počátku roku je na kontě už přes dva miliony korun. Takže když to spočítám, tato naše aktivita by mohla těm dětem pomoci čtyřmi miliony.“

Celkem akce Na kole dětem přinesla do dnešního dne již více než 30 milionů korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000043439/cyklotour-na-kole-detem-mistra-sveta-josefa-zimovcaka-projela-ceskou-republiku