Kromě tradičního českého řízku v trojobalu si mohli fajnšmekři vybrat z mnoha dalších řízkových specialit. Tak pestrá nabídka se hned tak nevidí.
Anketa: návštěvníci Festivalu řízků:
„Dali jsme si telecí řízek a dali jsme si toho pštrosa. Pštrosa.“
„Dala jsem si výborný řízek z panenky a byl skvělý.“
„Krůtí řízek v kornflekách.“
„Je to dobrý.“
Řízkové speciality nabízelo v Malé Morávce a Karlově patnáct restaurací. Nechyběla mezi nimi nejvýše položená restaurace v České republice – vysílač na Pradědu.
Petr Ognar, restaurace U Bohouše: „Jedná se o telecí řízek a o grilovaný jelení řízek.“
Marek Bokůvka, Penzion Roháč: „Náš nabízí hlavně už třetím rokem klokaní maso, kde děláme klokaní kapsu se špenátem a klokana na grilu. Pak telecí pravej telecí řízek s bramborovým salátem pak další. My samozřejmě telecí vídeňák samozřejmě a největší hit je klokaní maso.“
Barbora Bobovská, Hotel Sauna: „Speciality máme gladiátora, máme pštrosí řízky, máme telecí závitky. Všechno je výborné.“
Letos zájemce příliš nelákaly dříve oblíbené zvěřinové řízky. Stále větší oblibu si naopak získává klokaní maso.