Tomáš Soška je původní profesí strojař. Na sadaření se dal až ve zralém věku. Na 75 hektarech pěstuje červený i černý rybíz, maliny, jablka a švestky.
Tomáš Soška, sadař: "Podnikáme na majetku, který vlastně koupil můj děda v roce 1921 v rámci první pozemkové reformy. Podnikali jsme tady do roku 1939, do 2. světové války. Sosnová leží v oblasti Sudet a naše rodina musela statek opustit a vrátili jsme se až v roce 1991."
Každý ovocnář dobře ví, že největší problém není ovoce vypěstovat, ale prodat. Tomáš Soška proto zkonstruoval pojízdnou moštárnu Vitaminátor na zpracování ovoce.
Tomáš Soška, sadař: "Je to technologické zařízení, které nejenže dovede zpracovat naše výpěstky, ale dovede nabízet tuto službu i ostatní pěstitelům, kteří mají také problémy s odbytem svých výpěstků."
Sadaři v Sosnové vyrábějí jedenáct druhů ovocných šťáv v různých baleních. Prosazují se hlavně kvalitou výrobků.
Tomáš Soška, sadař: "Vyhráli jsme jako absolutní vítěz českou biopotravinu roku 2009 a také v roce 2009 jsme vyhráli potravinářský výrobek Moravskoslezského kaje, který jsme letos dostali jako absolutní vítězové."
Libuše Citronová, spolupracovnice: "Skutečně náš výrobek je vyráběn pouze z čerstvého ovoce. Je opravdu na přírodní bázi, to znamená, že neobsahuje žádná sladidla, žádné konzervanty, žádná barviva, je to opravdu přírodní produkt."
Úspěchy sadařů působí na celou vesnici a její obyvatele.
Anketa, obyvatelky Sosnové: 1. "Je to dobrá pracovní příležitost, protože je to v místě, nemusím nikde dojíždět, podmínky jsou tady vynikající." 2. "Jsou dobrý, mají dobrý brambory a jabka. Lidem vyhoví v každým případě, ať je to jak chce."