Kvalitní čerstvé ryby si mohou labužníci už teď koupit v rybářství v Tylově. Výběr je tady opravdu bohatý.
Dalibor Vojkovský, rybářství Tylov: "Letošní vánoční nabídce můžeme lidem nabídnout krom klasického kapra 1. třídy a výběru dále amura, tolstolobika, lína, štiku, pstruha duhového, pstruha lososovitého, sivena amerického a jesetera."
Nabídku doplňují ještě sumec a candát. Lidé si začínají uvědomovat, že kapr u nás není jediná ryba, začínají přicházet na chuť i jiným rybám.
Anketa, zákazníci: 1. "Amura, protože je hezky dlouhej, je tenkej, dají se z něho udělat podkovičky a má míň kostí než kapr. Je sice trošku dražší, ale to nevadí. Vánoce jsou Vánoce." 2. "No, smaženou, radši si vezmu toho amura než kapra."
Na vánočním stole se kapr objevuje v naprosté většině smažený s bramborovým salátem. Lze ho ale upravit na mnoho různých způsobů. Například pečený s houbovou nádivkou je skutečnou lahůdkou.
Tereza Vojkovská, rybářství Tylov: "Vykuchaného kapříka si nasolíme, ocitronujeme a připravíme si nádivku, která je ze slaniny, z hub a z cibule a z česneku, přidáme pepř. Nasoleného kapříka necháme hodinu odležet a pak připravujeme. Nádivku dáme do vykuchaného kapříka a zašijeme."
Dobrých zpráv není nikdy dost. Dobrá zpráva totiž potěší a zahřeje.
Dalibor Vojkovský, rybářství Tylov: "Pokud se týká cen, tak ceny máme stejné jako v loňském roce. Já si na vánoční stůl vždycky kromě kapra dávám i amura, protože má chutné bílé maso a má méně kostí než kapr."
Vánoce by měly být svátky klidu a pohody, zkuste se letos v tom vánočním shonu zastavit a porozjímat. Klidně si k tomu můžete vzít kousek marinovaného kapra.