Lidé své zvyklosti mění jenom neradi. Klasický smažený kapr proti jiným úpravám jednoznačně vítězí.
Anketa, zákazníci: "Normálně klasicky v trojobalu." "Smaženej, smaženej, zásadně smaženej jako řízek, v trojobalu."
Kapr je přitom ryba, která se dá připravit na mnoho nejrůznějších způsobů. Opravdoví milovníci dobrého jídla to dozajista mohou potvrdit.
Zákazník: "Úplně přirozený, jenom na kmíně, obalovaný ne, ten nám nechutná. Je to tradice naše rodinná."
Přesvědčte se o tom, že kapr nemusí být jenom smažený a zkuste si jej letos připravit netradičně.
Marie Vojkovská, Rybářství Tylov: "Já jsem udělala letos výjimku. Velmi perfektní je kapr na slanině anglické. Uděláte si podkovičky nebo plátky, nakořeníte si to, nasolíte. Dáte si na pekáč trochu oleje a cibuli na plátky. Na to naskládáte kapra, toho nakořeněného, ale nekořeňte moc, protože je to škoda. Nahoru se položí plátky anglické slaniny a ta slanina se zapeče do masa a je to skvělý kapr, který je udělaný trochu jinak."
Vynikající je ale také kapr uzený a skutečnou lahůdkou, byť na první pohled trochu nezvyklou, je také kapr načerno - s houskovým knedlíkem a hustou tmavou sladkokyselou omáčkou, do které se kromě dalších přísad přidávají rozinky, mandle, strouhaný perník a povidla.