Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sjezdy do podchodu u Maryčky ve Frýdku-Místku dostanou nový povrch

Frýdek-Místek |

Podchod u Maryčky pod ulicí Hlavní ve Frýdku-Místku prochází drobnou opravou. Město nechalo vyměnit povrch sjezdů, které využívají cyklisté, maminky s kočárky a hlavně vozíčkáři. Do budoucna se uvažuje o tom, že by se podchod po dokončení obchvatu mohl i zrušit. Je totiž celkově ve špatném stavu.

Podchodem pod ulicí Hlavní u bývalého autobusového nádraží ve Frýdku-Místku se rozezněl zvuk sbíječky. Pracovníci technických služeb tam totiž začali opravovat oba sjezdy.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Podchod v Místku, který je mezi parkem a náměstím u Maryčky, je ve velmi špatném stavu. My se chystáme, že s tím podchodem něco provedeme po dokončení obchvatu, až začneme revitalizovat hlavní třídu. Nicméně sjezdy byly v takovém stavu, že si vyžadovaly rychlou akci. A proto dochází k úpravě povrchu."
Michal Rychlo, místopředseda představenstva TS F-M: "Oprava bude poměrně rychlá, protože se nám podařilo výškově napojit tak, že to nevyžaduje žádné větší bourací práce. Prakticky ten starý poškozený asfaltobetonový kryt zůstane na svém místě, pouze se provedou jakési napojení, aby to výškově a plynule navazovalo. A celý ten starý stávající asfaltobetonový kryt bude překrytý novým asfaltobetonovým krytem. S tím, že prakticky se zvýší pohodlí pro uživatele a budou moci pěkně procházet pod frekventovanou silnicí."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Mě těší, že se pouštíme i do takových drobných věcí, které jsou malé bolístky, ale občanům velmi pomůžou, protože ten podchod používá strašně moc lidí. Každý den tady někdo jede s kočárkem, každý den tady jede nějaký invalida, vozíčkář a bude to obrovská úleva. A já si myslím, že bychom si měli všímat i takových drobností, detailů a reagovat na ně."

V tomto městu velmi pomáhá aplikace Munipolis, což je nový název pro Mobilní Rozhlas. Díky ní se vyřešily už stovky podnětů od občanů.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jsou to právě ty drobné věci. Někde je poškozené schodiště, někde není zábradlí, poškozená lavička, někde je nepořádek. A zkrátila se ta cesta, kdy to někdo píše mi, někam třeba na sociální sítě nebo neví, kam má jít, jde na informace. Přímo nafotí tu věc, pošle to do Munipolisu, okamžitě to dostane příslušný zaměstnanec a ta věc je vyřešena třeba do 24 hodin nebo do 48 hodin a velmi to pomohlo. A myslím si, že to jsou ty věci, které občanům pomáhají a dělají to město příjemné, protože člověk ví, že když vidí nějakou neplechu a ví, co má udělat a v dohledné době to bude opraveno."

Co dál se samotným podchodem nejen u Maryčky se bude pravděpodobně řešit po dokončení obchvatu města. Pokud se výrazně sníží provoz po ulici Hlavní, mohl by se totiž obnovit mimoúrovňový přechod a podchod například jednou zcela zrušit.

Nahlásit chybu


K tématu

Do oprav cest a chodníků půjde letos ve Frýdku-Místku přes 51 milionů korun

4. května 2023 16:21 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

V první polovině dubna začaly obalovny vyrábět asfaltobetonovou směs. To je signál, že se mohly naplno rozjet práce na opravách cest a výtluků, které se každoročně po zimě objevují. V ulicích Frýdku-Místku se tak opět objevili pracovníci technických služeb i se všemi stroji.

Sekačky a křovinořezy jsou opět v ulicích Frýdku-Místku

8. května 2023 12:54 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Téměř 180 hektarů travnatých ploch udržují ve Frýdku-Místku pracovníci technických služeb. Na začátku měsíce začalo pravidelné kosení. Do ulic vyjely sekačky posílené pracovníky s křovinořezy. Každé sečení má svá pravidla. Někde se provádí třikrát, jinde zase jen dvakrát ročně.

Technické služby Frýdek-Místek zaznamenaly nejlepší hospodářský výsledek v historii

20. dubna 2023 13:23 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Loňský rok byl pro Technické služby Frýdek-Místek nejúspěšnější v jejich historii. Městská společnost dosáhla rekordního zisku po zdanění ve výši téměř 13 milionů korun. Podle náměstka primátora společnost nyní funguje mnohem efektivněji a více se zaměřuje na požadavky města.


Krnovská nemocnice má jako první v Česku unikátní transportní systém vzorků

Dnes 18:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

Domovníci preventisté se mariánskohorské radnici osvědčili. Problémy řeší rychle a zodpovědně

Obvod Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky postupně zlepšuje technický stav bytových domů, jejich okolí a také bezpečnost. Za vším stojí domovníci preventisté, kteří se momentálně starají o 15 lokalit v obvodu.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

Památník životické tragédie čeká rekonstrukce, lidé to vítají

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Marica ožívá. Strašák Poruby se po letech mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Studenti slezskoostravského gymnázia se chystají do Tanzánie, jejich projekt podporuje místní školu

Studenti hladnovského gymnázia možná vycestují ze Slezské Ostravy až do Tanzánie, a to díky projektu Hakuna Matata. Projekt sami vypracovali od píky s cílem zlepšit výuku na partnerské škole, podpořit výstavbu internátu, a zároveň si rozšířit vlastní obzory. Africkou expedici plánují už na leden.

Cyklistická doprava se stává v Ostravě fenoménem. Důležité ale je dbát na bezpečnost

Cyklistická doprava se v Ostravě stává fenoménem. Mnozí obyvatelé města i okolí využívají kolo denně a díky husté síti cyklostezek je to stále bezpečnější způsob dopravy. Na oblibě získává také sdílení jízdních kol. Strážníci proto často pořádají nejrůznější preventivní akce a vzdělávají cyklisty.

Kamerami jsou už vybaveny všechny vozy MHD v Ostravě. Velmi to zvyšuje bezpečnost

Jedním z důležitých faktorů při snaze o přilákání pasažérů do městské hromadné dopravy je její bezpečnost. Ostravský dopravní podnik na to velmi dbá a proto byla všechna vozidla vybavena kamerovým systémem. Nejen že to působí preventivně na zloděje a výtržníky, ale pomáhá to také policistům při odhalování pachatelů trestných činů.

Ve Slezské Ostravě se po zimě opravují výtluky, silnice se ale v obvodu opravují celoročně

Slezská Ostrava začala stejně jako ostatní městské obvody po zimě s opravou výtluků. Ve Slezské ale probíhá oprava silnic celoročně. Zajišťují ji slezskoostravské technické služby.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

Frýdek-Místek udržuje tradici Podbeskydského ještěra

Podbeskydský ještěr je už zavedená značka soutěže mladých cukrářů. Pořádá ji SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku a rovněž na letošním ročníku jsme mohli obdivovat umění cukrářských talentů.

Dívka se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Zachránili ji policisté a hasiči

Strážníci, policisté a hasiči zachraňovali 21letou dívku, která se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Díky perfektní spolupráci a také velkému štěstí se dívka neutopila pod jezem. Dlouhé minuty totiž čekala na záchranu, než si jí někdo ve vodě všimne.

O vodě se školáci z Nové Vsi na Den Země učili v planetáriu

Děti ze základní školy v Nové Vsi se u příležitosti Dne Země učily v mobilním planetáriu, které bylo postavené v tělocvičně.

Dívka se topila v řece Ostravici, spadl jí tam telefon. Zachránili ji policisté a hasiči

Včera 8:34 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

21leté dívce padl mezi kameny v řece Ostravici ve Frýdku-Místku telefon. Chtěla ho vytáhnout, spadla do vody a strhl ji proud. Náhodný svědek zburcoval záchranné složky. Jako první byl na místě strážník městské policie, který držel dívku na laně. Do vody se pak pro dívku vrhl státní policista.

Sjezdy do podchodu u Maryčky ve Frýdku-Místku dostanou nový povrch
Vydáno 1. srpna 2022 11:29, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Podchod u Maryčky pod ulicí Hlavní ve Frýdku-Místku prochází drobnou opravou. Město nechalo vyměnit povrch sjezdů, které využívají cyklisté, maminky s kočárky a hlavně vozíčkáři. Do budoucna se uvažuje o tom, že by se podchod po dokončení obchvatu mohl i zrušit. Je totiž celkově ve špatném stavu.

Podchodem pod ulicí Hlavní u bývalého autobusového nádraží ve Frýdku-Místku se rozezněl zvuk sbíječky. Pracovníci technických služeb tam totiž začali opravovat oba sjezdy.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Podchod v Místku, který je mezi parkem a náměstím u Maryčky, je ve velmi špatném stavu. My se chystáme, že s tím podchodem něco provedeme po dokončení obchvatu, až začneme revitalizovat hlavní třídu. Nicméně sjezdy byly v takovém stavu, že si vyžadovaly rychlou akci. A proto dochází k úpravě povrchu."
Michal Rychlo, místopředseda představenstva TS F-M: "Oprava bude poměrně rychlá, protože se nám podařilo výškově napojit tak, že to nevyžaduje žádné větší bourací práce. Prakticky ten starý poškozený asfaltobetonový kryt zůstane na svém místě, pouze se provedou jakési napojení, aby to výškově a plynule navazovalo. A celý ten starý stávající asfaltobetonový kryt bude překrytý novým asfaltobetonovým krytem. S tím, že prakticky se zvýší pohodlí pro uživatele a budou moci pěkně procházet pod frekventovanou silnicí."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Mě těší, že se pouštíme i do takových drobných věcí, které jsou malé bolístky, ale občanům velmi pomůžou, protože ten podchod používá strašně moc lidí. Každý den tady někdo jede s kočárkem, každý den tady jede nějaký invalida, vozíčkář a bude to obrovská úleva. A já si myslím, že bychom si měli všímat i takových drobností, detailů a reagovat na ně."

V tomto městu velmi pomáhá aplikace Munipolis, což je nový název pro Mobilní Rozhlas. Díky ní se vyřešily už stovky podnětů od občanů.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jsou to právě ty drobné věci. Někde je poškozené schodiště, někde není zábradlí, poškozená lavička, někde je nepořádek. A zkrátila se ta cesta, kdy to někdo píše mi, někam třeba na sociální sítě nebo neví, kam má jít, jde na informace. Přímo nafotí tu věc, pošle to do Munipolisu, okamžitě to dostane příslušný zaměstnanec a ta věc je vyřešena třeba do 24 hodin nebo do 48 hodin a velmi to pomohlo. A myslím si, že to jsou ty věci, které občanům pomáhají a dělají to město příjemné, protože člověk ví, že když vidí nějakou neplechu a ví, co má udělat a v dohledné době to bude opraveno."

Co dál se samotným podchodem nejen u Maryčky se bude pravděpodobně řešit po dokončení obchvatu města. Pokud se výrazně sníží provoz po ulici Hlavní, mohl by se totiž obnovit mimoúrovňový přechod a podchod například jednou zcela zrušit.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000032671/sjezdy-do-podchodu-u-marycky-ve-frydkumistku-dostanou-novy-povrch