Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vladimír Svačina přijel s extraligovým pohárem, nově bude předávat zkušenosti ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek |

Hokejista Vladimír Svačina přivezl do Frýdku-Místku ukázat pohár extraligových šampionů. Výrazně pomohl Třinci k extraligovému titulu v uplynulé sezóně. V nové sezóně se má stát posilou Rysů a být zároveň mentorem, který bude předávat zkušenosti mladším hráčům.

Kancelář primátora Frýdku-Místku byla jednou ze zastávek hokejového útočníka Vladimíra Svačiny. Přivezl sem Masarykův pohár a podělil se o své pocity z jeho zisku v dresu třineckých Ocelářů.

Vladimír Svačina, útočník HC Oceláři Třinec: "Byl jsem součástí toho, že jsme vyhráli pohár do třetice, že to byl hattrick. A já jsem si to strašně užil a celá ta sezóna pro mě byla jako jedna velká pohádka."

Osminásobný český reprezentant a dvojnásobný extraligový šampion posílí v nové sezóně právě Rysy a měl by zároveň předávat zkušenosti mladším hráčům.

Vladimír Svačina, útočník HC Oceláři Třinec: "Je tam hodně mladých kluků. Já tam jsem nejstarší teďka, takže bych tam měl být takový ten zkušenější mezi nimi. Trošku je tam ukočírovat a na konci sezóny zase děj se vůle boží a může se stát úplně cokoliv, ale nechci předbíhat, protože v této chvíli potřebujeme nahnat nějaké body ve Frýdku, ať je ta sezóna klidnější, než byla ta loňská. Můj takový cíl je, abychom udělali playoff, abychom hráli minimálně ten střed tabulky."
Pavel Palát, trenér dětí a mládeže HC Frýdek-Místek: "Jak jsme se dozvěděli, že tady nastoupí, tak jsme byli všichni rádi. Ondra taky tady přijde si za chvíli si zatrénovat a bude rád, že tady má „Sváču“, se kterým se znají. A doufám, že oni dva pomůžou rozjet kluky na tréninku, trenér bude také doufám rád z toho, že uvidí i přístup těch starých zkušených, kteří umí trošku jinak přistupovat k tomu puku, silově a podobně a dají tomu trošku fazónu do toho začátku sezony."

Všichni zároveň velmi ocenili perfektní provázanost extraligy a první ligy.

Pavel Palát, trenér dětí a mládeže HC Frýdek-Místek: "Role Frýdku-Místku je připravit ty hráče pro tu nejvyšší soutěž a být u toho, a to je ta radost. Vidět tady hráče, kteří jednou budou získávat ty medaile a poháry."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku: "Je vidět, že spolupráce Frýdku-Místku s Třincem funguje a zároveň funguje ve všech úrovních tak, že opravdu od těch nejmenších kluků, kteří začínají hrát, až po tu největší soutěž na světě, po NHL, tam máme ty zástupce a zároveň jsou si vzory a postupně ty z těch nižších pater, kde začínají, tahají nahoru a myslím si, že takový komplexní přístup je velmi správný a věřím, že bude přinášet i výsledky do budoucnosti."

S Masarykovým pohárem se pak mohli fanoušci vyfotit na přípravném utkání právě s Třincem.

Nahlásit chybu


K tématu

Na hokejovém utkání mládeže ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord

V hale Polárka ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord. Zajistili ho fanoušci žáků 9. tříd, kteří bojují o postup do extraligy mládeže. Na utkání Frýdku-Místku s Havířovem přišlo 2 447 diváků. Domácí sice prohráli, ale stále jsou v rámci soutěže v boji o extraligu.

Akce Společně v jednom týmu propojila malé hokejisty z Frýdku-Místku, Třince a Kopřivnice

19. června 2023 16:06 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Hokejoví trenéři připravili pro děti z Frýdku-Místku, Třince a Kopřivnice akci nazvanou Společně v jednom týmu. Cílem bylo absolvovat různé pohybové aktivity. A hlavně navázat nová přátelství. Zároveň dát tréninkům nový náboj mimo ledovou plochu.

Hokejisty Vítkovic nově povedou Holáň, Šimíček a Trnka

9. října 2023 15:05 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Vedení hokejových Vítkovic po nevydařeném vstupu do extraligy obměnilo realizační tým. Z pozice hlavního trenéra povede tým Miloš Holaň, nově s ním ale na střídačce budou spolupracovat sportovní ředitel Roman Šimíček a také dosavadní trenér juniorů a současně asistent české reprezentace do 20 let Pavel Trnka.


ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Dny dobrovolnictví přibližují činnost dobrovolníků. ADRA Frýdek-Místek stále hledá lidi ochotné pomáhat

Dobrovolníci slaví své dny. Členové různých organizací, kteří pomáhají bez nároků na odměnu, jsou nepostradatelnou skupinou v sociálních službách ve Frýdku-Místku. Aktuálně si zájemci mohou práci dobrovolníků dokonce vyzkoušet nebo se o dobrovolnictví něco dozvědět.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

Kynologové z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali Memoriál J. Kaštovského

V kynologickém areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 28. ročník Memoriálu Kaštovského, v jehož disciplínách museli své dovednosti prokázat nejen psi, ale také jejich vůdci.

Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

Vladimír Svačina přijel s extraligovým pohárem, nově bude předávat zkušenosti ve Frýdku-Místku
Vydáno 15. srpna 2022 11:07, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Hokejista Vladimír Svačina přivezl do Frýdku-Místku ukázat pohár extraligových šampionů. Výrazně pomohl Třinci k extraligovému titulu v uplynulé sezóně. V nové sezóně se má stát posilou Rysů a být zároveň mentorem, který bude předávat zkušenosti mladším hráčům.

Kancelář primátora Frýdku-Místku byla jednou ze zastávek hokejového útočníka Vladimíra Svačiny. Přivezl sem Masarykův pohár a podělil se o své pocity z jeho zisku v dresu třineckých Ocelářů.

Vladimír Svačina, útočník HC Oceláři Třinec: "Byl jsem součástí toho, že jsme vyhráli pohár do třetice, že to byl hattrick. A já jsem si to strašně užil a celá ta sezóna pro mě byla jako jedna velká pohádka."

Osminásobný český reprezentant a dvojnásobný extraligový šampion posílí v nové sezóně právě Rysy a měl by zároveň předávat zkušenosti mladším hráčům.

Vladimír Svačina, útočník HC Oceláři Třinec: "Je tam hodně mladých kluků. Já tam jsem nejstarší teďka, takže bych tam měl být takový ten zkušenější mezi nimi. Trošku je tam ukočírovat a na konci sezóny zase děj se vůle boží a může se stát úplně cokoliv, ale nechci předbíhat, protože v této chvíli potřebujeme nahnat nějaké body ve Frýdku, ať je ta sezóna klidnější, než byla ta loňská. Můj takový cíl je, abychom udělali playoff, abychom hráli minimálně ten střed tabulky."
Pavel Palát, trenér dětí a mládeže HC Frýdek-Místek: "Jak jsme se dozvěděli, že tady nastoupí, tak jsme byli všichni rádi. Ondra taky tady přijde si za chvíli si zatrénovat a bude rád, že tady má „Sváču“, se kterým se znají. A doufám, že oni dva pomůžou rozjet kluky na tréninku, trenér bude také doufám rád z toho, že uvidí i přístup těch starých zkušených, kteří umí trošku jinak přistupovat k tomu puku, silově a podobně a dají tomu trošku fazónu do toho začátku sezony."

Všichni zároveň velmi ocenili perfektní provázanost extraligy a první ligy.

Pavel Palát, trenér dětí a mládeže HC Frýdek-Místek: "Role Frýdku-Místku je připravit ty hráče pro tu nejvyšší soutěž a být u toho, a to je ta radost. Vidět tady hráče, kteří jednou budou získávat ty medaile a poháry."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku: "Je vidět, že spolupráce Frýdku-Místku s Třincem funguje a zároveň funguje ve všech úrovních tak, že opravdu od těch nejmenších kluků, kteří začínají hrát, až po tu největší soutěž na světě, po NHL, tam máme ty zástupce a zároveň jsou si vzory a postupně ty z těch nižších pater, kde začínají, tahají nahoru a myslím si, že takový komplexní přístup je velmi správný a věřím, že bude přinášet i výsledky do budoucnosti."

S Masarykovým pohárem se pak mohli fanoušci vyfotit na přípravném utkání právě s Třincem.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000032844/vladimir-svacina-prijel-s-extraligovym-poharem-nove-bude-predavat-zkusenosti-ve-frydkumistku