Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zloděje při krádeži katalyzátoru ve Frýdku-Místku sledovala kamera, chytili je strážníci

Frýdek-Místek |

Strážníci ve Frýdku-Místku si připsali další mimořádný úspěch. Podařilo se jim zabránit krádeži katalyzátoru. Než stihla dvojice zlodějů poškodit zaparkované auto, dorazila na místo hlídka. Strážníci poté oba chytili na útěku. Jednoho téměř okamžitě, dalšího později. Výrazně pomohl městský kamerový systém.

Pod zaparkované auto na parkovišti v ulici Komenského ve Frýdku-Místku si pozdě večer lehl zloděj a chystal se ukrást katalyzátor. Jenže nevěděl, že už ho pozoruje strážník přes městský kamerový systém.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Prozatím neznámý muž zkoušel na vozidlo nasadit zvedák a následně od vozidla odešel. Na základě tohoto zjištění byly ihned aktivovány obě hotovostní hlídky městské policie k monitorování dalšího vývoje situace."

Zloději si pro krádež vybrali auto, které stálo hned na okraji parkoviště. A navíc ještě na místě, pro invalidy.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "K vozidlu se zhruba po 25 minutách opětovně přiblížili dva muži. Z jejich počínání bylo zřejmé, že se z vozidla pokusí odcizit katalyzátor. Jeden hlídal a druhý muž ležel pod vozidlem."

Jakmile dorazila hlídka strážníků, dali se oba muži okamžitě na útěk směrem k blízkému parku.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Tam se rozdělili a pronásledující strážníci se zaměřili na jednoho z nich. Ten se snažil ukrýt v nedaleké ubytovně. Tento objekt byl hlídkami městské policie následně prohledán a pachatel krádeže nalezen, omezen na osobní svobodě a na místě trestného činu předán hlídce Policie České republiky."

Druhý zloděj si zřejmě myslel, že unikl, ale i jeho později strážníci dopadli.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "V rámci této události si operátor městského kamerového dohledového systému rovněž v 01:35 hodin povšiml osoby odpovídající popisu druhého muže. Tato osoba byla na křižovatce ulic Frýdlantská a Komenského rovněž zajištěna hlídkou městské policie a následně předána do rukou Policie České republiky."

Později se ukázalo, že oba zloději jsou polské národnosti. V Polsku byl už jeden z nich dokonce odsouzen právě za krádeže katalyzátorů a současně je tam hledaný, protože nenastoupil do vězení.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jsem rád, že městská policie využívá všech svých možností. A to jak kamerového systému, tak i fyzické zdatnosti svých členů a poté, co operativně zajistili pachatele, který zlikvidoval piano v podchodu, tak nyní zakročila proti skupině, která kradla katalyzátory z automobilů ve Frýdku. A myslím si, že ten rychlý, akční zásah je opravdu hoden nějakého dobrodružného filmu. Ale jsem rád, že máme takovou městskou policii, která takto dokáže dotáhnout konkrétní případ."

Tím, že se zlodějům krádež nepodařila a nezpůsobili ani žádnou škodu, tak česká policie případ vyhodnotila jako přestupek ve stádiu pokusu. Případ tak bude řešen ve správním řízení. Zarážející také je, že polská strana si hledaného zloděje nepřevzala.

Nahlásit chybu


K tématu

Bezmocný senior byl okraden na ulici ve Frýdku-Místku, zloděje dopadli policisté

2. srpna 2024 17:49 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oslovil seniora na zastávce ve Frýdku-Místku, přesvědčil ho ke koupi levných cigaret, zavedl ho mimo frekventované místo a tam ho okradl. Policisté následně zloděje zadrželi, protože se jednalo o známého recidivistu. K jeho odhalení výrazně přispěl i kamerový systém.

Otec a syn přijeli z ciziny vykrádat objekty ve Frýdku-Místku

23. února 2024 19:19 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Otec se synem si udělali netradiční služební cestu ze zahraničí do Frýdku-Místku. Ubytovali se a večer vyrazili za prací. Jenže jejich cílem nebylo nic poctivého, ale vloupačky do různých objektů ve městě. Během jedné noci se 48letý otec a 22letý syn vloupali do tří objektů. Následující večer, kdy opět vyrazili do ulic a pokusili se vloupat do další budovy. Jenže to už spadla klec.

Dva muži kradli v Ostravě kabely, strážníci je dopadli dvakrát za sebou

20. února 2024 15:45 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dva muži se v noci vydali krást kabely na pozemek průmyslového areálu v Ostravě-Vítkovicích. Všiml si jich strážník obsluhující kamerový systém a poslal na místo hlídku, která muže zadržela a předala státní policii. Dvojice si z toho evidentně vůbec nedělala těžkou hlavu a další noc se vypravila znovu krást do dalšího areálu v okolí. Opět je ale díky kamerám zadrželi přímo při činu.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Zloděje při krádeži katalyzátoru ve Frýdku-Místku sledovala kamera, chytili je strážníci
Vydáno 2. února 2023 11:59, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Strážníci ve Frýdku-Místku si připsali další mimořádný úspěch. Podařilo se jim zabránit krádeži katalyzátoru. Než stihla dvojice zlodějů poškodit zaparkované auto, dorazila na místo hlídka. Strážníci poté oba chytili na útěku. Jednoho téměř okamžitě, dalšího později. Výrazně pomohl městský kamerový systém.

Pod zaparkované auto na parkovišti v ulici Komenského ve Frýdku-Místku si pozdě večer lehl zloděj a chystal se ukrást katalyzátor. Jenže nevěděl, že už ho pozoruje strážník přes městský kamerový systém.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Prozatím neznámý muž zkoušel na vozidlo nasadit zvedák a následně od vozidla odešel. Na základě tohoto zjištění byly ihned aktivovány obě hotovostní hlídky městské policie k monitorování dalšího vývoje situace."

Zloději si pro krádež vybrali auto, které stálo hned na okraji parkoviště. A navíc ještě na místě, pro invalidy.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "K vozidlu se zhruba po 25 minutách opětovně přiblížili dva muži. Z jejich počínání bylo zřejmé, že se z vozidla pokusí odcizit katalyzátor. Jeden hlídal a druhý muž ležel pod vozidlem."

Jakmile dorazila hlídka strážníků, dali se oba muži okamžitě na útěk směrem k blízkému parku.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Tam se rozdělili a pronásledující strážníci se zaměřili na jednoho z nich. Ten se snažil ukrýt v nedaleké ubytovně. Tento objekt byl hlídkami městské policie následně prohledán a pachatel krádeže nalezen, omezen na osobní svobodě a na místě trestného činu předán hlídce Policie České republiky."

Druhý zloděj si zřejmě myslel, že unikl, ale i jeho později strážníci dopadli.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "V rámci této události si operátor městského kamerového dohledového systému rovněž v 01:35 hodin povšiml osoby odpovídající popisu druhého muže. Tato osoba byla na křižovatce ulic Frýdlantská a Komenského rovněž zajištěna hlídkou městské policie a následně předána do rukou Policie České republiky."

Později se ukázalo, že oba zloději jsou polské národnosti. V Polsku byl už jeden z nich dokonce odsouzen právě za krádeže katalyzátorů a současně je tam hledaný, protože nenastoupil do vězení.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jsem rád, že městská policie využívá všech svých možností. A to jak kamerového systému, tak i fyzické zdatnosti svých členů a poté, co operativně zajistili pachatele, který zlikvidoval piano v podchodu, tak nyní zakročila proti skupině, která kradla katalyzátory z automobilů ve Frýdku. A myslím si, že ten rychlý, akční zásah je opravdu hoden nějakého dobrodružného filmu. Ale jsem rád, že máme takovou městskou policii, která takto dokáže dotáhnout konkrétní případ."

Tím, že se zlodějům krádež nepodařila a nezpůsobili ani žádnou škodu, tak česká policie případ vyhodnotila jako přestupek ve stádiu pokusu. Případ tak bude řešen ve správním řízení. Zarážející také je, že polská strana si hledaného zloděje nepřevzala.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000035530/zlodeje-pri-kradezi-katalyzatoru-ve-frydkumistku-sledovala-kamera-chytili-je-straznici