Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kreativní děti absolvovaly ve Frýdku-Místku výtvarný tábor Artium

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Středisko volného času Klíč Frýdek-Místek pořádá přes léto velké množství zajímavých táborů. Jedním z nich byl i týden zaměřený na výtvarnou tvorbu. Děti se tady věnovaly různým výtvarným technikám a v závěru uspořádaly ještě vernisáž pro rodinu i kamarády.

Ticho a maximální soustředění panuje při tvorbě mladých umělců ve Středisku volného času Klíč. Všichni si dávají záležet na tom, aby se jim jejich dílo povedlo. Zdejší děti mají rády výtvarné umění, proto se přihlásily na příměstský tábor Artium.

Anketa: 1.) "Zrovna teď tvořím malbu na plátno, maluju dva medvídky. Našla jsem si to na internetu, přišlo mi to roztomilé, trošku jsem si to sama sobě přizpůsobila a přišlo mi to, že to zvládnu."
Anketa: 2.) "Já tvořím krajinku ve sněžné kouli. A hrozně mě to baví, je to takové příjemné."
Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "V průběhu celého týdne se věnují různým výtvarným technikám. Dneska právě probíhá malba na plátno, v průběhu týdne navštívíme i Ostravskou galerii, budeme se věnovat šperkům a zlatu, dalším jiným technikám, budeme i modelovat. A samozřejmě bude i nějaká tvorba venku, pokud vydrží počasí."

Jak je strukturovaný ten kolektiv?

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "Kolektiv máme od 9 do 15 let a je to smíšené, takže tady může přijít úplně kdokoliv. Máme tady i děti, které třeba v průběhu roku navštěvují ZUŠ anebo i jiné výtvarné kroužky. Ale jsou tady i děti, které jsou úplně nepolíbené, ale prostě je to baví, tak přišly."
Anketa: 1.) "Na tábor do Klíče už chodím často, už asi 8 let tady pravidelně chodím, ale na Atriu jsem teda poprvé. Loni jsem byla na Mozajce, letos jdu znovu. Je to super, baví mě to a máme tady super kolektiv."
Anketa: 2.) "Já tady chodím na Klíč už pár let a tady na tomto táboře Artium jsem podruhé, hrozně mě to tady baví. Je tady supr kolektiv a baví mě ty různé techniky a malby."

Každý den má za cíl naučit děti něco nového, případně jim pomoci se zdokonalit v něčem, co už znají.

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "Každý den se věnujeme trochu jiným tématům, ale které se navzájem prolínají, protože všechny ty výtvarné techniky spolu nějakým způsobem souvisí. Takže děti vždycky třeba nakreslí vždycky nějaký návrh. Takže začátek je v kresbě a potom se pokračuje. Buď do malby anebo se modeluje nebo cokoliv jiného zase vytváří."

Co se děje zrovna dneska?

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "Dneska zrovna malujeme akrylovými barvami na plátno. A uvidíme, jak to dneska děti stihnou, jestli to stihnou dokončit anebo jestli budou pokračovat ještě v průběhu týdne."

Poslední den příměstských táborů věnovaných umělecké a další tvorbě je pak věnován přípravě výstavy nebo prezentace toho, co děti za pět dní vytvořily.

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "V pátek bude probíhat závěrečná vernisáž, kdy jsou pozváni i rodiče a kamarádi. A veškeré výrobky a díla, která my tady za ten týden vyrobíme nebo připravíme, tak nachystáme na páteční vernisáž a rodiče se tak mohou podívat na celou skvadru děl, která tady za ten týden vzniknou."

Středisko volného času Klíč připravilo na celé léto celkem 34 letních táborů. 6 pobytových a 28 příměstských. Kromě toho je v programu také 56 jednodenních akcí, které Klíč pořádá ve spolupráci s dalšími organizacemi v rámci projektu Prázdniny ve městě aneb Vraťme dětem pohyb.

Nahlásit chybu


K tématu

Prázdniny ve Frýdku-Místku a tábory pod taktovkou SVČ si užilo na 3 200 dětí

5. října 2023 11:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Střediskem volného času Klíč ve Frýdku-Místku prošlo letos o prázdninách na 3 200 dětí. Dvě třetiny z nich absolvovaly zdarma aktivity z programu oblíbené akce Prázdniny ve městě – Vraťme dětem pohyb. Zhruba tisícovka pak trávila čas na příměstských i městských táborech.

Příměstský tábor MasterChef učí děti ve Frýdku-Místku vařit

25. července 2024 14:10 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Pizza, croassaint nebo třeba moravské koláče. Nejen to si samy připravily děti v cvičné kuchyni střediska Volného času Klíč Frýdek-Místek. Oblíbený příměstský tábor, který učí děti vařit, byl opět kompletně zaplněn. Některé děti ho absolvují i opakovaně.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 18:09, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Dnes 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

S velkou vodou nejen z řeky Opavy bojují na Hlučínsku

Dnes 15:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Řeka Opava, která posbírala obrovské množství vody z Jeseníků a podhůří se vybřežila také na Hlučínsku. V Děhylově kulminovala v pondělí ráno ve 3.30 hodin na výšce 618 centimetrů, a od té doby její hladina pomalu klesá. Mnoho oblastí je však zaplaveno.

Policie v Moravskoslezském kraji řeší první případy rabování evakuovaných objektů

Dnes 12:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tvrdé tresty žádá hejtman Moravskoslezského kraje pro všechny, kteří se pokusí parazitovat na povodňovém neštěstí.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

Na soutoku Odry a Opavy se protrhla hráz, voda zalila Přívoz, jeden most je v ohrožení

Dnes 10:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nečekanou pohromu řeší od pondělního dopoledne v Ostravě. Jedna hráz nevydržela a voda zaplavila Přívoz.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

Mladíka na procházce překvapil silný proud, zachránili ho hasiči

Dnes 10:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Až s pomocí hasičů se dostal v neděli večer domů mladý muž, kterého v Ostravě zaskočil silný proud vody a neměl dost sil na to, aby ho překonal.

Tiskový brífing krizového štábu k aktuální situaci v Opavě

Dnes 13:29 | Opava | Yvona Fajtová

Jak to aktuálně vypadá v Opavě, to se dozvíte z tiskové konference krizového štábu, která proběhla na Magstrátu města Opavy na Krnovské ulici.

Aktuální ničivé povodně uspíší stavbu přehrady Nové Heřminovy, která ochrání Krnov a Opavu

Dnes 11:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Současná pohroma, která postihla Krnovsko a Opavsko bude patrně pádným argumentem pro zrychlení příprav stavby nové vodní nádrže Nové Heřminovy.

18 učeben na základních školách ve Frýdku-Místku získá technologii 3D reality

Školáci z devíti městských základek ve Frýdku-Místku se budou vzdělávat v nových 3D učebnách. Radnice vybaví technologiemi celkem 18 učeben. Půjde o základní školy, které mají 2. vzdělávací stupeň. Zároveň se na školách sjednotí vybavení a výuku bude možné i sdílet s jinými školami.

Sousedé vytáhli starší ženu z hořícího bytu ve Frýdku-Místku

14. září 2024 20:05 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek v noci ve Frýdku-Místku u požáru bytu ve 4. nadzemním podlaží. V péči záchranářů skončili čtyři lidé. Jednu ženu vytáhli z hořícího bytu sousedé. Následně jí pomohli policisté a strážníci. Škoda je půl milionu korun.

Šesťáci ze ZŠ Komenského absolvovali společný adaptační pobyt

Na dvoudenní adaptační pobyt vyrazili do Malenovic žáci tří šestých tříd ze Základní školy Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Jak školáci potvrdili, pobyt se jim líbil a rádi by si ho zopakovali.

Podnikatelé se v akademii naučili využívat digitální marketing

V sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se sešli účastníci Akademie pro podnikatele.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí pozvednout úroveň klubu, dostat se do play off i do Polárky

Play off, takový je opět cíl frýdecko-místeckých házenkářů. Tým sice opustili výrazní hráči, ale klub věří, že je kvalitně nahradil. Dlouhodobou ambicí nového vedení je také zvýšit úroveň klubu a jednou také dostat největší zápasy do haly Polárka.

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i daně. Frýdek-Místek má za sebou další zastupitelstvo

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i nenavyšování daně z nemovitosti. Zastupitelé mají za sebou předposlední jednání v letošním roce, které přineslo opět několik dlouhých diskuzí, ale hlavně schválení řady pro město důležitých bodů.

Kreativní děti absolvovaly ve Frýdku-Místku výtvarný tábor Artium
Vydáno 5. srpna 2024 11:11, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Středisko volného času Klíč Frýdek-Místek pořádá přes léto velké množství zajímavých táborů. Jedním z nich byl i týden zaměřený na výtvarnou tvorbu. Děti se tady věnovaly různým výtvarným technikám a v závěru uspořádaly ještě vernisáž pro rodinu i kamarády.

Ticho a maximální soustředění panuje při tvorbě mladých umělců ve Středisku volného času Klíč. Všichni si dávají záležet na tom, aby se jim jejich dílo povedlo. Zdejší děti mají rády výtvarné umění, proto se přihlásily na příměstský tábor Artium.

Anketa: 1.) "Zrovna teď tvořím malbu na plátno, maluju dva medvídky. Našla jsem si to na internetu, přišlo mi to roztomilé, trošku jsem si to sama sobě přizpůsobila a přišlo mi to, že to zvládnu."
Anketa: 2.) "Já tvořím krajinku ve sněžné kouli. A hrozně mě to baví, je to takové příjemné."
Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "V průběhu celého týdne se věnují různým výtvarným technikám. Dneska právě probíhá malba na plátno, v průběhu týdne navštívíme i Ostravskou galerii, budeme se věnovat šperkům a zlatu, dalším jiným technikám, budeme i modelovat. A samozřejmě bude i nějaká tvorba venku, pokud vydrží počasí."

Jak je strukturovaný ten kolektiv?

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "Kolektiv máme od 9 do 15 let a je to smíšené, takže tady může přijít úplně kdokoliv. Máme tady i děti, které třeba v průběhu roku navštěvují ZUŠ anebo i jiné výtvarné kroužky. Ale jsou tady i děti, které jsou úplně nepolíbené, ale prostě je to baví, tak přišly."
Anketa: 1.) "Na tábor do Klíče už chodím často, už asi 8 let tady pravidelně chodím, ale na Atriu jsem teda poprvé. Loni jsem byla na Mozajce, letos jdu znovu. Je to super, baví mě to a máme tady super kolektiv."
Anketa: 2.) "Já tady chodím na Klíč už pár let a tady na tomto táboře Artium jsem podruhé, hrozně mě to tady baví. Je tady supr kolektiv a baví mě ty různé techniky a malby."

Každý den má za cíl naučit děti něco nového, případně jim pomoci se zdokonalit v něčem, co už znají.

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "Každý den se věnujeme trochu jiným tématům, ale které se navzájem prolínají, protože všechny ty výtvarné techniky spolu nějakým způsobem souvisí. Takže děti vždycky třeba nakreslí vždycky nějaký návrh. Takže začátek je v kresbě a potom se pokračuje. Buď do malby anebo se modeluje nebo cokoliv jiného zase vytváří."

Co se děje zrovna dneska?

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "Dneska zrovna malujeme akrylovými barvami na plátno. A uvidíme, jak to dneska děti stihnou, jestli to stihnou dokončit anebo jestli budou pokračovat ještě v průběhu týdne."

Poslední den příměstských táborů věnovaných umělecké a další tvorbě je pak věnován přípravě výstavy nebo prezentace toho, co děti za pět dní vytvořily.

Marie Kopidolová, vedoucí příměstského tábora: "V pátek bude probíhat závěrečná vernisáž, kdy jsou pozváni i rodiče a kamarádi. A veškeré výrobky a díla, která my tady za ten týden vyrobíme nebo připravíme, tak nachystáme na páteční vernisáž a rodiče se tak mohou podívat na celou skvadru děl, která tady za ten týden vzniknou."

Středisko volného času Klíč připravilo na celé léto celkem 34 letních táborů. 6 pobytových a 28 příměstských. Kromě toho je v programu také 56 jednodenních akcí, které Klíč pořádá ve spolupráci s dalšími organizacemi v rámci projektu Prázdniny ve městě aneb Vraťme dětem pohyb.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000044296/kreativni-deti-absolvovaly-ve-frydkumistku-vytvarny-tabor-artium