Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pobočka domova pro seniory ve Frýdku-Místku má po rekonstrukci a už se postupně vybavuje

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Stavební práce na rekonstrukci pobočky domova pro seniory Frýdek-Místek ve Školské ulici už jsou hotové. Nyní probíhají poslední drobné dokončovací úpravy a začalo vybavování pokojů a pracovišť. K otevření domova dojde až po novém roce, protože bude převeden na novou službu Domov se zvláštním režimem.

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici už se postupně vybavuje nábytkem, postelemi a dalším vnitřním vybavením a technikou.

Petr Kuchta, ředitel Domova pro seniory Frýdek-Místek: "Za námi už můžete vidět, že probíhá vybavování pokojů. Ta fáze je rozdělena do několika částí. První jsou pokoje, potom bychom ještě chtěli vybavit ordinace společně s kancelářemi, které tady budou. Těch prostor není moc, jak už jsem zmiňoval v předchozích reportážích, kdy tady bude snížena kapacita ze 40 osob na 27, nicméně všechny pokoje budou jednolůžkové nebo dvoulůžkové s vlastním sociálním zařízením."
Marcel Sikora (KDU-ČSL, SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V tuto chvíli probíhají poslední dokončovací práce a nyní začne domov přicházet s vybavením. Tady v tomto pokoji už vidíte, jak bude vypadat dvoulůžkový pokoj. Máme tady polohovací postele, je tady už nábytek. A takto budou vybaveny všechny pokoje v domově se zvláštním režimem."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Jednalo se o poměrně náročnou investici, hlavně z důvodů času. Museli jsme stihnout dotaci, dotační podmínky. To znamená, že jsme na to měli v podstatě rok. Museli jsme ještě stihnout projektovou dokumentaci, takže to nebylo nic jednoduchého. Nakonec se díky pracovníkům investičního odboru všechno podařilo. Celkově ta rekonstrukce stála 51 milionů a máme dotaci ve výši 21 milionů. Zvýší se komfort, což jsme rádi, protože tady předtím ty podmínky nebyly úplně ideální. Teď si myslím, že budou spokojeni jak zaměstnanci, tak klienti."

Budova prošla kompletní rekonstrukcí, přistavělo se jedno patro, a i když se snížila kapacita, klienti tady budou mít mnohem větší komfort.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Vzhled té budovy vypadá také dobře. Myslím si, že když by někdo přišel po nějaké době, tak ani nepozná, že je tam přistavěno patro nahoru. Tvar střechy se také podařilo zachovat. Barevně jsme to udělali také neutrální, tak aby ta budova byla tak, jako kdyby tady byla vždycky. Je to nové, je to pěkné, tak si myslím, že bychom mohli být všichni spokojeni."
Marcel Sikora (KDU-ČSL, SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Následně dojde i k takzvanému vstupu do sítě, krajské sítě. Protože vzniká tady nová služba. To je Domov se zvláštním režimem. Tedy pro osoby, které trpí Alzheimerem, či nějakými dalšími typy demence."

Oficiálně začne domov fungovat od ledna příštího roku.

Nahlásit chybu


K tématu

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Práce na přestavbě bývalého hotelu Centrum ve Frýdku-Místku výrazně pokročily

V bývalém hotelu Centrum ve Frýdku-Místku pokračuje rekonstrukce. Městská společnost DISTEP kompletně demontovala interiér a chystá se na odstrojení obkladů z vnější části budovy. Z hotelu mají být rezidenční byty a společnost tam přestěhuje své zázemí.

Pobočka Domova pro seniory ve Frýdku-Místku prochází rekonstrukcí

27. listopadu 2023 16:52 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici ve Frýdku-Místku prochází kompletní rekonstrukcí. Budova už má přistavěno další patro a také probíhají práce na rozvodech. Hotovo má být do léta příštího roku. V domově vznikne 27 lůžek s vysokým komfortem pro klienty.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Včera 18:09, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

U nemocných a seniorů v zaplaveném Přívoze zasahovalo 5 zdravotnických týmů

Včera 22:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rozsáhlé evakuace lidí z oblasti zaplaveného Přívozu asistovaly posádky záchranné služby. Nasazeny byly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a tým speciálního vozidla Volvo.

Silné deště způsobily v Havířově sesuv půdy na hřbitově

V Havířově postupně zjišťují, kde silný déšť a povodně napáchaly škody. Radnice bude muset zabezpečit ujíždějící svah, na kterém se nachází jeden z městských hřbitovů.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Včera 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

Řeka Opava v Opavě pomalu klesá. Stále probíhají záchranné a likvidační práce

Velká voda v Opavě ustupuje. Řeka Opava kulminovala včera okolo půl 10. večer a postupně odhaluje, co všechno napáchala. Mimo jiné poškodila most v Ratibořské ulici a zničila železniční trať z Opavy do Malých Hoštic, kam kvůli zatopeným silnicích nejezdí ani náhradní doprava.

Ulici Na Olšinách v Českém Těšíně voda zaplavila nejvíc, lidé zjišťují škody

I v Českém Těšíně čelili obyvatelé velké vodě. Několik stovek z nich muselo být evakuováno. Nejhorší situace byla v lokalitě kolem Těšínských jatek.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

Havířov připravuje zázemí a lůžka pro lidi z Ostravy, kteří by se museli evakuovat

Havířov připravuje lůžka pro obyvatele Ostravy, kteří by se museli kvůli protržení protipovodňové hráze případně evakuovat. Dočasný azyl bude připraven v tělocvičně na krytém bazénu.

Policie v Moravskoslezském kraji řeší první případy rabování evakuovaných objektů

Včera 12:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tvrdé tresty žádá hejtman Moravskoslezského kraje pro všechny, kteří se pokusí parazitovat na povodňovém neštěstí.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

Frýdek-Místek pomáhá hledat pěstouny pro opuštěné děti

Frýdek-Místek hledá zájemce o pěstounskou péči. Cílem je zajistit plnohodnotný rodinný život dětem, které jsou opuštěné nebo z různých důvodů bez rodičů. Pěstouni mohou být i dočasní a starat se o děti různých věkových skupin.

18 učeben na základních školách ve Frýdku-Místku získá technologii 3D reality

Školáci z devíti městských základek ve Frýdku-Místku se budou vzdělávat v nových 3D učebnách. Radnice vybaví technologiemi celkem 18 učeben. Půjde o základní školy, které mají 2. vzdělávací stupeň. Zároveň se na školách sjednotí vybavení a výuku bude možné i sdílet s jinými školami.

Sousedé vytáhli starší ženu z hořícího bytu ve Frýdku-Místku

14. září 2024 20:05 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek v noci ve Frýdku-Místku u požáru bytu ve 4. nadzemním podlaží. V péči záchranářů skončili čtyři lidé. Jednu ženu vytáhli z hořícího bytu sousedé. Následně jí pomohli policisté a strážníci. Škoda je půl milionu korun.

Šesťáci ze ZŠ Komenského absolvovali společný adaptační pobyt

Na dvoudenní adaptační pobyt vyrazili do Malenovic žáci tří šestých tříd ze Základní školy Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Jak školáci potvrdili, pobyt se jim líbil a rádi by si ho zopakovali.

Podnikatelé se v akademii naučili využívat digitální marketing

V sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se sešli účastníci Akademie pro podnikatele.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí pozvednout úroveň klubu, dostat se do play off i do Polárky

Play off, takový je opět cíl frýdecko-místeckých házenkářů. Tým sice opustili výrazní hráči, ale klub věří, že je kvalitně nahradil. Dlouhodobou ambicí nového vedení je také zvýšit úroveň klubu a jednou také dostat největší zápasy do haly Polárka.

Pobočka domova pro seniory ve Frýdku-Místku má po rekonstrukci a už se postupně vybavuje
Vydáno 9. září 2024 13:51, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Stavební práce na rekonstrukci pobočky domova pro seniory Frýdek-Místek ve Školské ulici už jsou hotové. Nyní probíhají poslední drobné dokončovací úpravy a začalo vybavování pokojů a pracovišť. K otevření domova dojde až po novém roce, protože bude převeden na novou službu Domov se zvláštním režimem.

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici už se postupně vybavuje nábytkem, postelemi a dalším vnitřním vybavením a technikou.

Petr Kuchta, ředitel Domova pro seniory Frýdek-Místek: "Za námi už můžete vidět, že probíhá vybavování pokojů. Ta fáze je rozdělena do několika částí. První jsou pokoje, potom bychom ještě chtěli vybavit ordinace společně s kancelářemi, které tady budou. Těch prostor není moc, jak už jsem zmiňoval v předchozích reportážích, kdy tady bude snížena kapacita ze 40 osob na 27, nicméně všechny pokoje budou jednolůžkové nebo dvoulůžkové s vlastním sociálním zařízením."
Marcel Sikora (KDU-ČSL, SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V tuto chvíli probíhají poslední dokončovací práce a nyní začne domov přicházet s vybavením. Tady v tomto pokoji už vidíte, jak bude vypadat dvoulůžkový pokoj. Máme tady polohovací postele, je tady už nábytek. A takto budou vybaveny všechny pokoje v domově se zvláštním režimem."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Jednalo se o poměrně náročnou investici, hlavně z důvodů času. Museli jsme stihnout dotaci, dotační podmínky. To znamená, že jsme na to měli v podstatě rok. Museli jsme ještě stihnout projektovou dokumentaci, takže to nebylo nic jednoduchého. Nakonec se díky pracovníkům investičního odboru všechno podařilo. Celkově ta rekonstrukce stála 51 milionů a máme dotaci ve výši 21 milionů. Zvýší se komfort, což jsme rádi, protože tady předtím ty podmínky nebyly úplně ideální. Teď si myslím, že budou spokojeni jak zaměstnanci, tak klienti."

Budova prošla kompletní rekonstrukcí, přistavělo se jedno patro, a i když se snížila kapacita, klienti tady budou mít mnohem větší komfort.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Vzhled té budovy vypadá také dobře. Myslím si, že když by někdo přišel po nějaké době, tak ani nepozná, že je tam přistavěno patro nahoru. Tvar střechy se také podařilo zachovat. Barevně jsme to udělali také neutrální, tak aby ta budova byla tak, jako kdyby tady byla vždycky. Je to nové, je to pěkné, tak si myslím, že bychom mohli být všichni spokojeni."
Marcel Sikora (KDU-ČSL, SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Následně dojde i k takzvanému vstupu do sítě, krajské sítě. Protože vzniká tady nová služba. To je Domov se zvláštním režimem. Tedy pro osoby, které trpí Alzheimerem, či nějakými dalšími typy demence."

Oficiálně začne domov fungovat od ledna příštího roku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000044792/pobocka-domova-pro-seniory-ve-frydkumistku-ma-po-rekonstrukci-a-uz-se-postupne-vybavuje