Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek obnovil Pochod pro seniory. Šlo se z Lískovce do Sedlišť

Frýdek-Místek obnovil oblíbenou akci Pochod pro seniory. Začalo se podzimním výšlapem z Lískovce do Sedlišť, kterého se účastnilo několik desítek aktivních seniorů. Cílem akce je motivovat seniory k pohybu a také jim nabídnout možnosti setkávání.

Parkoviště u pramene v Hájku na okraji frýdecko-místecké části Lískovec zaplnily před 10. hodinou dopoledne postupně desítky seniorů. Netrpělivě totiž očekávaly start po letech obnoveného Pochodu pro seniory.

Anketa: 1.) Co vás sem dneska přivedlo? – "Pochod pro zdraví." – Co říkáte na to, že se obnovila ta akce. - "No konečně." – Chodíte pravidelně na vycházky? Jste aktivní v tomto ohledu? – "Jo, nejen s důchodci, ale i samostatně. Prostě sportujeme stále."
Anketa: 2.) "Ať se hýbeme." – Co říkáte na to, že se obnovila ta akce? Pochod pro seniory? – "Já jdu podruhé a je to dobré."
Anketa: 3.) "Procházka hezká." – Co říkáte na to, že se ta akce obnovila? – "Je to dobré. Je to pro lidi, ať se pohybují." – Chodíte pravidelně? Vidím, že jste vybavená, kam chodíte? – "Já nechodím pravidelně, ale tady jsem poprvé." – Ale pravidelně, kde třeba vycházkujete? – "My všude, my chodíme i do Řepišť, kolem Olešné, prostě si tak vyjdeme."

Organizátoři měli pro účastníky připraveno také doplnění tekutin a zajištěna byla i zdravotnická podpora od Českého červeného kříže Frýdek-Místek.

Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Těší mě, že se povedlo po covidové pauze obnovit pochody pro seniory. Tento podzimní pochod bude dneska tady z Hájku a povede do Sedlišť, kde se budou moci potom senioři občerstvit v Lašské jizbě. A další pochod pro seniory potom plánujeme na jaře. Tam vždycky ta trasa byla kolem Olešné. Takže už nyní můžu říct, že opravdu se s tím jarním termínem počítá."
Anketa: 4.) "Jsme rádi, že se to obnovilo, protože my jsme úplně z druhého konce našeho města. Takže my musíme přijít autobusem tady, teď si uděláme krásnou procházku a pak zase pojedeme zpátky domů. Tak jsme rádi, že se můžeme setkat s důchodci z celého města a moc se nám to tady určitě bude líbit."
Anketa: 5.) "Na Olešnou, na 4,5 km, které budou doufám zase v tom květnu, tak jak to bylo před covidem."
Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Já jsem velmi rád, že se tady senioři sešli. Že tady chtějí navázat i nová přátelství, potkají se i se svými známými a samozřejmě udělají i něco pro zdraví, což je také cíl radnice, aby senioři ve Frýdku-Místku zdravě stárli."

Pochody pro seniory pořádalo ve Frýdku-Místku od roku 2013 Centrum denních služeb Domovinka, covidové období ale akce přerušilo. Nyní ji opět obnovil přímo magistrát ve spolupráci se sociálním odborem.

Nahlásit chybu


K tématu

Frýdek-Místek chystá opět po letech Pochod pro seniory

Město obnovilo oblíbenou akci Pochod pro seniory. Výprava letos půjde z Lískovce do Sedliště. Akce proběhne ve čtvrtek 26. září od 10 hodin.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Děti se o jarních prázdninách ve Frýdku-Místku v SVČ Klíč nenudí

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku tradičně připravilo program i na jarní prázdniny. Děti si tak mohly vybrat z pestré nabídky technických, výtvarných i pohybových každodenních aktivit. Největší zájem byl tradičně o příměstský tábor. Letošní má název Kokosy na sněhu a věnuje se hlavně pohybu.


Ostrava pracuje na zprovoznění ústřední čistírny odpadních vod

Včera 15:43 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští radní svolali mimořádnou schůzi, na které schválili první peníze na opravu zaplavené ústřední čistírny odpadních vod v části Přívoz. Radní schválili přes 880 tisíc korun bez DPH na opravu servopohonů. Podle předběžných odhadů způsobily povodně v čistírně škody za více než 300 milionů korun a opětovné zprovoznění bude trvat několik měsíců. Do té doby bohužel poteče odpad z kanalizace přímo do Odry.

Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky

Dnes 10:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

Pěvecké sbory z Karviné a Nového Jičína vyhrály prestižní soutěž v Norsku

Včera 16:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pěvecké sbory z Moravskoslezského kraje uspěly v prestižní norské soutěži Grieg International Choir Festival. Karvinský pěvecký sbor Permoník vyslal do soutěže tři soubory. Jeden vyhrál zlato a další dva stříbro. Mužský pěvecký sbor Sextet plus z Nového Jičína bral také v jedné kategorii zlato.

Veřejnost se zapojila do Kolo-běžné výzvy havířovské nemocnice, pro Gretku se vybralo 290 tisíc korun

Téměř 500 lidí se zapojilo do Kolo-běžné výzvy na podporu nemocné Gretky, kterou uspořádala havířovská nemocnice. Dívka spolu se svými rodiči obdržela šek v hodnotě 290 tisíc korun na pořízení automobilu.

Proměna nábřeží Ostravice pokračuje. Studenti budou mít ze City Campusu pohodlný přístup

Nábřeží Ostravice v centru města se stává pro mnoho Ostravanů i návštěvníků města oblíbeným místem k relaxaci. Na dalším vylepšení se nyní pracuje pod City Campusem Ostravské univerzity u Černé louky, kde vzniká pohodlný přístup až dolů k řece.

Město prodalo zbytek průmyslové zóny, zájem měly dvě firmy

Loni v červnu město prodalo hlavní část pozemků v lokalitě průmyslové zóny za ulici Propojovací, zhruba 130 tisíc metrů čtverečních, společnosti CTP Moravia North. V návaznosti na to pak nabídlo zbývající část sousedící plochy, zhruba deset a půl tisíce metrů čtverečních, drobným investorům.

Rodinné centrum Lumpíkov Frýdek-Místek zve na konferenci Úspěšná žena v každém věku

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku připravilo první velkou konferenci s názvem Úspěšná žena v každém věku. Pět inspirativních žen bude sdílet své příběhy o tom, jak se dostaly k podnikání nebo jak si vybudovaly různé posty ve firmě.

Nová družina v Čeladné je plná školáků, přidají se i senioři

Školáci v Čeladné už naplno užívají nové oddělení družiny, které bylo vybudováno během prázdnin a v září bylo otevřeno pod názvem Tygříci. Za nový prostor pro aktivity dětí zaplatila obec přes dva miliony korun, z toho 1,6 milionu pokryla dotace.

Frýdlantský tenisový klub oslavil 100 let od založení

Tenisový klub ve Frýdlantě nad Ostravicí si připomněl 100 let své existence. Oslava se konala v areálu klubu, kdy nechyběla exhibiční utkání ani ocenění a poděkování.

Frýdek-Místek prodal budovy po městské policii v licitaci za 22,5 milionu

Frýdek-Místek prodal soubor budov, kde v minulosti sídlila městská policie. Prodej proběhl formou licitace, která má být nejtransparentnější formou prodeje městského majetku. Nový majitel za nemovitosti zaplatil 22,5 milionu korun.

Dobrovolníci z Adry chodí už 20 let za klienty Domova pro seniory Frýdek-Místek

Dobrovolníci už 20 let navštěvují klienty domova pro seniory na ulici 28. října. Právě tady navíc ADRA začala se svými dobrovolnickými programy, které postupně rozšířila. Významné výročí spolupráce teď všichni společně oslavili.

Startuje další ročník Akademie Podnikej F-M, pomůže drobným podnikatelům

Drobní podnikatelé se mohou bezplatně zapojit do Akademie Podnikej F-M. Ta jim pomůže rozvinout dovednosti v oblasti prezentace, cenotvorby i dalších moderních trendů. Program se navíc letos zapojil do celostátní iniciativy Velký týden malých firem, která nabídne další akce a workshopy.

Den architektury ve Frýdku-Místku zve na přednášky i filmy

Obyvatelé Frýdku-Místku budou moci prozkoumat architektonické zajímavosti doma i ve světě. Město se totiž připojilo do 14. ročníku Dne architektury, který proběhne 29. a 30. září v Nové Scéně Vlast. V plánu jsou přednášky i filmové projekce. Jedna z akcí se zaměří i na Český dům.

Frýdek-Místek obnovil Pochod pro seniory. Šlo se z Lískovce do Sedlišť
Vydáno 30. září 2024 14:07, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek obnovil oblíbenou akci Pochod pro seniory. Začalo se podzimním výšlapem z Lískovce do Sedlišť, kterého se účastnilo několik desítek aktivních seniorů. Cílem akce je motivovat seniory k pohybu a také jim nabídnout možnosti setkávání.

Parkoviště u pramene v Hájku na okraji frýdecko-místecké části Lískovec zaplnily před 10. hodinou dopoledne postupně desítky seniorů. Netrpělivě totiž očekávaly start po letech obnoveného Pochodu pro seniory.

Anketa: 1.) Co vás sem dneska přivedlo? – "Pochod pro zdraví." – Co říkáte na to, že se obnovila ta akce. - "No konečně." – Chodíte pravidelně na vycházky? Jste aktivní v tomto ohledu? – "Jo, nejen s důchodci, ale i samostatně. Prostě sportujeme stále."
Anketa: 2.) "Ať se hýbeme." – Co říkáte na to, že se obnovila ta akce? Pochod pro seniory? – "Já jdu podruhé a je to dobré."
Anketa: 3.) "Procházka hezká." – Co říkáte na to, že se ta akce obnovila? – "Je to dobré. Je to pro lidi, ať se pohybují." – Chodíte pravidelně? Vidím, že jste vybavená, kam chodíte? – "Já nechodím pravidelně, ale tady jsem poprvé." – Ale pravidelně, kde třeba vycházkujete? – "My všude, my chodíme i do Řepišť, kolem Olešné, prostě si tak vyjdeme."

Organizátoři měli pro účastníky připraveno také doplnění tekutin a zajištěna byla i zdravotnická podpora od Českého červeného kříže Frýdek-Místek.

Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Těší mě, že se povedlo po covidové pauze obnovit pochody pro seniory. Tento podzimní pochod bude dneska tady z Hájku a povede do Sedlišť, kde se budou moci potom senioři občerstvit v Lašské jizbě. A další pochod pro seniory potom plánujeme na jaře. Tam vždycky ta trasa byla kolem Olešné. Takže už nyní můžu říct, že opravdu se s tím jarním termínem počítá."
Anketa: 4.) "Jsme rádi, že se to obnovilo, protože my jsme úplně z druhého konce našeho města. Takže my musíme přijít autobusem tady, teď si uděláme krásnou procházku a pak zase pojedeme zpátky domů. Tak jsme rádi, že se můžeme setkat s důchodci z celého města a moc se nám to tady určitě bude líbit."
Anketa: 5.) "Na Olešnou, na 4,5 km, které budou doufám zase v tom květnu, tak jak to bylo před covidem."
Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Já jsem velmi rád, že se tady senioři sešli. Že tady chtějí navázat i nová přátelství, potkají se i se svými známými a samozřejmě udělají i něco pro zdraví, což je také cíl radnice, aby senioři ve Frýdku-Místku zdravě stárli."

Pochody pro seniory pořádalo ve Frýdku-Místku od roku 2013 Centrum denních služeb Domovinka, covidové období ale akce přerušilo. Nyní ji opět obnovil přímo magistrát ve spolupráci se sociálním odborem.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000045197/frydekmistek-obnovil-pochod-pro-seniory-slo-se-z-liskovce-do-sedlist