Workshopy se konaly v 6 středních školách, které vzdělávají žáky v gastrooborech.
Zuzana Plačková, koordinátor projektu: „V roce 2019 vyjeli žáci šesti našich gastroškol do Koreje. A protože potom byl covid, tak až teď jsme se dostali k tomu, že kolegové z Ulsan College mohli přijet k nám. Zavítali do každé ze šesti škol a žáci si pro ně připravili program tak, aby získali základy české kuchyně.“
Jednou z hostitelských škol byla Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku, kde si Korejci vyzkoušeli výrobu tradičních pekařských výrobků.
Marie Lachetová, zástupkyně ředitele SŠ GOS Frýdek-Místek: „Zvolili jsme pečení, protože tady máme obor pekař. Hosté si vyzkoušeli vyrobit české pekařské výrobky jako bavorské vdolečky, vánočka, chleba, klasické koláče a tak podobně.“
anketa: žáci SŠ GOS Frýdek-Místek
„Byla jsem překvapena, že jim to docela šlo. Jsou šikovní.“
Členové delegace formou workshopu na každé škole připravovali pokrmy dle předem stanoveného českého regionálního menu.
Kyunghwa Seo, vedoucí korejské delegace: „Studenti zde dostali vzácnou příležitost vyzkoušet evropskou, konkrétně českou gastronomii. Sbírají tak zkušenosti, které si odvezou zpátky do Koreje a pomohou jim v jejich kariérách. Ukazujeme naopak českým studentům a učitelům naše národní jídla, oni ji pak ochutnají a lépe ji poznají.“
Korejská provincie Ulsan je dlouhodobým partnerem MS kraje v oblasti kultury a školství.