Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tennis Hill pořádá poprvé v Havířově MČR žen, finále se odehraje 2. prosince

Havířov |

Havířovský klub Tennis Hill se stal poprvé pořadatelem halového mistrovství České republiky žen. Návštěvníci se tak mohou přijít až do soboty podívat na nadějné mladé tenistky. V turnaji nechybí ani domácí hráčky.

Na jaře se v Havířově odehrál první tenisový turnaj A třídy mužů a žen. Tenisovému klubu Tennis Hill se nyní podařilo stát se pořadatelem mistrovství České republiky.

Adam Konečný, ředitel turnaje: "Pro Tennis Hill to bylo velmi náročné, pracovali jsme na tom asi tři čtvrtě roku. Nakonec jsme ve výběrovém řízení jsme dostali přednost oproti Praze a Liberci. Takže jsme rádi, že poprvé v historii se toho může účastnit Havířov. Účastní se 16 hráček, které budou v kvalifikaci, z toho postupují čtyři hráčky do hlavní soutěže a v hlavní soutěži už čeká 28 účastnic. Máme to spojeno s druhým tenisovým oddílem TK Havířov, takže se hraje celkově na pěti kurtech. Jelikož na celosvětovém žebříčku máme hodně českých hráček, takže to mistrovství je spíš omlazené, že ho hrají velmi mladé hráčky a největší favoritka celého turnaje je Tereza Valentová ze Sparty Praha, která je teď aktuálně osmá juniorka světa.”

Kvalifikace se zúčastnila i domácí hráčka teprve 14letá Rozálie Vrajíková.

Rozálie Vrajíková, účastnice turnaje: “Myslím si, že tady může být dobrá konkurence, dobré zázemí tady máme, můžeme ukázat jaké tady máme hráče, kurty. Já bych chtěla postoupit z kvalifikace a chtěla bych uhrát třeba jedno kolo v hlavní soutěži. Protože tady jsem jedna z nejmladších, takže bych chtěl alespoň kvaldu a jedno kolo uhrát a do budoucna vyhrát nějaké ITF. Prostě nějaký velký turnaj vyhrát.”
Lucie Nouzová, účastnice turnaje: "Havířov tady? Je to krásná nová hala, areál se super zázemím. Máme tady posilovnu, to je fajn. Obsazení to je super. Jsou tady hráčky, které už jezdí jen ITF. Když se dostanu co nejdál, tak si s nimi můžu zahrát a i v té kvaldě jsou velice kvalitní hračky. Bude to dobrý tenis. Cíle? Samozřejmě české turnaje jezdit budu, ale teď mě čeká maturita, takže odmaturovat a potom se rozjet do světa na ITF.  Musím říct, že asi mým vzorem je můj brácha, který se teď dostal do stovky v deblu, takže ten je asi hlavní a z holek Maruška Bouzková a Kája Muchová.”

Finálové zápasy se odehrají v sobotu 2. prosince. Tennis Hill by chtěl v příštím roce uspět ve výběrovém řízení pro pořádání turnaje ITF.

Adam Konečný, ředitel turnaje: "Letos tedy máme mistrovství republiky žen a dalším rokem už bychom chtěli na mezinárodní scénu, kde bychom chtěli mít turnaj juniorský. Což znamená dívky, nebo kluky do 18 let. Pořádat mezinárodně. Je důležité, jak vypadá zázemí, jaká je organizace a musíte mít určitou historii těch turnajů, aby viděli, že v tom oddíle to šlape.”
Nahlásit chybu


K tématu

V Havířově se poprvé koná halové MČR žen v tenise

28. listopadu 2023 17:09 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovský klub Tennis Hill se stal poprvé pořadatelem halového mistrovství České republiky žen. Návštěvníci se tak mohou přijít až do soboty podívat na nadějné mladé tenistky. V turnaji nechybí ani domácí hráčky.

Studenti Střední školy z Havířova-Prostřední Suché absolvovali zahraniční stáže

5. května 2023 14:15 | Havířov | Bára Kelnerová

Získat zkušenosti během studia na střední škole v zahraničí, je pro pro studenty k nezaplacení. Tuto možnost se snaží svým žákům zajistit Střední škola v Havířově-Prostřední Suché. Žáci absolvovali praxi například v Portugalsku ,nebo ve Španělsku.

Senioři z havířovského denního stacionáře byli nadšení z akce Věk jí sluší

5. května 2023 11:09 | Havířov | Bára Kelnerová

Sociální služby v Havířově uspořádaly pro dámy a pány zážitkové dopoledne s názvem Věk jí sluší. Denní stacionář se přeměnil na salon, ve kterém se seniorům věnovali kadeřnice a kosmetičky.


Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, které zastavilo za tahačem s tankem

Dnes 17:56, vydáno dnes 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla, které zastavilo před tahačem.

Karvinští senioři ušli dohromady kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou 392 km.

Místo pro grilování, sportování i relaxaci nabídne po revitalizaci takzvaná Komenda v Opavě

Dnes 16:31 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

Dnes 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Horní Suchá zvažuje koupi části finských domků, odprodat by je chtěla stávajícím nájemníkům

Zastupitelé v Horní Suché přijali usnesení projevit vůli na odkup jedné z lokalit finských domků od soukromého vlastníka. Pokud se tak skutečně stane, chtěla by obec nabídnout odprodej stávajícím nájemníkům.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Výtvarná soutěž k 800 letům Opavy oslovila stovky lidí. Úroveň prací je velmi vysoká

Dnes 16:17 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Více než tisíc výtvarných a 3D děl došlo na Základní školu Šrámkova, která uspořádala výtvarnou soutěž pro k 800. výročí založení města. Zapojily se do ní nejen děti, ale také dospělí.

Tragický konec noční jízdy: osmpadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

Včera 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Včera 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Karviná oslavila Mezinárodní den tance, choreografie předvedlo na Lodičkách přes dvě stě tanečnic a tanečníků

Karvinský spolek Múza zorganizoval na Lodičkách první květnový den oslavu k Mezinárodnímu svátku tance. Vyzval všechny karvinské milovníky tance, zástupce tanečních skupin a organizací, aby veřejnosti předvedli jakým stylům se věnují a jaké choreografie umí.

Sezóna na Lodičkách byla zahájena akcí Pálení čarodějnic, zájem veřejnosti byl obrovský

Iniciativa Dokořán otevřela letošní sezónu na Lodičkách. Každý víkend se v areálu Loděnice uskuteční akce různého druhu pro veřejnost.

Kotulova dřevěnka zahájila sezonu opět Dnem řemesel

Kotulova dřevěnka na první květnový den přivítala pro návštěvníky opět Dne řemesel. Přes zimní pauzu prošla roubenka rekonstrukcí a díky tomu se v letošním roce prodlouží i celá sezona.

Havířov uspořádal v životických sadech Májový den, lidé dorazili v hojném počtu

2. května 2024 19:04 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

V Karviné zahájili sezónu v oblíbeném areálu Loděnice ve velkém stylu

2. května 2024 16:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Karvinská Iniciativa Dokořán otevřela letošní sezónu na Lodičkách. Každý víkend se nyní v oblíbeném volnočasovém areálu uskuteční akce různého druhu pro veřejnost.

V Orlové proběhl 36. ročník cyklistického závodu Gracia

2. května 2024 14:19 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Ve čtvrtek 24. Dubna se konal v Orlové šestatřicátý ročník mezinárodního cyklistického závodu žen Gracia Orlová.

Tennis Hill pořádá poprvé v Havířově MČR žen, finále se odehraje 2. prosince
Vydáno 28. listopadu 2023 13:09, Havířov, Bára Kelnerová
Havířovský klub Tennis Hill se stal poprvé pořadatelem halového mistrovství České republiky žen. Návštěvníci se tak mohou přijít až do soboty podívat na nadějné mladé tenistky. V turnaji nechybí ani domácí hráčky.

Na jaře se v Havířově odehrál první tenisový turnaj A třídy mužů a žen. Tenisovému klubu Tennis Hill se nyní podařilo stát se pořadatelem mistrovství České republiky.

Adam Konečný, ředitel turnaje: "Pro Tennis Hill to bylo velmi náročné, pracovali jsme na tom asi tři čtvrtě roku. Nakonec jsme ve výběrovém řízení jsme dostali přednost oproti Praze a Liberci. Takže jsme rádi, že poprvé v historii se toho může účastnit Havířov. Účastní se 16 hráček, které budou v kvalifikaci, z toho postupují čtyři hráčky do hlavní soutěže a v hlavní soutěži už čeká 28 účastnic. Máme to spojeno s druhým tenisovým oddílem TK Havířov, takže se hraje celkově na pěti kurtech. Jelikož na celosvětovém žebříčku máme hodně českých hráček, takže to mistrovství je spíš omlazené, že ho hrají velmi mladé hráčky a největší favoritka celého turnaje je Tereza Valentová ze Sparty Praha, která je teď aktuálně osmá juniorka světa.”

Kvalifikace se zúčastnila i domácí hráčka teprve 14letá Rozálie Vrajíková.

Rozálie Vrajíková, účastnice turnaje: “Myslím si, že tady může být dobrá konkurence, dobré zázemí tady máme, můžeme ukázat jaké tady máme hráče, kurty. Já bych chtěla postoupit z kvalifikace a chtěla bych uhrát třeba jedno kolo v hlavní soutěži. Protože tady jsem jedna z nejmladších, takže bych chtěl alespoň kvaldu a jedno kolo uhrát a do budoucna vyhrát nějaké ITF. Prostě nějaký velký turnaj vyhrát.”
Lucie Nouzová, účastnice turnaje: "Havířov tady? Je to krásná nová hala, areál se super zázemím. Máme tady posilovnu, to je fajn. Obsazení to je super. Jsou tady hráčky, které už jezdí jen ITF. Když se dostanu co nejdál, tak si s nimi můžu zahrát a i v té kvaldě jsou velice kvalitní hračky. Bude to dobrý tenis. Cíle? Samozřejmě české turnaje jezdit budu, ale teď mě čeká maturita, takže odmaturovat a potom se rozjet do světa na ITF.  Musím říct, že asi mým vzorem je můj brácha, který se teď dostal do stovky v deblu, takže ten je asi hlavní a z holek Maruška Bouzková a Kája Muchová.”

Finálové zápasy se odehrají v sobotu 2. prosince. Tennis Hill by chtěl v příštím roce uspět ve výběrovém řízení pro pořádání turnaje ITF.

Adam Konečný, ředitel turnaje: "Letos tedy máme mistrovství republiky žen a dalším rokem už bychom chtěli na mezinárodní scénu, kde bychom chtěli mít turnaj juniorský. Což znamená dívky, nebo kluky do 18 let. Pořádat mezinárodně. Je důležité, jak vypadá zázemí, jaká je organizace a musíte mít určitou historii těch turnajů, aby viděli, že v tom oddíle to šlape.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000040337/tennis-hill-porada-poprve-v-havirove-mcr-zen-finale-se-odehraje-2-prosince