Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V KD Radost v Havířově se konalo zasedání zastupitelstva

Havířov |  | Havířovský expres

Jak to bude s dodávkami tepla po roce 2025? Nebo co zahrnuje plán rozvoje sportu a proč nabrala výstavba dětského hřiště v ulici Jurije Gagarina zpoždění? To jsou jen některá témata, která zazněla na zasedání zastupitelstva.

Havířovská teplárenská společnost nyní odebírá teplo od společnosti Veolia. Město se chystá na jednání o uzavření nových smluv. Radnice počítá se zapojením alternativních zdrojů jako je fotovoltaika, či tepelná čerpadla. A právě to zajímalo i zastupitelé, co bude po roce 2025.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Dodávky tepla jsou normálně zajištěné i po tomto datu. Proběhnou normální jednání se stávajícím dodavatelem, ale s největší pravděpodobností bude stávající systém doplněn o zdroje, které budou ve vlastnictví společnosti ENVEZ a to teplo z nich bude prostřednictvím HTS dodáváno spotřebitelům tak, jak je. Takže celý ten systém se zefektivní. S největší pravděpodobností bude fungovat velmi dobře a konkrétní projekt, jak to proběhne v těch konkrétních lokalitách, se zpracovává a zpracovává je Vysoká škola Báňská.”

Zastupitelé byli seznámení s vyhodnocením akčního plánu rozvoje sportu a následně schválili další dvouleté období.

Daniel Vachtarčík (HPH), náměstek primátora: "Téměř každé sportoviště ve správě SSRZ potřebuje ať už nějakou údržbu, máme tam rozvojové investiční akce. Ty nejviditelnější, které by měli letos občané zažít jsou na letním koupališti Jindřich. Skokanská věž a nové tobogány. Na víceúčelové hale, která už má své roky za sebou, je třeba provést rekonstrukci jak střechy, tak chladící desky. Na fotbalových hřištích potřebujeme udržovat travnaté plochy nějakým způsobem. Akční plán dále obsahuje i nějaké měkké projekty, ať už je to podpora pořádání Havířovské ligy základní a středních škol, je to podpora projektu Sport do škol a další akce pro veřejnost. A mimo jiné také hovoří o tom, že kluby, které mají ve správě sportovní zařízení mají od města nějakou garanci spolufinancování, pokud se jim povede získat dotační titul z NSA, potažmo z MSK.”

Tam spadají nyní dva projekty na výstavbu hřišť s umělým povrchem pro TJ Slovan Havířov a TJ Dolní Datyně. Zastupitelé zajímala zejména rekonstrukce víceúčelové haly.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: "My se stále snažíme vysoutěžit projektanta na střechu, a to se zatím nedaří. Takže jsme přistoupili k tomu, že jsme úpravou investičních akcí v podstatě dostali do popředí tu ledovou plochu. Takže se může stát, že budeme obě akce realizovat najednou, nebo ve velmi blízkém časovém horizontu.”

Z řad občanů pak zazněl dotaz na revitalizaci dětského hřiště v ulici Jurije Gagarina, která nabrala několikaměsíční zpoždění.

Bohuslav Niemiec (KDU-ČSL), náměstek primátora: “Tento dotaz padl už podruhé, a i když jsem se snažil občanovi vysvětlit stav, že podloží je mokré, tak ty práce nemohou probíhat. Práce se teď rozjíždí po zimní přestávce a já věřím, že brzké době se nám toto hřiště podaří dokončit a předat k užívání občanům. Já doufám, že v červnu bychom měli mít hotovo.”
Nahlásit chybu


K tématu

Zastupitelé v Havířově udělali strategická rozhodnutí, město bude vlastnit životické sady a opět pozemky ZŠ Mánesova

19. prosince 2023 13:40 | Havířov | Bára Kelnerová

Zastupitelé Havířova měli na zasedání ke schválení mnoho důležitých bodů. Ať už rozpočet na rok 2024, odkup životických sadů a jednalo se také o pozemcích bývalé ZŠ Mánesova, které opět budou patřit městu.

V Havířově se konalo zasedání zastupitelstva, řešila se energetika, investice i bezpečnost ve městě

12. března 2024 19:04 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Jak to bude v Havířově s dodávkami tepla po roce 2025? Nebo, proč nabrala výstavba dětského hřiště v ulici Jurije Gagarina zpoždění? To jsou jen některá témata, která se řešila na zasedání zastupitelstva.

Aktuálně z Karviné: výzva k dopravní nehodě, sčítání drůbeže, značení kol

9. května 2023 20:00 | Karviná | Monika Danková

Policisté se obrací na případné svědky vážné dopravní nehody, která se stala v neděli kolem 18. hodiny u Obchodní akademie v Karviné-Hranicích. Z důvodu výskytu ptačí chřipky byla Karviná nařízením veterinární správy zařazena do pásma dozoru. I letos mají cyklisté možnost nechat si označit své jízdní kolo syntetickou DNA. V pondělí 15. května se koná v pořadí 5. zasedání Zastupitelstva města Karviné. 18. května se uskuteční hromadné očkování psů proti vzteklině.


Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Čarodějnice se slétly i v Novém Jičíně, obsadily náměstí, zámek a Žerotínovou ulici

Tradiční Čarodějnice si poslední dubnový den podmanily centrum města. Magický večer se nesl v duchu her pro děti, lidových zvyků - a dobré zábavy a koncertů na Žerotínově ulici.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Duha Jeseníky pokračuje v obnově středověké rychty v Karlovicích. Pořádá i víkendovky pro dobrovolníky

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Takzvaná Komenda v Opavě se promění v moderní park pro všechny generace

6. května 2024 22:42 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

6. května 2024 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

6. května 2024 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Aktuálně z Karviné: Pozvánka na Otevírání pramenů a fotbalový zápas

Fotbaloví fanoušci jsou zváni na důležitý zápas v nadstavbové části za snížené vstupné. Lázně Darkov zvou širokou veřejnost na tradiční akci Otevírání pramenů.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Karvinská ZŠ Borovského připravila pro školáky ze dvanácti škol soutěž v angličtině

Základní a mateřská škola Borovského uspořádala pro školáky soutěž v angličtině nazvanou Eco games. Děti si zábavnou formou procvičily své znalosti cizího jazyka hned na několika stanovištích. Zároveň na škole proběhl projektový den nazvaný Sport na hranici.

Děti s odkladem školní docházky mohou navštěvovat přípravné třídy, v Karviné jich otevřou několik

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou navštěvovat přípravné třídy. Pomáhají dětem odbourat těžkosti, které by jim bránily v hladkém zvládnutí první třídy. A to vzdělávací hravou formou i formou projektového vyučování. Natáčeli jsme v Karviné.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Děti s odkladem mohou využít přípravné třídy, zápisy do nich se blíží

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou docházet do přípravných tříd.

V KD Radost v Havířově se konalo zasedání zastupitelstva
Vydáno 12. března 2024 11:23, Havířov, Bára Kelnerová
Jak to bude s dodávkami tepla po roce 2025? Nebo co zahrnuje plán rozvoje sportu a proč nabrala výstavba dětského hřiště v ulici Jurije Gagarina zpoždění? To jsou jen některá témata, která zazněla na zasedání zastupitelstva.

Havířovská teplárenská společnost nyní odebírá teplo od společnosti Veolia. Město se chystá na jednání o uzavření nových smluv. Radnice počítá se zapojením alternativních zdrojů jako je fotovoltaika, či tepelná čerpadla. A právě to zajímalo i zastupitelé, co bude po roce 2025.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Dodávky tepla jsou normálně zajištěné i po tomto datu. Proběhnou normální jednání se stávajícím dodavatelem, ale s největší pravděpodobností bude stávající systém doplněn o zdroje, které budou ve vlastnictví společnosti ENVEZ a to teplo z nich bude prostřednictvím HTS dodáváno spotřebitelům tak, jak je. Takže celý ten systém se zefektivní. S největší pravděpodobností bude fungovat velmi dobře a konkrétní projekt, jak to proběhne v těch konkrétních lokalitách, se zpracovává a zpracovává je Vysoká škola Báňská.”

Zastupitelé byli seznámení s vyhodnocením akčního plánu rozvoje sportu a následně schválili další dvouleté období.

Daniel Vachtarčík (HPH), náměstek primátora: "Téměř každé sportoviště ve správě SSRZ potřebuje ať už nějakou údržbu, máme tam rozvojové investiční akce. Ty nejviditelnější, které by měli letos občané zažít jsou na letním koupališti Jindřich. Skokanská věž a nové tobogány. Na víceúčelové hale, která už má své roky za sebou, je třeba provést rekonstrukci jak střechy, tak chladící desky. Na fotbalových hřištích potřebujeme udržovat travnaté plochy nějakým způsobem. Akční plán dále obsahuje i nějaké měkké projekty, ať už je to podpora pořádání Havířovské ligy základní a středních škol, je to podpora projektu Sport do škol a další akce pro veřejnost. A mimo jiné také hovoří o tom, že kluby, které mají ve správě sportovní zařízení mají od města nějakou garanci spolufinancování, pokud se jim povede získat dotační titul z NSA, potažmo z MSK.”

Tam spadají nyní dva projekty na výstavbu hřišť s umělým povrchem pro TJ Slovan Havířov a TJ Dolní Datyně. Zastupitelé zajímala zejména rekonstrukce víceúčelové haly.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: "My se stále snažíme vysoutěžit projektanta na střechu, a to se zatím nedaří. Takže jsme přistoupili k tomu, že jsme úpravou investičních akcí v podstatě dostali do popředí tu ledovou plochu. Takže se může stát, že budeme obě akce realizovat najednou, nebo ve velmi blízkém časovém horizontu.”

Z řad občanů pak zazněl dotaz na revitalizaci dětského hřiště v ulici Jurije Gagarina, která nabrala několikaměsíční zpoždění.

Bohuslav Niemiec (KDU-ČSL), náměstek primátora: “Tento dotaz padl už podruhé, a i když jsem se snažil občanovi vysvětlit stav, že podloží je mokré, tak ty práce nemohou probíhat. Práce se teď rozjíždí po zimní přestávce a já věřím, že brzké době se nám toto hřiště podaří dokončit a předat k užívání občanům. Já doufám, že v červnu bychom měli mít hotovo.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000042001/v-kd-radost-v-havirove-se-konalo-zasedani-zastupitelstva