Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Magistrát uspořádal 13. ročník Dne sociálních služeb, tentokrát se zaměřením na problematiku v rodinách

Havířov |  | Havířovský expres

Odbor sociálních věcí havířovského magistrátu uspořádal na náměstí Republiky již 13. ročník Dne sociálních služeb. Osvětová a informační kampaň byla v letošním roce více zaměřena na problematiku v rodinách.

Všechny sociální služby a návazné aktivity na jednom místě. To je Den sociálních služeb. Lidé tak měli možnost se dozvědět o pomoci v sociálních, zdravotních, či poradenských oblastech. Letošní ročník byl ale hlavně zaměřen na rodiny s dětmi.

Bernarda Urbancová, vedoucí odboru sociálních služeb MmH: "Dneska tady tuto tématiku víc otevřeme a nabídneme jim, že se nemusí bát ti lidé, buď přímo z těch rodin, nebo i sousedé, známí, kteří vědí o nějakém problému v rodině, aby věděli, na koho se mohou obrátit, kde mohou přijít, kde získají poradenství. Víte, lidé s pojmem sociálka mají spíše spojené negativa. Ale myslím si, že je to zbytečná obava, protože my jsme připravení těmto lidem pomoci a nemusí se nikdo bát za námi přijít. Narůstají počty problémů v rodině. Týraných dětí a myslím si, že teď co máme poslední dobou případy, opravdu nejsou to radostné věci. Přibývá nám chudých rodin s dětmi. Takže se snažíme pomoci i z této strany pomocí potravinové banky, oblečení a podobně, ale bohužel za těmi dveřmi se dějí věci, které se možná laické veřejnosti nezdají ani možné a děje se to, bohužel.”

Den sociálních služeb lidé ocenili.

anketa: "Super, protože hlavně to poradenství. V dnešní době mají lidé hodně dluhy, osobní bankroty. Takže vám poradí a hlavně malá se tady vždy vyřádí, pro děti super a pracovnice jsou vstřícné, milé.”

Kdyby vy jste měla v rodině nějaký problém, věděla byste na koho se obrátit?

anketa: “Chodí nám i do schránek z magistrátu Radniční listy, kde jsou každý rok vypsané všechny sociální služby zdarma, které jsou v Havířově, takže mám docela přehled. Takže myslím, že jsme docela informováni o tom, kde se zeptat. Doufám, že nebudu potřebovat vyhledat pomoc, ale mám spoustu známých, kterým jsem poradila, kam by se měli obrátit.”

Vy sama už jste musela vyhledat nějakou službu, nějakou pomoc?

anketa: “Mám dcery dvě, takže mi pomáhají, ale jak bude hůř, tak určitě vyhledám.”

Až do odpoledních hodin se na podiu rovněž prezentovaly děti z mateřských škol, volnočasových kroužků, nebo organizace Santé. Nechyběly ani hry a soutěže.

Nahlásit chybu


K tématu

Problémů v rodinách přibývá, téma Havířov otevřel v rámci Dne sociálních služeb

14. června 2024 10:55 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Problémů v rodinách přibývá. Téma Havířov otevřel v rámci Dne sociálních služeb, který uspořádal odbor sociálních věcí. Smysle akce bylo, aby se lidé nebáli vyhledat odbornou pomoc.

Havířov uspořádal 12. ročník Dne sociálních služeb, sociální pracovníci zaznamenávají nárůst problémů v rodinách

22. června 2023 18:03 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířov uspořádal na náměstí Republiky již po 12 Den sociálních služeb, které jsou ve městě na vysoké úrovni, co se týče péče například o seniory, či lidi s hendikepem. Kde vidí sociální pracovníci narůstající problém, jsou rodiny s dětmi.

Den sociálních služeb přinesl obyvatelům Havířova opět mnoho důležitých informací

24. června 2023 17:08 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířov uspořádal na náměstí Republiky již po 12 Den sociálních služeb, které jsou ve městě na vysoké úrovni, co se týče péče například o seniory, či lidi s hendikepem. Ucelenou prezentaci organizací lidé přivítali.


Sarkofág za tři miliardy má překrýt prohořívající haldu v Ostravě

Včera 16:29 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Odborníci přišli s řešením, jak dokončit sanaci haldy Heřmanice. Hodlají tam postavit speciální sarkofág, který má zajistit spolehlivou ochranu životního prostředí i zdraví obyvatel. Práce mají trvat deset let a náklady se odhadují až na 3 miliardy korun.

Radikální a citlivý k historii. Mezinárodní soutěž na proměnu a využití Bredy má vítěze

Včera 13:32 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

A je rozhodnuto. Odborná mezinárodní porota vybrala vítěze soutěže na proměnu opavského památkově chráněného Obchodního domu Breda. Stal se jím tým sdružení architektonických kanceláří z Brna a Bruselu: Atelier GRAM + OFFICE Kersten Geers + Spolka.

Padající strom zabil ženu v Českém Těšíně. Další lidé se zranili. Hasiči řešili stovky událostí

Včera 21:48, vydáno včera 9:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bouřky, které se přehnaly přes Moravskoslezský kraj mají na svědomí i lidský život. Záchranáři pomáhali také dalším zraněným. Hasiči řešili do čtvrtečních 18:00 hodin 939 událostí. Zpustošená je i ostravská zoo, která se musela uzavřít.

Nový Jičín má nové ulice, jejich názvy odkazují i na zdejší historii vaření piva

V Novém Jičíně vznikají dvě nové ulice, a to v lokalitě Pod Skalkou, kde začne výstavba rodinných domů. Zastupitelé teď schválili jejich názvy. Místní adresy budou znít Pivovarská a Na Bochetě.

Havířov nabízí lidem novou komunikační aplikaci

Pokud chce magistrát v Havířově prezentovat nějaký projekt, vyrazí s mobilní radnicí přímo za občany. Tentokrát lidem město představilo novou komunikační síť.

Vyvrácené stromy, stržené střechy, lokální záplavy. V Českém Těšíně jeden člověk zemřel

Včera 21:57, vydáno 19. června 2024 21:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravou a Slezskem se ve středu večer prohnaly silné bouřky i supercely. Bouřky podle meteorologů produkovaly propady vzduchu se silnými nárazy s kroupami. Hasiči hlásí opět plno výjezdů. V řadě měst se vyvrátily i statné stromy, strženy byly některé střechy a lokálně zaplaveny i sklepy. Na mnoha místech nejde elektřina. Hlášeno je bohužel i úmrtí.

Na transfuzní stanici rájecké nemocnice darovali hromadně krev zaměstnanci Charity Český Těšín

Na transfuzní stanici karvinské rájecké nemocnice darovali hromadně krev zaměstnanci Charity Český Těšín a jejich rodinní příslušníci.

Frýdek-Místek udělil čtyři Ceny města za rok 2023

Frýdek-Místek uděloval ceny města za rok 2023. Ocenění se udělovalo za oblast záchrany životů, přínos v kultuře a výtvarné umění a architektura. Cenu získali čtyři lidé, jeden z nich in memoriam.

Technické služby Nového Jičína ukázaly svůj areál a úklidové stroje

Novojičínské technické služby uspořádaly den otevřených dveří, veřejnosti zpřístupnily areál střediska zeleně. Ten byl v nedávné době revitalizován. Zájemci si tu mohli prohlédnout nové haly a techniku, která pomáhá udržovat město upravené.

Nemocnice v Havířově cvičně aktivovala traumaplán, po výbuchu plynu musela ošetřit přes 20 pacientů

19. června 2024 11:54 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Kraj každým rokem vybere jednu svou nemocnici, kde musí být kvůli hromadnému neštěstí spuštěn traumaplán. Tentokrát taktické cvičení bylo vyhlášeno v Havířovské nemocnici. Vše se odehrálo za plného provozu.

Azylový dům HANNAH Orlová oslavil 15 let fungování

V úterý jedenáctého června se u kostela Slezské církve evangelické pořádala oslava patnácti let fungování azylového domu Hannah Orlová, která je střediskem Slezské diakonie a poskytuje přechodné bydlení rodinám s dětmi i samotným ženám. Azylový dům pomáhá uživatelům při řešení jejich obtížné životní situace, a to hlavně při hledání nového ubytování.

ZŠ v Horní Suché se rozloučila s deváťáky

Žákům deváté třídy s polským vyučovacím jazykem končí další etapa jejich života. Už po prázdninách začnou navštěvovat střední školy. Proto se chtěli učitelé s dospívající mládeži hezky rozloučit.

Knihovna se rozloučila s dětmi z MŠ Petřvaldská v Havířově pasováním na školáky

Havířovská knihovna celoročně připravuje vzdělávací programy i pro děti z mateřských škol. Závěrečným rozloučením bylo pasování předškoláků.

V Karviné se závodilo v bench pressu, skvělé výkony předvedly i dívky

19. června 2024 16:17 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V tělocvičně karvinské Střední školy techniky a služeb se uskutečnil 1. ročník Mistrovství Moravy v disciplíně bench press. Soutěž byla určena mladým lidem od 14 do 23 let a účastnily se jí i dívky.

Dětské radovánky 2024

19. června 2024 14:14 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

V sobotu 15. června se sál kulturního domu PZKO a přilehlý park proměnily v centrum dětské radosti a zábavy. Spolek Rodiče a škola, hlavní organizátor dětských radovánek, připravil pestrý program, který nadchl malé i velké návštěvníky.

Stonavská knihovna bude o prázdninách uzavřena

19. června 2024 13:55 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Blíží se prázdniny, doba dovolených, kdy všichni čtenáři rádi odpočívají s dobrou knihou. Ale pozor! Stonavští čtenáři by si měli své oblíbené knihy vypůjčit včas. Stonavská knihovna bude totiž v období letních prázdnin dočasně uzavřena.

Magistrát uspořádal 13. ročník Dne sociálních služeb, tentokrát se zaměřením na problematiku v rodinách
Vydáno 14. června 2024 10:47, Havířov, Bára Kelnerová
Odbor sociálních věcí havířovského magistrátu uspořádal na náměstí Republiky již 13. ročník Dne sociálních služeb. Osvětová a informační kampaň byla v letošním roce více zaměřena na problematiku v rodinách.

Všechny sociální služby a návazné aktivity na jednom místě. To je Den sociálních služeb. Lidé tak měli možnost se dozvědět o pomoci v sociálních, zdravotních, či poradenských oblastech. Letošní ročník byl ale hlavně zaměřen na rodiny s dětmi.

Bernarda Urbancová, vedoucí odboru sociálních služeb MmH: "Dneska tady tuto tématiku víc otevřeme a nabídneme jim, že se nemusí bát ti lidé, buď přímo z těch rodin, nebo i sousedé, známí, kteří vědí o nějakém problému v rodině, aby věděli, na koho se mohou obrátit, kde mohou přijít, kde získají poradenství. Víte, lidé s pojmem sociálka mají spíše spojené negativa. Ale myslím si, že je to zbytečná obava, protože my jsme připravení těmto lidem pomoci a nemusí se nikdo bát za námi přijít. Narůstají počty problémů v rodině. Týraných dětí a myslím si, že teď co máme poslední dobou případy, opravdu nejsou to radostné věci. Přibývá nám chudých rodin s dětmi. Takže se snažíme pomoci i z této strany pomocí potravinové banky, oblečení a podobně, ale bohužel za těmi dveřmi se dějí věci, které se možná laické veřejnosti nezdají ani možné a děje se to, bohužel.”

Den sociálních služeb lidé ocenili.

anketa: "Super, protože hlavně to poradenství. V dnešní době mají lidé hodně dluhy, osobní bankroty. Takže vám poradí a hlavně malá se tady vždy vyřádí, pro děti super a pracovnice jsou vstřícné, milé.”

Kdyby vy jste měla v rodině nějaký problém, věděla byste na koho se obrátit?

anketa: “Chodí nám i do schránek z magistrátu Radniční listy, kde jsou každý rok vypsané všechny sociální služby zdarma, které jsou v Havířově, takže mám docela přehled. Takže myslím, že jsme docela informováni o tom, kde se zeptat. Doufám, že nebudu potřebovat vyhledat pomoc, ale mám spoustu známých, kterým jsem poradila, kam by se měli obrátit.”

Vy sama už jste musela vyhledat nějakou službu, nějakou pomoc?

anketa: “Mám dcery dvě, takže mi pomáhají, ale jak bude hůř, tak určitě vyhledám.”

Až do odpoledních hodin se na podiu rovněž prezentovaly děti z mateřských škol, volnočasových kroužků, nebo organizace Santé. Nechyběly ani hry a soutěže.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000043557/magistrat-usporadal-13-rocnik-dne-socialnich-sluzeb-tentokrat-se-zamerenim-na-problematiku-v-rodinach