Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Havířov žil hudebním festivalem Inkubátor

Havířov |

Jubilejní desátý ročník hudebního festivalu Inkubátor v Havířově byl opravdu velkolepý. Na dvou scénách se vystřídalo dvacet amatérských i profesionálních kapel. Organizátoři však prozradili, že byl tento ročník tím posledním.

Inkubátor, jedna z největších akcí v Havířově, při které dostávají šanci začínající kapely. Letos byl inkubátor jedinečný tím, že se jednalo už o jeho desátý ročník. Možná ale také bude tím posledním. Organizátoři se proto snažili odejít ze scény s bohatým programem, plným výborných hudebníků i hostů.

Marek Slonina, organizátor: "Moderuje nám to Zdeněk Izer, to znamená, že máme i o zábavu postaráno, strašna spousta soutěží probíhá, rozdáváme spoustu cen, máme tady spoustu amatérských kapel podpořili jsme opravdu amatérské muzikanty. Hlavními hvězdami jsou Sunshine, David Koller, Marek Ztracený nevím, co k tomu dodat je toho opravdu hodně."

Anketa, návštěvníci festivalu: Na co se těšíš večer? 1. "Na Sunshine. Ti to jako vždy určitě rozjedou skvělě a bude tady úžasná atmosféra." 2. "Takže já se každopádně těším na Sunshine, to bude určitě pecka."

Nejpopulárnější kapela v Havířově Fat Skewers je sice na počátku své hudební kariéry, ale už nyní má spoustu fanouškù. Petr Harazin, zpěvák Fat Skewers: "Tohle vždycky pro nás bylo něco nepředstavitelného tady tohle podium, hrozně se na to těšíme, ale zároveň jsme nervozní. Nastoupit po Airfare je docela na vyklepání."

Nakonec byly obavy zbytečné. Petr Harazin, zpěvák Fat Skewers: "Tak ta nerovzita spadla při první písničce. Ono je to těžké, když nevíte, co vás čeká na podiu, ale my jsme si to maximálně užili."

Většina fanoušků čekala na večerní vystoupení Marka Ztraceného a Davida Kollera. Marek Ztracený, zpěvák: "Mám tady fanynky? Tak to mám radost. Ono to je festival, sezóna právě začíná a pro mě to je všechno nové. Nějaké speciální překvapení nemáme, ale myslím, že budou všichni překvapeni, jak to zní z podia víc rokově než na desce. Doufám, že se to bude líbit."

David Koller, zpěvák: "My vlastně teďka jaro, léto hrajeme, jezdíme na fesťáky a chceme se také bavit. Těšili jsme se sem. Koukám, co tady je za lidi a jaké kapely a podle toho na poslední chvíli uděláme playlist a ještě to vlastně měníme i během koncertu, aby byla nějaká zábava pro všechny."

O pořádhou show se postaral také moderátor celého odpoledne Zdeněk Izer. Zdenk Izer, bavič: "No dneska jsem si připravil, to co mám připravené pro každého, kdo si mě zavolá. Takže nic úplně převratného, ale písničky a scénku."

Právě pro skvělou atmosféru se návštěvníci nechtěli smířit s tím, že by taková akce měla ve městě skončit. Anketa, návštěvníci festivalu: "Deset let chodím na tento festival a myslím si, že je to paráda, a to že na to nějaká agentura nemá peníze, mě nezajímá. Chtěl bych, aby Inkubátor dělalo město. Každý, kdo napíše na tento email a dá svou adresu, pošlemu mu petici, kterou podepíše."

Marek Slonina, organizátor: "Samozřejmě to krásné počasí a slušná účast nasvědčuje tomu, že bychom s tím končit neměli, ale asi každý ví, že v tomto regionu sehnat peníz je strašný problém, my se stím potýkáme deset let a víme, jak je to náročné. Pokud se nezmění podmínky, nenajdeme generálního partnera, tak zřejmě tento ročník je opravdu poslední."

Nahlásit chybu


U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

První moduly nového pavilonu Karvinské hornické nemocnice už dorazily

30. dubna 2024 17:12 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice (KHN). Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly. Vznikne tak zázemí pro operace nádorových onemocnění prsu, jednodenní chirurgii a laparoskopické výkony.

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

30. dubna 2024 7:28 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

Karvinští strážníci monitorují prostor v Karviné-Loukách kvůli prostitutkám

30. dubna 2024 16:53 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V Karviné-Loukách začali strážníci kvůli přítomnosti prostitutek lokalitu monitorovat. Jde o opatření pro řidiče, kteří jejich služby využívají, aby si uvědomili, že nahrávka může být použita jako důkazní prostředek pro pozdější správní řízení před přestupkovou komisí.

Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

30. dubna 2024 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostavsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

Děti z MŠ absolvovaly školku v přírodě

Včera 13:50 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Pro děti ze stonavských mateřských škol byl konec dubna týdnem plný dobrodružství a nezapomenutelných zážítků. Děti se společně se svými pedagogy vydaly do Školky v přírodě do hotelu Bauer na Bílé, kde prožily dny plné her, učení a objevování okolní přírody.

Muži SK Stonava body doma nevybojovali

Včera 13:46 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští fotbalisté mají za sebou další zápas jarní sezóny. Na domácím hřišti hostili tabulkově slabší Krásné Pole. Zápas se domácímu týmu nepovedl, body si odvezli hosté.

Lekcja ze strażakami

Rok temu pogadanka na temat ochrony przeciwpożarowej cieszyła się wśród uczniów polskiej szkoły w Stonawie-Hołkowicach żywym zainteresowaniem, tak więc członkowie Ochotniczej Straży Pożarowej w Suchej Górnej obiecali powtórkę – wzbogaconą o część poglądową. Zajęcia prowadzone w gwarze zaczęły się od teorii, ponieważ należało....

V Karviné začala II. etapa opravy ulice Borovského, první část je průjezdná

30. dubna 2024 16:57 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Karviná-Ráj pořádá na Lodičkách oslavu k 100. výročí založení sboru

30. dubna 2024 16:52 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Na oslavu 100. výročí vás zvou dobrovolní hasiči z Karviné-Ráje. Koná se 18.5. 2024 v areálu Loděnice, příjezd hasičkých aut po spanilé jízdě městem do areálu Loděnice je předpokládán ve 12:30 hodin.

V Karviné zastaví protidrogový vlak, prohlídky si rezervujte

30. dubna 2024 15:58 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Po sedmi letech zastaví ve dnech 6. a 7. května v Karviné na vlakovém nádraží protidrogový vlak se šesti vagóny, čtyřmi kinosály, osmi interaktivními místnostmi a skutečným příběhem o drogové závislosti.

Havířov žil hudebním festivalem Inkubátor
Vydáno 1. ledna 2008 0:00, Havířov, Bára Kelnerová
Jubilejní desátý ročník hudebního festivalu Inkubátor v Havířově byl opravdu velkolepý. Na dvou scénách se vystřídalo dvacet amatérských i profesionálních kapel. Organizátoři však prozradili, že byl tento ročník tím posledním.

Inkubátor, jedna z největších akcí v Havířově, při které dostávají šanci začínající kapely. Letos byl inkubátor jedinečný tím, že se jednalo už o jeho desátý ročník. Možná ale také bude tím posledním. Organizátoři se proto snažili odejít ze scény s bohatým programem, plným výborných hudebníků i hostů.

Marek Slonina, organizátor: "Moderuje nám to Zdeněk Izer, to znamená, že máme i o zábavu postaráno, strašna spousta soutěží probíhá, rozdáváme spoustu cen, máme tady spoustu amatérských kapel podpořili jsme opravdu amatérské muzikanty. Hlavními hvězdami jsou Sunshine, David Koller, Marek Ztracený nevím, co k tomu dodat je toho opravdu hodně."

Anketa, návštěvníci festivalu: Na co se těšíš večer? 1. "Na Sunshine. Ti to jako vždy určitě rozjedou skvělě a bude tady úžasná atmosféra." 2. "Takže já se každopádně těším na Sunshine, to bude určitě pecka."

Nejpopulárnější kapela v Havířově Fat Skewers je sice na počátku své hudební kariéry, ale už nyní má spoustu fanouškù. Petr Harazin, zpěvák Fat Skewers: "Tohle vždycky pro nás bylo něco nepředstavitelného tady tohle podium, hrozně se na to těšíme, ale zároveň jsme nervozní. Nastoupit po Airfare je docela na vyklepání."

Nakonec byly obavy zbytečné. Petr Harazin, zpěvák Fat Skewers: "Tak ta nerovzita spadla při první písničce. Ono je to těžké, když nevíte, co vás čeká na podiu, ale my jsme si to maximálně užili."

Většina fanoušků čekala na večerní vystoupení Marka Ztraceného a Davida Kollera. Marek Ztracený, zpěvák: "Mám tady fanynky? Tak to mám radost. Ono to je festival, sezóna právě začíná a pro mě to je všechno nové. Nějaké speciální překvapení nemáme, ale myslím, že budou všichni překvapeni, jak to zní z podia víc rokově než na desce. Doufám, že se to bude líbit."

David Koller, zpěvák: "My vlastně teďka jaro, léto hrajeme, jezdíme na fesťáky a chceme se také bavit. Těšili jsme se sem. Koukám, co tady je za lidi a jaké kapely a podle toho na poslední chvíli uděláme playlist a ještě to vlastně měníme i během koncertu, aby byla nějaká zábava pro všechny."

O pořádhou show se postaral také moderátor celého odpoledne Zdeněk Izer. Zdenk Izer, bavič: "No dneska jsem si připravil, to co mám připravené pro každého, kdo si mě zavolá. Takže nic úplně převratného, ale písničky a scénku."

Právě pro skvělou atmosféru se návštěvníci nechtěli smířit s tím, že by taková akce měla ve městě skončit. Anketa, návštěvníci festivalu: "Deset let chodím na tento festival a myslím si, že je to paráda, a to že na to nějaká agentura nemá peníze, mě nezajímá. Chtěl bych, aby Inkubátor dělalo město. Každý, kdo napíše na tento email a dá svou adresu, pošlemu mu petici, kterou podepíše."

Marek Slonina, organizátor: "Samozřejmě to krásné počasí a slušná účast nasvědčuje tomu, že bychom s tím končit neměli, ale asi každý ví, že v tomto regionu sehnat peníz je strašný problém, my se stím potýkáme deset let a víme, jak je to náročné. Pokud se nezmění podmínky, nenajdeme generálního partnera, tak zřejmě tento ročník je opravdu poslední."

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/1210/havirov-zil-hudebnim-festivalem-inkubator