Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Cuda na wystawie w Suchej Górnej - Výstava ručních prací v Horní Suché

Stonava |

Panie z Klubu Kobiet PZKO i dzieci szkolne i przedszkolne zaprezentowały prawdziwe arcydzieła - Členky PZKO v Horní Suché a dětí tamní školy a mateřské školky připravily krásnou výstavu ručních prací.

Nahlásit chybu


Zprovoznění ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě potrvá měsíce, splašky tečou do Odry

Dnes 16:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po závažném poškození ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě-Přívoze povodněmi potrvá její zprovoznění několik měsíců. Většina odpadních vod z města nyní odtéká přímo do řeky Odry. O situaci informoval mediální zástupce společnosti Ostravské vodárny a kanalizace Jaromír Krišica. Krizový štáb Moravskoslezského kraje vyzval vládu a ústřední krizový štáb k řešení této kritické situace.

Množství odpadu ze zatopených domů je extrémní. Při odvozu musejí být lidé trpěliví

Voda už opadla na velké většině zatopených míst a na ulicích ji nahradilo moře odpadu. Lidé vynášejí před domy zničené věci a nákladní vozy je postupně odvážejí na skládku společnosti OZO v Hrušově. Náklaďáků je ale takové množství, že se tvoří dlouhé kolony.

O komentovanou prohlídku k aktuálnímu stavu vítkovického nádraží byl velký zájem

Budova vítkovického nádraží prochází kompletní rekonstrukcí. V jakém je objekt momentálně stavu se mohli lidé dozvědět na komentované prohlídce, kterou uspořádala vítkovická radnice. Oprava za více než čtvrt miliardy korun má být dokončena za dva roky.

Slezská nemocnice v Opavě se stala vítězem celostátního projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2024

Dnes 15:08 | Celý MS kraj | Redakce

Velký úspěch slaví Slezská nemocnice v Opavě, která se stala vítězem celostátního projektu zaměřeného na kvalitu a bezpečí v nemocnicích. Tento projekt vyhlašuje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví a nemocnice hodnotí komise složená z odborníků zaměřených na oblast kvality. V lednu letošního roku Slezská nemocnice v Opavě úspěšně prošla re-akreditačním šetřením a získala certifikát na další tři roky u České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví.

Letní koupaliště v Havířově letos navštívilo zhruba 55 tisíc lidí

Zhruba 55 tisíc lidí navštívilo během letní sezony koupaliště v Havířově a to i přesto, že byla o něco kratší. Tak velký počet návštěvníků si vyžádal i vyšší nároky na plavčíky. Jejich práce byla náročná.

66letý motorkář havaroval u Milotic nad Opavou, v ohrožení života byl transportován vrtulníkem

Dnes 7:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 23. září odpoledne zasahovali záchranáři u vážné nehody motocyklisty poblíž obce Milotice nad Opavou na Bruntálsku. Šestašedesátiletý muž utrpěl vážná zranění a v kritickém stavu byl letecky transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

V Bruntále otevřeli vyhlídkovou kostelní věž v centru města

Bruntál se po dlouhé době konečně dočkal zpřístupnění vyhlídkové věže kostela Nanebevzetí Panny Marie v centru města. Kostel je nejstarší kamennou stavbou ve městě. Původně gotická stavba byla na konci 16 století renesančně a v první polovině 18. století barokně upravena.

Ostrava se vzpamatovává z povodní. V Nové Vsi voda rychle klesá

Situace po povodních se v Ostravě rychle zlepšuje. V asi nejhůře zasažené části města - Nové Vsi už je téměř polovina ze zatopených domů přístupná a mohly tak začít úklidové práce. Skoro všude funguje elektřina a teče teplá voda. Obnoveno už bylo i vytápění domů. V plném proudu jsou i práce na opravě protržené hrázi Odry.

Frýdek-Místek chystá opět po letech Pochod pro seniory

Město obnovilo oblíbenou akci Pochod pro seniory. Výprava letos půjde z Lískovce do Sedliště. Akce proběhne ve čtvrtek 26. září od 10 hodin.

Studénka se dočká nového podjezdu, Správa železnic zahájila výběrové řízení na zhotovitele

Včera 11:22 | Studénka | Lukáš Zavadil

Správa železnic vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele nového podjezdu ve Studénce, který nahradí současný čtyřkolejný přejezd na koridorové trati. Projekt za téměř 870 milionů korun má zlepšit bezpečnost a plynulost dopravy. Stavba má začít na jaře příštího roku a dokončení se plánuje na konec roku 2026.

V soutěži Karvinský talent podali zpěváci skvělé výkony, porota to neměla jednoduché

V městském domě kultury se uskutečnil 16. ročník pěvecké soutěže nazvané Karvinský talent. Věhlas talentu za dobu své existence dávno přesáhl hranici města a odvážní zpěváci a zpěvačky sem míří i ze vzdálenějších míst. Vítěze jednotlivých kategorií si můžete poslechnout v následujícím příspěvku.

Policie obvinila 24letého autora výhružných e-mailů na Karvinsku, způsobil evakuaci škol a volebních místností

22. září 2024 18:32 | Karviná | Lukáš Zavadil

Policie obvinila 24letého muže ze šíření poplašné zprávy poté, co v pátek 20. září zaslal výhrůžné e-maily o uložení výbušniny do školských zařízení na Karvinsku. Výhrůžka vedla k evakuaci stovek osob. Kriminalisté nyní případ vyšetřují a obviněnému hrozí až osm let vězení.

Aktuálně z Karviné: Den otevřených dveří porodnice

21. září 2024 21:02 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rodinná porodnice Nemocnice Karviná-Ráj zve všechny nastávající maminky a jejich partnery na den otevřených dveří porodnice.

Vedení Národní sportovní agentury se setkalo s primátorem Karviné

21. září 2024 19:13 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Zástupci vedení Národní sportovní agentury se setkali s primátorem Karviné při prohlídce krytého bazénu v Karviné-Hranicích, na jehož výstavbu přispěla Národní sportovní agentura dotací.

V Karviné žije mnoho mladých úspěšných sportovců

21. září 2024 18:11 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Náměstek primátora Karviné Andrzej Bizoń se setkal s úspěšnými sportovci z řad mládeže.

Zámek Fryštát se pyšní novu expozicí. V Lottyhausu najdete sbírku Národní galerie Praha

21. září 2024 16:55 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Statutární město Karviná a Národní galerie Praha navázaly na dříve vzniklou spolupráci a společně připravily v galerii Lottyhaus karvinského zámku Fryštát novou expozici, která představuje díla s hornickou tématikou. Podívejte se, jaká díla se zde nachází.

Cuda na wystawie w Suchej Górnej - Výstava ručních prací v Horní Suché
Vydáno 14. listopadu 2012 20:53, Stonava, Jiří Brzóska
Panie z Klubu Kobiet PZKO i dzieci szkolne i przedszkolne zaprezentowały prawdziwe arcydzieła - Členky PZKO v Horní Suché a dětí tamní školy a mateřské školky připravily krásnou výstavu ručních prací.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/stonava/21221/cuda-na-wystawie-w-suchej-gornej--vystava-rucnich-praci-v-horni-suche