Kuchyni na středověký způsob mohl každý navštívit, vyzkoušet i ochutnat.
Barbora Fucimanová, středověká kuchyně: „My tady děláme ukázku dobových kuchyní, jsou tady z různých dob různé ochutnávky a na ohni děláme přímo placky, mouka, voda, trochu oleje a mrskne se to na plotnu.“
Leopold Ullmann, průvodce: „Uzená žebra nebo hovězí řízek. Sladkého tady určitě máme, doporučoval bych štrůdly u stánku s kávou.“
„Medové koláčky, ano, čerstvé medové koláčky, ještě jsou teplé, ano.“
Anketa, návštěvníci: „No nejvíc mi chutnal česnekový máz, ale dobré je taky tady ten, jablko a křen.“
„No úplně všechno, co nemusím vařit, ale je to výborné všechno, česnek. I ten medový máz. Holky jsou moc šikovné.“
Kromě dobového jídla se dospělí i děti mohli pobavit u dobové zábavy. Se speciální nabídkou přišli také sokolníci se vzácnými druhy zvířat i ptáků.
Ondřej Csik, sokolník: „Kolega má na vodítku Mývala severního.“
Alice Šimšová, sokolnice: „Tohle je kříženec Káněte lesního a Orla skalního. Těchto ptáků je pět v republice.“
Lety dravců, ochutnávky i dobová zábava přenesly do dob středověku každého návštěvníka hradu Sovince.