Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tragická nehoda v Ostravě. BMW se srazilo s tramvají, řidič zemřel

Celý MS kraj |

Těžká nehoda zkomplikovala ve čtvrtek ráno provoz na hlavním tahu z Ostravy-Poruby na centrum. Na ulici 28. října za křižovatkou Nová Ves, vodárna se srazilo BMW s tramvají. 20letý řidič osobního auta na místě zemřel. O tři roky staršího spolujezdce museli oživovat a ve vážném stavu skončil v nemocnici.

Nehoda se stala krátce po 7. hodině ranní. Po hlavním tahu na ulici 28. října jelo od svinovských mostů vozidlo BMW, které před křižovatkou Nová Ves, vodárna narazilo do protijedoucí tramvaje.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že 20letý řidič osobního vozidla značky BMW jel ze směru od Ostravy-Poruby, kdy zatím z nezjištěného důvodu nezvládl řízení, zřejmě dostal smyk a vjel do kolejiště, kde v tomto momentu právě projížděla tramvaj. Došlo k jejich střetu. Ve vozidle cestoval také 23letý spolujezdec."

Na pomoc byly vyslány dvě lékařské posádky a tým rychlé zdravotnické pomoci. Profesionální hasiči z centrální hasičské stanice v Ostravě-Zábřehu se dvěma vozy. Dopravní policisté a pracovníci Dopravního podniku Ostrava.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Při nehodě došlo k zaklínění řidiče osobního vozu, jeho spolujezdec byl v době příjezdu hasičů na místo události mimo vozidlo a v péči záchranářů. Hasiči za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení a za probíhající resuscitace, ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou (ZZS), vyprostili řidiče vozu."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Dvacetiletý muž zůstal zaklíněn v havarovaném vozidle a záchranáři mu začali poskytovat péči ještě před vyproštěním. Nacházel se v bezvědomí, bezdeší a zástavě srdeční činnosti, proto byla zahájena nepřímá srdeční masáž, zajištěn vstup do kostní dřeně a podávány léky s cílem obnovit krevní oběh pacienta. Snaha o záchranu následně pokračovala v sanitním vozidle, avšak poranění hlavy, pánve a končetin byla smrtelná. Zasahující lékař resuscitaci musel po několika desítkách minut ukončit jako marnou."

O tři roky starší spolujezdec byl v okamžiku příjezdu posádek záchranářů mimo vozidlo, základní první pomoc mu poskytoval first responder.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Pacient utrpěl mnohočetná vážná poranění a musel být krátce resuscitován. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a podařilo se jim obnovit pravidelnou srdeční akci. Po dalším poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl transportován do ostravské Fakultní nemocnice a předán na oddělení tamního urgentního příjmu."

Nehoda okamžitě zkomplikovala provoz na frekventované silnici. Z Poruby směrem na centrum se začaly tvořit dlouhé kolony. A směr z Vodárny na Svinov byl policí uzavřen. Dopravní podnik Ostrava nasadil náhradní autobusovou dopravu za tramvaj. A autobusy jezdily odklonem přes Pískové doly.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Po dobu vyšetřování nehody Policií ČR byla tramvajová doprava zcela zastavena, stejně tak i silnice ve směru na městský obvod Poruba. Po ukončení šetření nehody ze strany Policie ČR, provedli hasiči úklid vozovky."

Policisté hledají svědky

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté, kteří pro kompletaci informací žádají přímé svědky, kteří cestovali za havarovaným vozidlem, případně kolemjdoucí svědky, kteří mohli průběh nehodového děje vidět, aby kontaktovali linku 158, případně se dostavili osobně na jakoukoliv policejní služebnu. Jakákoliv informace by mohla pomoci k objasnění této tragické dopravní nehody."
Nahlásit chybu


K tématu

Smrtelná nehoda v Ostravě. BMW spadlo po kolizi s kamionem z mostu

4. listopadu 2023 15:59 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Záchranné složky zasahovaly v sobotu brzy ráno u tragické nehody v Ostravě na Mariánskohorské ulici. Vůz BMW, ve kterém seděli čtyři lidé, se dostal do kolize s nákladním autem. Po střetu následně osobní auto spadlo z mostu. Jedna osoba zemřela a další tři skončily s vážným zraněním v nemocnici. Policie nyní hledá svědky nehody.

Tragická nehoda nedaleko Bruntálu. Sanitka se srazila s osobním autem

20. listopadu 2023 17:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Na silnici I/11 nedaleko Bruntálu se srazila převozová sanitka s osobním autem. Jedna žena na místě zemřela a zraněn byl i tříletý chlapec. Nehoda povolala do akce všechny složky záchranného systému a uzavřela hlavní tah na Bruntál.

Tragická nehoda na Bruntálsku. Kia se čelně srazila s nákladním autem

16. února 2024 13:08 | Bruntál | Jiří Cileček

Dopravní nehoda s tragickými následky zkomplikovala v pátek dopoledne provoz na hlavním tahu silnice I/11 mezi Opavou a Bruntálem. U Horního Benešova se čelně srazil osobní vůz Kia Ceed s nákladním autem MAN. Řidič osobního auta na místě zemřel. Okolnosti nehody zjišťují policisté.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Vybraní studenti díky projektu absolvují deset stáží

Projekt Mind Your Future dopřeje každý měsíc studentům středních škol stáž v renomovaných firmách. Mohou si tak udělat mnohem přesnější představu, která oblast by je v budoucnu bavila nejvíce.

Kariéroví poradci mají k ruce publikaci Vercajk

V rámci projektu OKAP II vznikla velmi užitečná publikace s výstižným názvem Vercajk kariérového poradce. Byli jsme na jejím křtu.

Důl Gabriela nabídne návštěvnické centrum i expozici

Další strategický projekt dostal přiklepnutou dotaci z evropského Fondu pro spravedlivou transformaci. POHO Park Gabriela se stane centrem pohornické krajiny, z bývalého dolu Gabriela vznikne návštěvnické centrum s bohatým programem a poutavou expozicí o těžkém životě horníků a jejich rodin.

Experti na energetiku řešili nízkou zaměstnanost v oboru

Nejen náš kraj se potýká se zásadním problémem v energetice, a to nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Český svaz zaměstnavatelů v energetice proto organizuje setkání expertů na energetiku, kteří se snaží najít cestu, jak zaměstnance v oboru udržet a přitáhnout i absolventy středních a vysokých škol.

Pro opařené dítě přiletěl na šumbarské sídliště vrtulník

29. dubna 2024 21:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přistání záchranářského vrtulníku na sídlišti mohli sledovat v pondělí dopoledne lidé v Havířově-Šumbarku. Zdravotníci tam spěchali k opařenému dítěti.

Zlatorudná chalupa v Suché Rudné se dočkala záchrany díky nadšení nových majitelů, dobrovolníků a přátel

29. dubna 2024 19:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischkeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

Tragická nehoda v Ostravě. BMW se srazilo s tramvají, řidič zemřel
Vydáno 4. ledna 2024 7:54, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Těžká nehoda zkomplikovala ve čtvrtek ráno provoz na hlavním tahu z Ostravy-Poruby na centrum. Na ulici 28. října za křižovatkou Nová Ves, vodárna se srazilo BMW s tramvají. 20letý řidič osobního auta na místě zemřel. O tři roky staršího spolujezdce museli oživovat a ve vážném stavu skončil v nemocnici.

foto: TV Polar

Nehoda se stala krátce po 7. hodině ranní. Po hlavním tahu na ulici 28. října jelo od svinovských mostů vozidlo BMW, které před křižovatkou Nová Ves, vodárna narazilo do protijedoucí tramvaje.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že 20letý řidič osobního vozidla značky BMW jel ze směru od Ostravy-Poruby, kdy zatím z nezjištěného důvodu nezvládl řízení, zřejmě dostal smyk a vjel do kolejiště, kde v tomto momentu právě projížděla tramvaj. Došlo k jejich střetu. Ve vozidle cestoval také 23letý spolujezdec."

Na pomoc byly vyslány dvě lékařské posádky a tým rychlé zdravotnické pomoci. Profesionální hasiči z centrální hasičské stanice v Ostravě-Zábřehu se dvěma vozy. Dopravní policisté a pracovníci Dopravního podniku Ostrava.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Při nehodě došlo k zaklínění řidiče osobního vozu, jeho spolujezdec byl v době příjezdu hasičů na místo události mimo vozidlo a v péči záchranářů. Hasiči za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení a za probíhající resuscitace, ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou (ZZS), vyprostili řidiče vozu."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Dvacetiletý muž zůstal zaklíněn v havarovaném vozidle a záchranáři mu začali poskytovat péči ještě před vyproštěním. Nacházel se v bezvědomí, bezdeší a zástavě srdeční činnosti, proto byla zahájena nepřímá srdeční masáž, zajištěn vstup do kostní dřeně a podávány léky s cílem obnovit krevní oběh pacienta. Snaha o záchranu následně pokračovala v sanitním vozidle, avšak poranění hlavy, pánve a končetin byla smrtelná. Zasahující lékař resuscitaci musel po několika desítkách minut ukončit jako marnou."

O tři roky starší spolujezdec byl v okamžiku příjezdu posádek záchranářů mimo vozidlo, základní první pomoc mu poskytoval first responder.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Pacient utrpěl mnohočetná vážná poranění a musel být krátce resuscitován. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a podařilo se jim obnovit pravidelnou srdeční akci. Po dalším poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl transportován do ostravské Fakultní nemocnice a předán na oddělení tamního urgentního příjmu."

Nehoda okamžitě zkomplikovala provoz na frekventované silnici. Z Poruby směrem na centrum se začaly tvořit dlouhé kolony. A směr z Vodárny na Svinov byl policí uzavřen. Dopravní podnik Ostrava nasadil náhradní autobusovou dopravu za tramvaj. A autobusy jezdily odklonem přes Pískové doly.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Po dobu vyšetřování nehody Policií ČR byla tramvajová doprava zcela zastavena, stejně tak i silnice ve směru na městský obvod Poruba. Po ukončení šetření nehody ze strany Policie ČR, provedli hasiči úklid vozovky."

Policisté hledají svědky

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté, kteří pro kompletaci informací žádají přímé svědky, kteří cestovali za havarovaným vozidlem, případně kolemjdoucí svědky, kteří mohli průběh nehodového děje vidět, aby kontaktovali linku 158, případně se dostavili osobně na jakoukoliv policejní služebnu. Jakákoliv informace by mohla pomoci k objasnění této tragické dopravní nehody."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000040848/tragicka-nehoda-v-ostrave-bmw-se-srazilo-s-tramvaji-ridic-zemrel