Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hasiči odstraňují následky sobotní bouře, na kontě mají více než 140 zásahů

Celý MS kraj |

Moravskoslezským krajem se v sobotu podvečer prohnala bouře, kvůli které museli hasiči vyjet k desítkám zásahů. V celkem 141 případech zasahovali nejvíce u popadaných a polámaných stromů a větví.

Podle mluvčího HZS MSK museli hasiči také čerpat vodu z garáží a sklepů rodinných domů.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: “Celkem se jednalo o 141 událostí, v okresech Bruntál 4, Frýdek-Místek 22, Karviná 25, Nový Jičín 18, Opava 64 a Ostrava 8."
Nahlásit chybu


K tématu

Bouřky opět zaměstnaly hasiče, vyjeli k desítkám událostí

30. června 2024 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Moravskoslezském kraji během neděle, od sedmé do osmnácté hodiny, museli vyjet celkem k 60 událostem spojených se silným větrem. Prozatím nejsou evidovány větší hmotné škody. Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem ale dopoledne spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

Silný vítr se prohnal krajem, v Ostravě spadlo el. vedení na autobus, hasiči mají skoro dvě stovky výjezdů

23. března 2024 15:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Silný poryv větru, který se v sobotu odpoledne prohnal Moravskoslezským krajem, na několika místech způsobil komplikace, a to převážně na silnicích. Jednotky dobrovolných i profesionálních hasičů zasahovaly k 18:00 hod. celkem u 179 událostí.

Ve Studénce likvidují škody po větrně smršti, vyvrátila nebo polámala na čtyřicet stromů

25. června 2024 12:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Ve Studénce likvidují škody po víkendové větrné smršti. Vítr lámal stromy mezi bytovými domy i na náměstí. Zdejší hasiči evidují za víkend čtyři desítky výjezdů.


Anonym vyhrožoval střelbou na Filozofické fakultě v Ostravě, policie ho dopadla

Dnes 14:28 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policisté dnes přijali informaci o možné hrozbě střelby na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Všechny její budovy nechali okamžitě evakuovat a zároveň pátrali po původci anonymního oznámení. Ten byl následně ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadržen.

O komentované prohlídky Bredy je velký zájem. Nabízejí i pohled ze střechy památkově chráněné budovy

Dnes 13:27 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

Policisté poskytli první pomoc kolabujícímu diabetikovi v Třinci

Dnes 11:47 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dva policejní instruktoři pomohli u záchrany kolabujícího diabetika. Vraceli se zrovna z výcviku střelecké přípravy, když registrovali na chodníku v Třinci ležícího muže. Okolní svědci už přivolali sanitku a policisté využili svých znalostí a zdravotnického vybavení, aby muži poskytli první pomoc do příjezdu záchranářů.

Děti ze ZŠ K. Světlé v Havířově měly o týden delší prázdniny, další škola otevře až 16. září

V Havířově dostaly dvě školy výjimku od ministerstva školství, která povoluje pozdější začátek školního roku. Radnice totiž pokračuje v modernizaci budov. Jedna ze škol bude mít prázdniny až do 16. září.

Složky IZS darovaly v Ostravě krev. Mnozí členové jsou pravidelní dárci

Nedostatek krve trápí snad všechny nemocnice v celé zemi a proto je každý dárce důležitý. Krevní centrum v Ostravě proto uvítalo akci členů složek Integrovaného záchranného systému "I Tobě koluje v žilách naše krev!", v rámci které přišli darovat krev.

Mladý řidič se těžce zranil po nárazu auta do stromu u Frenštátu pod Radhoštěm

Dnes 9:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v úterý večer u vážné dopravní nehody u Frenštátu pod Radhoštěm. Auto tam narazilo do stromu a dvacetiletého řidiče musel s těžkým zraněním přepravit do nemocnice vrtulník.

Unikátní projekt Nové Lauby je dokončen. Blok domů v centru Ostravy nabízí 83 bytů

Blok obytným domů v historickém centru Ostravy - Nové Lauby je dokončen. Projekt byl vybudován unikátní kombinací veřejných a soukromých financích s tím, že nyní Ostrava část bytů vlastní. Domy zaplnily proluku, která byla využívána jako parkoviště.

Děti z Jablunkova si na festivalu vybíraly sporty, kterým by se chtěly věnovat

Ve sportovním areálu v Bělé se v neděli konal už 3. ročník Festivalu sportu. Děti si mohly vyzkoušet různé sporty a zjistit, zda by se některému chtěly věnovat aktivně.

Další veřejné prostranství v Karviné prošlo výraznou proměnou

V Karviné skončila další modernizace veřejného prostranství. Tentokrát proměnou prošel prostor mezi tř. 17. listopadu a ulicí Nedbalovou.

Nejlepší hráči národní házené z Čech a Moravy se utkali ve Studénce

Studénka hostila prestižní akci národní házené - mezizemské utkání Východ - Západ. Síly tu změřili nejlepší hráči dospělé a juniorské kategorie z České republiky.

Interna MNO nabízí po rekonstrukci větší komfort

Interna Městské nemocnice Ostrava funguje v novém moderním prostředí. Po rekonstrukci se z náhradních prostor v rámci nemocnice přesunula do zmodernizovaného pavilonu E.

Piráti v MS kraji kandidují s podporou Zelených. Lídryní kandidátky je Zuzana Klusová

O hlasy voličů v Moravskoslezském kraji se bude ucházet také Česká pirátská strana, kteří si za svou lídryni zvolila Zuzanu Klusovou z Karviné. Piráti chtějí v regionu zlepšit pracovní i životní podmínky natolik, aby už lidé neodcházeli do jiných částí země.

Chceme nadále podporovat jak neziskové organizace, tak i města a obce, říká Lukáš Curylo (KDU-ČSL), koalice SPOLU MSK

Koalice SPOLU chce v následujícím volebním období podpořit stavbu dalšího domova pro seniory a podle L. Curyla (KDU-ČSL) bude pokračovat v pomoci seniorům, ale i handicapovaným spoluobčanům.

Přímá volba hejtmanů a hlavně odvolatelnost má velký vliv na kvalitu vedení toho kraje, tvrdí Jan Síla, lídr SPD, Trikolory a PRO

Jan Síla (SPD) říká, že formou přímé demokracie je mimo jiné přímá volba a odvolatelnost politika. Výhoda tohoto systému je v tom, že přinutí toho, kdo byl zvolen, pracovat pro ty, kteří ho zvolili. Systém má podle Síly nevýhodu. Mohlo by se stát, že by politika lidé odvolali a nastal by zmatek.

Kraj není transparentní, tvrdí Zuzana Klusová, lídryně Pirátů v MS kraji

Piráti prosazují ústy lídryně Klusové, aby projekty byly vybírány tak, aby nikdo neměl pochybnost, že směřují k nějakému předem danému cíli. Do procesu musí být podle Klusové transparentně zapojeni všichni. Navrhuje debaty s lidmi.

Razovské překážky jsou netradičním registrovaným závodem pro děti i dospělé. Konaly se již podruhé

Obec Razová na břehu Slezské Harty se může pyšnit aktivním sportovním klubem Sokol. Ten tady pořádá různé neobvyklé a nové sportovní akce. Jednou z nich je oficiální závod Českého atletického svazu v netradiční disciplíně, s názvem Razovské překážky.

Hasiči odstraňují následky sobotní bouře, na kontě mají více než 140 zásahů
Vydáno 17. srpna 2024 20:12, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Moravskoslezským krajem se v sobotu podvečer prohnala bouře, kvůli které museli hasiči vyjet k desítkám zásahů. V celkem 141 případech zasahovali nejvíce u popadaných a polámaných stromů a větví.

ilustrační foto: HZS MSK

Podle mluvčího HZS MSK museli hasiči také čerpat vodu z garáží a sklepů rodinných domů.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: “Celkem se jednalo o 141 událostí, v okresech Bruntál 4, Frýdek-Místek 22, Karviná 25, Nový Jičín 18, Opava 64 a Ostrava 8."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000044444/hasici-odstranuji-nasledky-sobotni-boure-na-konte-maji-vice-nez-70-zasahu