Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vysoká rychlost, špatný technický stav i držení telefonu. Policisté pokutovali řidiče

Celý MS kraj |

Moravskoslezští policisté mají za sebou v průběhu týdne několik dalších velkých dopravně bezpečnostních akcí. Zaměřili se při ní na kontroly motorkářů, ale také hlídkovali na dálnici a pomáhal jim i dron. Celkem zjistili přes 200 dopravních přestupků a na pokutách vybrali na místě přes 350 tisíc korun.

V průběhu léta a slunečného počasí vyráží na silnice velké množství motorkářů. Dopravní policisté se proto nedávno zaměřili právě na tyto zranitelné účastníky silničního provozu. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Kromě běžné kontroly dodržování pravidel silničního provozu s motocyklisty hovořili na téma jejich bezpečnosti na silnicích. Policisté kontrolovali i vozidla, konkrétně na silnici I/56 na Frýdecko- Místecku a u Malé Morávky na Bruntálsku."

Během této kontroly zaznamenali 56 dopravních přestupků, z toho 11 bylo u motorkářů.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Nejčastějším prohřeškem bylo 25 překročení rychlosti jízdy, pomyslné druhé kvantitativní místo obsadil nesprávný technický stav vozidel (13). I při této akci zaznamenali policisté řidiče držící v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení, konkrétně 7x. Všechny přestupky vyřídili policisté v příkazním řízení na místě."

Během další dopravní akce hlídkovali policisté na dálnici. Zaměřili se hlavně na to, zda se řidiči věnují řízení a jezdí správně v dálničních pruzích. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Policisté zaznamenali na D1 u Ostravy například 55letého řidiče kamionu, který si za jízdy vyřizoval po mobilu hovory, což je v rozporu se zákonem. Po dálnici „svištěl“ i 27letý řidič osobního vozidla, který jel bezdůvodně v levém jízdním pruhu. Ani toto jednání není v souladu se zákonem, který jasně stanoví a upravuje jízdu v jízdních pruzích."

Tady si dopravní policisté přizvali na pomoc i kolegy z Letecké služby, kteří už běžně pracují s moderními drony.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Zaměřili se na kamiony, které nemají při předjíždění dostatečnou rychlost a omezují tak v jízdě ostatní automobily. Správnímu orgánu oznámili policisté také 51letého řidiče návěsové soupravy s tahačem. Zastavili ho v katastru obce Kujavy, kdy měl ve směru na Brno svou jízdou při předjíždění omezit vozidla jedoucí za ním."

Celkem řešili policisté v průběhu akce přes 200 dopravních přestupků. Většinu vyřídili na místě a od řidičů vybrali přes 350 tisíc korun. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Rychlost překročilo 65 řidičů, přestupku nesprávným způsobem jízdy se dopustilo 18 řidičů a v oblasti jízdy v jízdních pruzích 17 šoférů. Početnou kategorii tvoří 50 řidičů, kteří drželi v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení."

Dobrou zprávou je, že během všech kontrol motorkářů i dalších řidičů nenachytali policisté nikoho pod vlivem alkoholu ani drog.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Policisté budou pro bezpečí na silnicích také s dopravními akcemi, včetně těch speciálních, i nadále pokračovat napříč celým Moravskoslezským krajem. Zaměříme se na všechny kategorie účastníků silničního provozu a současně všechny problematiky a oblasti."
Nahlásit chybu


K tématu

60 řidičů překročilo za 4 hodiny měření povolenou rychlost v obci

17. února 2024 11:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté mají za sebou další dopravně bezpečností akci. Tentokrát se při ní zaměřili na řidiče, kteří překračují rychlost v obci. K měření si vybrali známou čtyřproudou silnici v Petřvaldu na Karvinsku. Za 4 hodiny chytili 60 řidičů. Nejrychlejší jel 98 km/h. Na pokutách policisté vybrali přes 120 tisíc korun.

Moravskoslezští policisté kontrolují viditelnost chodců i dodržování rychlosti

13. února 2024 18:13 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

220 zkontrolovaných chodců a jen 2 neměli reflexní prvek. 340 zkontrolovaných aut a 100 dopravních přestupků. Moravskoslezští policisté mají za sebou další dopravně bezpečnostní akce. Obě proběhly v minulém týdnu a policisté se při nich zaměřili hlavně na viditelnost chodců a cyklistů a na dodržování povolené rychlosti. Ale řešili i další přestupky.

Začínající policisté se školili na noční dopravní akci v Hradci nad Moravicí

23. září 2023 9:44 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté mají za sebou další dopravně bezpečnostní akci. Tentokrát proběhla v noci v Hradci nad Moravicí a kromě dopravních kontrol měla za cíl proškolit začínající policisty. Zkontrolováno bylo 269 lidí a 243 aut. Policisté zjistili několik přestupků i jednoho řidiče pod vlivem alkoholu.


ON-LINE: Sledujeme průběh krajských a senátních voleb v Moravskoslezském kraji

Včera 21:14, vydáno včera 15:14 | Celý MS kraj | Redakce

V pátek 20. září ve dvě hodiny odpoledne se v Moravskoslezském kraji otevřely volební místnosti pro krajské a senátní volby. Televize Polar bude jejich celý průběh sledovat v této online reportáži. Další informace a reportáže můžete najít také na stránce polar.cz/volby. Sledujte s námi aktuální volební dění v našem regionu.

V Nové Vsi musely být volby přemístěny do nezatopené části. Část obvodu je stále pod vodou

V pátek ve 14 hodin se otevřely volební místnosti po celém kraji, a odstartovaly krajské a senátní volby. V místech, která byla silně zasažena povodněmi, ale čelili velkým výzvám. Například v Ostravě-Nové Vsi, která je stále z části po vodou, bylo nutné volební místnost narychlo přemístit.

Povodně a volby, jde to dohromady? Nejde, zní z Vrbenska

Včera 20:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Odstraňování následků velké vody v postižených obcích komplikuje potřeba přípravy a konání krajských a senátních voleb. Většina lidí v těchto oblastech řeší nyní zcela jiné problémy a málokdo má myšlenky na to, zvažovat kvality volebních kandidátů.

Jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020

Pojďme si připomenou jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020. Předchozí krajské volby se nesly v duchu koronavirové pandemie. Platila přísná hygienická opatření a zavedlo se také tzv. drive-in hlasování, pro voliče v karanténě nebo v izolaci.

Pravidelní voliči v Domově Duha jsou připravení, volební komise je navštíví už za pár hodin

Na krajské volby se několik dní dopředu připravovali i v sociálním zařízení, Domově Duha v Novém Jičíně. Předem museli zjistit zájem voličů a návštěvu volební komise s urnou. Svůj hlas se tu rozhodlo odevzdat 16 klientů.

Dálnice D1 je v Bohumíně stále neprůjezdná, přitéká na ni stále voda z přilehlé lokality

Dopravní situace se po celém kraji stále zlepšuje a postupně se daří zprůjezdňovat další komunikace. Dálnice D1 je ale bohužel stále uzavřená od Ostravy směrem na Polsko. V Bohumíně na komunikaci totiž stále přitéká voda ze zaplavených lokalit.

Lidi ze zatopených oblastí volby moc nezajímají. Nejvíce starostí mají s úklidem svých domovů

Ochotu jít k volbám lidé v zatopených oblastech moc nemají. V Opavě extrémní povodeň nejvíce odnesly městské části Kateřinky, Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Karlovec. Držkovice voda dokonce odřízla od okolního světa.

Úklid začal i ve vodou odříznutých Držkovicích, Vávrovicích, Palhanci a Karlovci. Škody jsou obrovské

Držkovice, Vávrovice, Palhanec, Karlovec, Kateřinky. V těchto opavských městských částech extrémní povodeň napáchala největší spoušť a škody. Lidé měli v domech i dva metry vody a zbyly jim jen oči pro pláč.

Moravská Ostrava a Přívoz musela kvůli povodním přesunout volební místnosti ze dvou škol

Moravská Ostrava a Přívoz musela přesunout tři volební okrsky ve dvou základních školách na jiná místa. Důvodem je likvidace následků škod po záplavách.

Přehrady Slezská Harta a Kružberk začaly odpouštět nahromaděnou vodu

Včera 6:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodohospodáři společnosti Povodí Odry začali v pátek ráno odpouštět vodu z vodních nádrží Slezská Harta a Kružberk. Odtok je regulovaný tak, aby se toky pod přehradami nedostaly ani do 1. povodňového stupně.

Těšínské jatky byly pod vodou, plné zásobování se v regionu obnoví za několik týdnů

Záplavy poničily výrobní stroje v provozovně Těšínských jatek. Část výroby se přesunula do náhradního menšího provozu v Jablunkově. Na pultech tak budou některé produkty chybět, plné zásobování se v regionu obnoví až za několik týdnů.

Silně postižené Vrbensko zůstává tak trochu stranou hlavního mediálního zájmu

Včera 14:48 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Obce jako Karlovice, Široká Niva, Vrbno pod Pradědem a další nejsou na hlavní trase mediálního zájmu, který se soustředil především na Krnovsko. O to větší je jejich potřeba pomoci. Následky povodní i lidské tragédie jsou i tady obrovské.

Ostravice se z břehů nevylila, obcím kolem škodil hlavně příval deště

Obce podél řeky Ostravice nápor velké vody ustály. Řeka se z břehů nevylila a nezpůsobila katastrofu. Škodila hlavně voda, která se valila z kopců a polí. Obrovský příval zatopil několik sklepů a zahrad.

Zástupci KHS apelují na dodržování hygienických opatření v zaplavených oblastech

V oblastech zasažených povodněmi platí zvýšené riziko infekčních onemocnění v důsledku kontaminace povodňovou vodou. Lidé by tak při úklidu měli dodržovat přísná hygienická opatření.

Při zátahu na prodejce nezdaněných cigaret celníci našli i zlaté šperky a detektor odposlechů

Včera 10:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na obchodníky s nezdaněnými cigaretami udeřila zásahová jednotka českých celníků, přičemž na slovenském území s nimi spolupracovali tamní kolegové.

Hasiči stěhují výkonná čerpadla do dosud zaplavených míst

Včera 9:08 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Situace v zaplavených lokalitách Moravskoslezského kraje se postupně zlepšuje. Velkokapacitní čerpadla odčerpávají vodu z nejvíce postižených míst a hasiči je poté přesunují do dalších míst. Lidé v celém regionu také mohou využít psychosociální pomoc specialistů.

Vysoká rychlost, špatný technický stav i držení telefonu. Policisté pokutovali řidiče
Vydáno 21. srpna 2024 20:36, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Moravskoslezští policisté mají za sebou v průběhu týdne několik dalších velkých dopravně bezpečnostních akcí. Zaměřili se při ní na kontroly motorkářů, ale také hlídkovali na dálnici a pomáhal jim i dron. Celkem zjistili přes 200 dopravních přestupků a na pokutách vybrali na místě přes 350 tisíc korun.

zdroj foto: Policie ČR

V průběhu léta a slunečného počasí vyráží na silnice velké množství motorkářů. Dopravní policisté se proto nedávno zaměřili právě na tyto zranitelné účastníky silničního provozu. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Kromě běžné kontroly dodržování pravidel silničního provozu s motocyklisty hovořili na téma jejich bezpečnosti na silnicích. Policisté kontrolovali i vozidla, konkrétně na silnici I/56 na Frýdecko- Místecku a u Malé Morávky na Bruntálsku."

Během této kontroly zaznamenali 56 dopravních přestupků, z toho 11 bylo u motorkářů.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Nejčastějším prohřeškem bylo 25 překročení rychlosti jízdy, pomyslné druhé kvantitativní místo obsadil nesprávný technický stav vozidel (13). I při této akci zaznamenali policisté řidiče držící v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení, konkrétně 7x. Všechny přestupky vyřídili policisté v příkazním řízení na místě."

Během další dopravní akce hlídkovali policisté na dálnici. Zaměřili se hlavně na to, zda se řidiči věnují řízení a jezdí správně v dálničních pruzích. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Policisté zaznamenali na D1 u Ostravy například 55letého řidiče kamionu, který si za jízdy vyřizoval po mobilu hovory, což je v rozporu se zákonem. Po dálnici „svištěl“ i 27letý řidič osobního vozidla, který jel bezdůvodně v levém jízdním pruhu. Ani toto jednání není v souladu se zákonem, který jasně stanoví a upravuje jízdu v jízdních pruzích."

Tady si dopravní policisté přizvali na pomoc i kolegy z Letecké služby, kteří už běžně pracují s moderními drony.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Zaměřili se na kamiony, které nemají při předjíždění dostatečnou rychlost a omezují tak v jízdě ostatní automobily. Správnímu orgánu oznámili policisté také 51letého řidiče návěsové soupravy s tahačem. Zastavili ho v katastru obce Kujavy, kdy měl ve směru na Brno svou jízdou při předjíždění omezit vozidla jedoucí za ním."

Celkem řešili policisté v průběhu akce přes 200 dopravních přestupků. Většinu vyřídili na místě a od řidičů vybrali přes 350 tisíc korun. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Rychlost překročilo 65 řidičů, přestupku nesprávným způsobem jízdy se dopustilo 18 řidičů a v oblasti jízdy v jízdních pruzích 17 šoférů. Početnou kategorii tvoří 50 řidičů, kteří drželi v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení."

Dobrou zprávou je, že během všech kontrol motorkářů i dalších řidičů nenachytali policisté nikoho pod vlivem alkoholu ani drog.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Policisté budou pro bezpečí na silnicích také s dopravními akcemi, včetně těch speciálních, i nadále pokračovat napříč celým Moravskoslezským krajem. Zaměříme se na všechny kategorie účastníků silničního provozu a současně všechny problematiky a oblasti."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000044499/vysoka-rychlost-spatny-technicky-stav-i-drzeni-telefonu-policiste-pokutovali-ridice