Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Začal úklid komunikací, spolupracovat musí i řidiči a sledovat značky

Studénka |  | Expres Studénky

Ve Studénce už začala jarní očista ulic města. Aby některými úsekem mohl projet velký zametací vůz, upozorńovaly tu na zákaz parkování týden dopředu cedule. Přesto někteří řidiči informaci ignorovali - a padaly pokuty.

Jarní úklid města začal ve Studénce už v polovině února, umožnilo to teplé počasí. Dalším důvodem brzkého zahájení prací je také to, že v některých ulicích zůstalo po loňském podzimu ležet spadané listí, které už na konci listopadu překryl sníh.

Na očistu komunikací najalo město velký zametací vůz, který měl projet i ulicí Beskydskou v centru. Někteří řidiči ovšem ignorovali dopravní značení, které tu už týden dopředu upozorňovalo na jednodenní zákaz parkování, a očistu ulice tak značně zkomplikovali.

Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Bohužel, přijelo auto a na místech zůstala vozidla. Proto jsme přistoupil k tomu, že městská policie rozdala pokuty a my jsme museli provádět tu očistu naší pracovní skupinou ručně.”

Pokuty byly zatím spíše symbolické ve výši 200 korun.

Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Přistoupili jsme k tomu, aby tato informace prošla mezi obyvateli, protože úklid komunikací bude pokračovat. Budeme čistit například i větší plochy s parkovacími místy, tam budeme mít také dopravní značky, budeme chtít, aby auta odjely, alespoň v průběhu dopoledne, a pokud tam nějaká zůstanou, budeme nuceni znovu přistoupit k pokutování.”

Kromě Beskydské byly v první vlně uklizeny také ulice Mírová, Poštovní, Budovatelská, Antonína Dvořáka a část ulice Sjednocení.

Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “V tom úklidu budeme takhle nadále pokračovat, opravdu tou technikou se udělá kus práce. Je to jediný způsob, jak jsme schopni elegantně a rychle tu komunikaci uklidit. Během toho pátku jsem z komunikací vyčistili a odvezli zhruba osm tun materiálu.”

    Majitelé vozů by tedy měli v následujících dnech sledovat, zda se právě v jejich ulici, kde parkují, neobjeví dopravní značení se zákazem zastavení.

    Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “směřujeme to vždy do pracovního dne, od 6 do 14 hodin, kdy většina lidí odjíždí do práce, nebo budou zkrátka dopředu vědět, že auto mají přeparkovat. Nebudou to velké okrsky, zase bude kde ta auta přeparkovat. Máme tady parkoviště u obchodních center, takže si myslím, že ten jeden den se dá zajisti.”
    Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “Já bych možná pochválil všechny ty zodpovědné, kteří svá auta přeparkovali, protože mám radost, že jsou ve městě i občané, kteří mají starost o město a chtějí, abychom to tady měli pěkné. Takže těm, řidičům, kteří auta přeparkovali, bych chtěl poděkovat, protože bez toho nejsme schopni ty komunikace uklidit. Trochu mě mrzí, že se našli i takoví, kteří si nevšimli, ale věřím, že příště to bude určitě lepší.”

    Očistu městských komunikací začala radnici zajišťovat vlastními silami, případně za pomoci externích subdodavatelů, stejně jako zimní údržbu, poté, co byla loni ukončena smlouva na tyto práce se společností OZO Ostrava.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Studénka začala s úklidem komunikací, komplikují ho někteří řidiči

    Ve Studénce už začala jarní očista ulic města. Aby některými úsekem mohl projet velký zametací vůz, upozorňovaly tu na zákaz parkování týden dopředu cedule. Přesto někteří řidiči informaci ignorovali - a padaly pokuty.

    Studénka od počátku roku řeší dvě havárie kanalizace ve školkách

    19. května 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

    Studénka musela řešit dvě havárie kanalizací a obě jsou v budovách, kde sídlí mateřské školy. I když s takovými událostmi rozpočet počítá, do financování bude třeba zapojit i část rezervy.

    Studénka rozkvete v záhonech a na stožárech světel i ve výškách

    22. května 2023 9:40 | Studénka | Petra Dorazilová

    Snaha města o to, aby Studénka více rozkvetla, začala už v loňském roce. Na několika místech v centru vznikly trvalkové záhony a na lampy veřejného osvětlení byly umístěny nádoby na květiny. Ty teď zahradnická firma osazuje novými rostlinami.


    Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

    Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

    V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

    V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

    V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

    Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

    V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

    V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.

    Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

    Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.


    Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

    Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

    Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

    Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

    Včera 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

    Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

    Kalmarsund Floorball Cup vyhrál tým z Horní Suché, noční oslava po příjezdu byla velká

    Kalmarsund Floorball Cup ve Švédsku vyhrál tým z Horní Suché v kategorii B14. Ve velké konkurenci došly daleko i dívky. Ze skvělého výsledku mají radost hráči, trenéři, rodiče i obec.

    Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

    Včera 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

    Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

    Bourá se první mostek v Novém Jičíně, špatně jsou na tom i další

    Lávka Za Potokem v novojičínské části Loučka, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

    Floristická soutěž provoněla novou Komenského školu

    Na půdě Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

    Malí fotbalisté si užili největší školní republikový turnaj

    15. května 2024 19:37 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Také školáci ze Studénky se zapojili do celorepublikového žákovského fotbalového turnaje. Letos se koná jeho 25. ročník. Své síly poměřily děti ze základních škol Butovická, Sjednocení a z Jistebníku.

    Floristická soutěž v Novém Jičíně měla jasnou favoritku, už loňská vítězka je teď na mistrovství republiky

    Na půdě novojičínské Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

    Květinový swap zahájil ve Studénce měsíc rodiny

    15. května 2024 7:46 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Květen měsíc rodiny zahájili v rodinném centru Květinovým swapem. Lidé si tu mohli vyměňovat sazeničky ze svých zahrádek a vyslechnout rady, jak na dokonalé balkonové truhlíky.

    Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty

    14. května 2024 10:50 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty. V areálu městského koupaliště se konal festival Rainbow run. Běžecké závody doprovodil zábavný program plný pohybu a her.

    Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

    Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

    Začal úklid komunikací, spolupracovat musí i řidiči a sledovat značky
    Vydáno 23. února 2024 13:50, Studénka, Petra Dorazilová
    Ve Studénce už začala jarní očista ulic města. Aby některými úsekem mohl projet velký zametací vůz, upozorńovaly tu na zákaz parkování týden dopředu cedule. Přesto někteří řidiči informaci ignorovali - a padaly pokuty.

    Jarní úklid města začal ve Studénce už v polovině února, umožnilo to teplé počasí. Dalším důvodem brzkého zahájení prací je také to, že v některých ulicích zůstalo po loňském podzimu ležet spadané listí, které už na konci listopadu překryl sníh.

    Na očistu komunikací najalo město velký zametací vůz, který měl projet i ulicí Beskydskou v centru. Někteří řidiči ovšem ignorovali dopravní značení, které tu už týden dopředu upozorňovalo na jednodenní zákaz parkování, a očistu ulice tak značně zkomplikovali.

    Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Bohužel, přijelo auto a na místech zůstala vozidla. Proto jsme přistoupil k tomu, že městská policie rozdala pokuty a my jsme museli provádět tu očistu naší pracovní skupinou ručně.”

    Pokuty byly zatím spíše symbolické ve výši 200 korun.

    Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Přistoupili jsme k tomu, aby tato informace prošla mezi obyvateli, protože úklid komunikací bude pokračovat. Budeme čistit například i větší plochy s parkovacími místy, tam budeme mít také dopravní značky, budeme chtít, aby auta odjely, alespoň v průběhu dopoledne, a pokud tam nějaká zůstanou, budeme nuceni znovu přistoupit k pokutování.”

    Kromě Beskydské byly v první vlně uklizeny také ulice Mírová, Poštovní, Budovatelská, Antonína Dvořáka a část ulice Sjednocení.

    Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “V tom úklidu budeme takhle nadále pokračovat, opravdu tou technikou se udělá kus práce. Je to jediný způsob, jak jsme schopni elegantně a rychle tu komunikaci uklidit. Během toho pátku jsem z komunikací vyčistili a odvezli zhruba osm tun materiálu.”

      Majitelé vozů by tedy měli v následujících dnech sledovat, zda se právě v jejich ulici, kde parkují, neobjeví dopravní značení se zákazem zastavení.

      Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “směřujeme to vždy do pracovního dne, od 6 do 14 hodin, kdy většina lidí odjíždí do práce, nebo budou zkrátka dopředu vědět, že auto mají přeparkovat. Nebudou to velké okrsky, zase bude kde ta auta přeparkovat. Máme tady parkoviště u obchodních center, takže si myslím, že ten jeden den se dá zajisti.”
      Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “Já bych možná pochválil všechny ty zodpovědné, kteří svá auta přeparkovali, protože mám radost, že jsou ve městě i občané, kteří mají starost o město a chtějí, abychom to tady měli pěkné. Takže těm, řidičům, kteří auta přeparkovali, bych chtěl poděkovat, protože bez toho nejsme schopni ty komunikace uklidit. Trochu mě mrzí, že se našli i takoví, kteří si nevšimli, ale věřím, že příště to bude určitě lepší.”

      Očistu městských komunikací začala radnici zajišťovat vlastními silami, případně za pomoci externích subdodavatelů, stejně jako zimní údržbu, poté, co byla loni ukončena smlouva na tyto práce se společností OZO Ostrava.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000041694/zacal-uklid-komunikaci-spolupracovat-musi-i-ridici-a-sledovat-znacky