Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Začal úklid komunikací, spolupracovat musí i řidiči a sledovat značky

Studénka |  | Expres Studénky

Ve Studénce už začala jarní očista ulic města. Aby některými úsekem mohl projet velký zametací vůz, upozorńovaly tu na zákaz parkování týden dopředu cedule. Přesto někteří řidiči informaci ignorovali - a padaly pokuty.

Jarní úklid města začal ve Studénce už v polovině února, umožnilo to teplé počasí. Dalším důvodem brzkého zahájení prací je také to, že v některých ulicích zůstalo po loňském podzimu ležet spadané listí, které už na konci listopadu překryl sníh.

Na očistu komunikací najalo město velký zametací vůz, který měl projet i ulicí Beskydskou v centru. Někteří řidiči ovšem ignorovali dopravní značení, které tu už týden dopředu upozorňovalo na jednodenní zákaz parkování, a očistu ulice tak značně zkomplikovali.

Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Bohužel, přijelo auto a na místech zůstala vozidla. Proto jsme přistoupil k tomu, že městská policie rozdala pokuty a my jsme museli provádět tu očistu naší pracovní skupinou ručně.”

Pokuty byly zatím spíše symbolické ve výši 200 korun.

Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Přistoupili jsme k tomu, aby tato informace prošla mezi obyvateli, protože úklid komunikací bude pokračovat. Budeme čistit například i větší plochy s parkovacími místy, tam budeme mít také dopravní značky, budeme chtít, aby auta odjely, alespoň v průběhu dopoledne, a pokud tam nějaká zůstanou, budeme nuceni znovu přistoupit k pokutování.”

Kromě Beskydské byly v první vlně uklizeny také ulice Mírová, Poštovní, Budovatelská, Antonína Dvořáka a část ulice Sjednocení.

Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “V tom úklidu budeme takhle nadále pokračovat, opravdu tou technikou se udělá kus práce. Je to jediný způsob, jak jsme schopni elegantně a rychle tu komunikaci uklidit. Během toho pátku jsem z komunikací vyčistili a odvezli zhruba osm tun materiálu.”

    Majitelé vozů by tedy měli v následujících dnech sledovat, zda se právě v jejich ulici, kde parkují, neobjeví dopravní značení se zákazem zastavení.

    Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “směřujeme to vždy do pracovního dne, od 6 do 14 hodin, kdy většina lidí odjíždí do práce, nebo budou zkrátka dopředu vědět, že auto mají přeparkovat. Nebudou to velké okrsky, zase bude kde ta auta přeparkovat. Máme tady parkoviště u obchodních center, takže si myslím, že ten jeden den se dá zajisti.”
    Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “Já bych možná pochválil všechny ty zodpovědné, kteří svá auta přeparkovali, protože mám radost, že jsou ve městě i občané, kteří mají starost o město a chtějí, abychom to tady měli pěkné. Takže těm, řidičům, kteří auta přeparkovali, bych chtěl poděkovat, protože bez toho nejsme schopni ty komunikace uklidit. Trochu mě mrzí, že se našli i takoví, kteří si nevšimli, ale věřím, že příště to bude určitě lepší.”

    Očistu městských komunikací začala radnici zajišťovat vlastními silami, případně za pomoci externích subdodavatelů, stejně jako zimní údržbu, poté, co byla loni ukončena smlouva na tyto práce se společností OZO Ostrava.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Studénka začala s úklidem komunikací, komplikují ho někteří řidiči

    Ve Studénce už začala jarní očista ulic města. Aby některými úsekem mohl projet velký zametací vůz, upozorňovaly tu na zákaz parkování týden dopředu cedule. Přesto někteří řidiči informaci ignorovali - a padaly pokuty.

    Z návrhů lidí vznikla vedle biotopu malá lanová dráha

    11. srpna 2023 9:42 | Studénka | Petra Dorazilová

    Město realizovalo další projekt v rámci participativního rozpočtu. Letos mezi třemi návrhy zvítězilo hřiště pro děti. Malá lanová dráha teď byla postavena vedle koupaliště biotop.

    Studeňáci chtěli před pár měsíci dětské hřiště, u koupaliště už teď stojí

    1. srpna 2023 7:13 | Studénka | Petra Dorazilová

    Studénka realizovala další projekt v rámci participativního rozpočtu. Letos mezi třemi návrhy uspělo hřiště pro děti. Teď už stojí vedle místního koupaliště.


    Ostrava bude mít nové divadlo ve Vítkovicích. Město už pro budovu schválilo prodej pozemků

    Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

    Kanonáda Baníku v Konferenční lize nadchla přes 13 tisíc fanoušků

    Fotbalisté Baníku Ostrava se po 14 letech představili v evropském poháru. Ve druhém předkole Konferenční ligy smetli doma arménské Urartu 5:1 a udělali tak rázný krok k postupu do další fáze soutěže.

    Studénka plánuje přidat desítky nových parkovacích míst

    Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 odstavných míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

    Dopravní policista z Karviné se ve volném čase stává známým saxofonistou

    25. července 2024 20:26 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

    Teď vás seznámíme s karvinským dopravním policistou, který svůj život nedávno obohatil novým koníčkem a to hře na saxofon. Ve volném čase hraje známé skladby na různých místech v naší zemi i za hranicemi a naplňuje tak svůj život nevšední zážitky.

    Orlovský Gulášfest přilákal stovky návštěvníků

    V letošním ročníku se jednalo o rekordní počet přihlášených kuchařů, a to nejen z Orlové. Pětičlenná porota měla nelehký úkol, ale nakonec zvítězil fazolový guláš s uzeným masem.

    Letošní sezona na letním koupališti v Porubě je zatím slabší. Může za to nestálé počasí

    25. července 2024 17:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

    Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

    Zastávka Jana Šoupala má novou image. Pro velký úspěch projdou opravou i další zděné zastávky v Porubě

    25. července 2024 15:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

    Původní zděné autobusové zastávky v Porubě jsou po letech v neutěšeném stavu. Postupně proto projdou revitalizací. První z nich, která se změnila v umělecké dílo, je zastávka Jana Šoupala.

    Při shodě hlasů určili vítěze letošních občanských projektů radní

    Participativní rozpočet na letošní rok zná své vítěze. Rozhodovala o nich až druhá veřejná anketa. Respektive, vzhledem k naprosté shodě hlasů, nakonec musela vyřknout definitivní verdikt rada města.

    Ostravskou městskou policii posílili nováčci. Bezpečnost ve městě se stále zlepšuje

    25. července 2024 10:48 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

    V Ostravě bude zase o trochu bezpečněji. Do rukou primátora Jana Dohnala složilo slib 13 nových městských policistů, kteří okamžitě nastupují na služebny po celém městě. Své úkoly ale samozřejmě budou plnit především přímo v ulicích.

    Lidé opět obdivují květinovou louku před havířovskou nemocnicí

    25. července 2024 12:00 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

    Nemocnice v Havířově i v letošním roce nechala před hlavním vstupem vysadit květinovou louku. Ta hraje doslova všemi barvami a nečekaně na ní vykvetly i slunečnice.

    Policisté vyrazili s preventivním varováním na novojičínský bazén

    Čas strávený u vody je v létě příjemným osvěžením, ale také možností pro zloděje. Policisté proto v rámci prevence vyrazili i na novojičínský bazén, kde jednak upozorňovali, aby lidé byli na své věci opatrní, a také apelovali na bezpečné koupání.

    Další etapou jsou rekonstrukce teplovodů, letos na Nerudově ulici

    Jedna z letošních investičních akcí města opět směřuje i do tepelného hospodářství, a to do rekonstrukce teplovodu na ulici Nerudova. Za posledních pět let už radnice do efektivnějšího vytápění svých objektů i obytných domů investovala sto milionů korun.

    Skokani z Fokusu získali bronzové evropské medaile, i tu historicky první pro Českou republiku

    25. července 2024 14:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Tým dětí ze Střediska volného času Fokus zabodoval na mistrovství Evropy. V rychlostním skákání přes švihadla získal tři bronzové medaile. Jsou to historicky první medaile z evropského šampionátu v této sportovní disciplíně pro Českou republiku.

    Letní kino si Novojičíňáci užívají dva týdny v zahradě Slunce

    Přestože areál letního kina v Novém Jičíně už před několika lety zalila voda okrasného vodního prvku, o zážitek z filmových večerů pod širým nebem lidé ochuzeni nejsou. Také letos se dva týdny venkovního biografu odehrávají v zahradě Nového Slunce.

    Studénka zřídí dětskou skupinu, žádá o státem nabízenou dotaci

    25. července 2024 7:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

    Nedostatek míst v mateřské škole chtějí ve Studénce vyřešit provozem dětské skupiny. Její zřízení by měla z velké části pokrýt dotace. Podání žádosti o státní podporu schválili zastupitelé.

    Ve Studénce si fotbalisté zahráli jako na pláži

    24. července 2024 14:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

    K létu patří formy plážového sportování - a to v mnoha disciplínách, Třeba na koupališti ve Studénce se na beachvolejbalovém kurtu konal 1. ročník plážového turnaje ve fotbalu.

    Začal úklid komunikací, spolupracovat musí i řidiči a sledovat značky
    Vydáno 23. února 2024 13:50, Studénka, Petra Dorazilová
    Ve Studénce už začala jarní očista ulic města. Aby některými úsekem mohl projet velký zametací vůz, upozorńovaly tu na zákaz parkování týden dopředu cedule. Přesto někteří řidiči informaci ignorovali - a padaly pokuty.

    Jarní úklid města začal ve Studénce už v polovině února, umožnilo to teplé počasí. Dalším důvodem brzkého zahájení prací je také to, že v některých ulicích zůstalo po loňském podzimu ležet spadané listí, které už na konci listopadu překryl sníh.

    Na očistu komunikací najalo město velký zametací vůz, který měl projet i ulicí Beskydskou v centru. Někteří řidiči ovšem ignorovali dopravní značení, které tu už týden dopředu upozorňovalo na jednodenní zákaz parkování, a očistu ulice tak značně zkomplikovali.

    Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Bohužel, přijelo auto a na místech zůstala vozidla. Proto jsme přistoupil k tomu, že městská policie rozdala pokuty a my jsme museli provádět tu očistu naší pracovní skupinou ručně.”

    Pokuty byly zatím spíše symbolické ve výši 200 korun.

    Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Přistoupili jsme k tomu, aby tato informace prošla mezi obyvateli, protože úklid komunikací bude pokračovat. Budeme čistit například i větší plochy s parkovacími místy, tam budeme mít také dopravní značky, budeme chtít, aby auta odjely, alespoň v průběhu dopoledne, a pokud tam nějaká zůstanou, budeme nuceni znovu přistoupit k pokutování.”

    Kromě Beskydské byly v první vlně uklizeny také ulice Mírová, Poštovní, Budovatelská, Antonína Dvořáka a část ulice Sjednocení.

    Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “V tom úklidu budeme takhle nadále pokračovat, opravdu tou technikou se udělá kus práce. Je to jediný způsob, jak jsme schopni elegantně a rychle tu komunikaci uklidit. Během toho pátku jsem z komunikací vyčistili a odvezli zhruba osm tun materiálu.”

      Majitelé vozů by tedy měli v následujících dnech sledovat, zda se právě v jejich ulici, kde parkují, neobjeví dopravní značení se zákazem zastavení.

      Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “směřujeme to vždy do pracovního dne, od 6 do 14 hodin, kdy většina lidí odjíždí do práce, nebo budou zkrátka dopředu vědět, že auto mají přeparkovat. Nebudou to velké okrsky, zase bude kde ta auta přeparkovat. Máme tady parkoviště u obchodních center, takže si myslím, že ten jeden den se dá zajisti.”
      Milan Kyjovský, vedoucí odboru údržby majetku, MěÚ Studénka: “Já bych možná pochválil všechny ty zodpovědné, kteří svá auta přeparkovali, protože mám radost, že jsou ve městě i občané, kteří mají starost o město a chtějí, abychom to tady měli pěkné. Takže těm, řidičům, kteří auta přeparkovali, bych chtěl poděkovat, protože bez toho nejsme schopni ty komunikace uklidit. Trochu mě mrzí, že se našli i takoví, kteří si nevšimli, ale věřím, že příště to bude určitě lepší.”

      Očistu městských komunikací začala radnici zajišťovat vlastními silami, případně za pomoci externích subdodavatelů, stejně jako zimní údržbu, poté, co byla loni ukončena smlouva na tyto práce se společností OZO Ostrava.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000041694/zacal-uklid-komunikaci-spolupracovat-musi-i-ridici-a-sledovat-znacky