Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hudební týden ve Studénce vyvrcholil oslavou u sportovního centra

Studénka |  | Expres Studénky

Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

Tanec, hudba, pohybové aktivity, atrakce pro menší děti v podobě tvořivých dílen, animačních programů a třeba i prezentace hasičů, spolku žen nebo komunitního plánování. Takto vypadala u sportovního centra scéna vrcholného dne Hudebního týdne, soboty 15. června, který se konal na oslavu 65. výročí založení města Studénka.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Dáváme tu možnost prezentace spolkům, a to od chovatelů, jsou tu hokejisté, fotbalisté, parkouristé, judisté a tak dále. Těch spolků tu bylo mnoho a oni mají možnost prezentovat svou činnost a zároveň mít nábor i pro další děti a mládež, takže tohle velmi podporujeme a chceme, aby to bylo součástí dnů města.”

Výročí vzniku města si Studénka de facto připomíná celý rok, v tomto duchu se pořádal městský ples, vzniklo narozeninové logo a znělka, a konalo se pět koncertů různých hudebních žánrů na různých místech.

Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “K 65. výročí mimo jiné vznikla výstava historických fotografií, na které se podíleli občané města. Byla vyhlášena výzva, kdy si měli projít své rodinné archivy a zapůjčit nám fotografie k této výstavě. Myslím si, že se povedla, ohlasy má úspěšné, je to putovní výstava, která začínala ve Studénce 1, poté se přesunula na náměstí a poslední štací je zámek Nová Horka."
    Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Hlavní den sobotní začal už v 10 hodin ráno, kdy nám vystoupily místní základní umělecké školy, poté tamburašský soubor Brač. Jelo se na dvou pódiích, nechyběla dětská stage a hlavní pódium, kde vystoupila multižánrová kapela Nedivoč.”

      Pak následoval koncert pražské pop rockové kapely Hodiny, vystoupila legendární Mňága a Žďorp, lidé mohli na velkoplošné obrazovce shlédnout dokument obsahující historické záběry města, a večer pod širým nebem zakončila zpěvačka Kristina. Kdo ještě nechtěl domů, mohl ve sportovním centru pokračovat na after party.

      Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Takže si myslím, že jsme to 65. výročí města pořádně oslavili.”

      Součástí oslav založení města bývá v pětiletých intervalech také vyhlašování úspěšných občanů v kategoriích kultura, školství a sport a výjimečné osobnosti Studénky. Tou se letos stala Magda Hošková. Nominována byla za celoživotní přínos městu v pedagogické činnosti v mateřské škole, a dále 40 let pracuje ve Sboru pro občanské záležitosti města Studénky, z toho 30 let jako jeho předsedkyně.

      Magda Hošková, osobnost města Studénka: “Já jsem stejně stará jako naše město, takže ve stejný rok slavím vždy stejné narozeniny. Studénka je mi velmi blízká, žiju tady od svých šesti let, nastoupila jsem zde do základní školy, následně jsem pak studovala pedagogickou školu v Novém Jičíně a pak jsem celý svůj profesní život věnovala práci s dětmi.”
      Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Jednoznačně vnímáme pozitivně, že máme řadu občanů, kteří pokaždé splňují kritéria toho, že byli úspěšní v tom svém oboru, zároveň prezentovali město, zároveň se věnují i určité činnosti, která pak samozřejmě je oceňována a vnímání úspěšně i ze strany občanů, takže my jsme rádi, že takové úspěšné občany na území města máme.”

      Všechny vyhlášené úspěšné občany v rámci 65. výročí města představíme v reportáži v následujícím Expresu Studénky.

      Nahlásit chybu


      K tématu

      Studénka oslavila výročí založení města a vyhlásila svou osobnost

      17. června 2024 13:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

      Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

      Nejlepší policisté převzali ocenění v zámku Nová Horka

      2. února 2024 9:56 | Studénka | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

      Policie ocenila své nejlepší pracovníky z oblasti Novojičínska za rok 2023. Slavností ceremoniál se odehrál v zámku Nová Horka. Jak zde zaznělo, tento okrese je v rámci kraje na prvním místě v objasněnosti trestných činů.

      Komplexní rekonstrukce Dělnického domu nezačne, důvody jsou ekonomické

      4. července 2023 15:26 | Studénka | Petra Dorazilová

      Studénka ustupuje od záměru rekonstrukce Dělnického domu v hodnotě zhruba 90 milionů korun. Rozhodli o tom zastupitelé na mimořádné schůzi. Důvody jsou zejména ekonomické.


      Na Pustevnách mohou lidé opět obdivovat sochy z písku, tentokrát zobrazují mořský svět

      Návštěvníci oblíbených Pusteven v Beskydech mají zase o jednu atrakci více. Sochaři tam právě dokončili několik soch z písku. Vydržet by měly až do podzimu.

      Železničáři dokončili modernizaci tratě mezi Dětmarovicemi a hranicí s Polskem

      Dnes 12:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

      Rychlejší a tišší je nyní provoz vlaků na železničním úseku mezi státní hranicí s Polskem v Petrovicích u Karviné a Dětmarovicemi, kde se trať napojuje na koridor Jablunkov - Bohumín. Modernizace stála přes 3 miliardy korun.

      Amatérští pyrotechnici odpalovali své bomby v okolí Ostravy

      Dnes 12:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

      Více než dost skutečných explozí s tragickými následky řešili v nedávné minulosti policisté v Moravskoslezském kraji. Teď jim práci přidělali dva amatérští pyrotechnici, kteří své bomby sestrojovali podle internetových videonávodů. Odstřely pak prováděli v okolí Ostravy.

      V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Prověřila je v poskytování první pomoci

      Včera 14:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

      V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Uskutečnilo se tam regionální kolo soutěže pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj, kterého se zúčastnilo na 70 žáků základních škol a víceletých gymnázií. Šlo o vítěze základních kol.

      Pivobraní bylo o evropských vztazích i skotské legendě, v Novém Jičíně zahrál Nazareth

      Konal se 10. ročník Pivobraní. Jubilejní festival byl dvoudenní a byl také oslavou mezinárodních vztahů města. Před tisícovkami lidí zahrála na Masarykově náměstí skotská kapela Nazareth.

      Lůžkový blok FNO prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Budova má moderní kabát, novou vzduchotechniku i okna

      Pavilon L, neboli Lůžkový blok Fakultní nemocnice Ostrava prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Díky ní má novou vzduchotechniku, zateplenou fasádu i střechu a kompletně vyměněná okna.

      Za převrácením pracovního stroje na dálnici před Ostravou zřejmě mohla technická závada

      Včera 20:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

      Automobilová sekačka používaná k údržbě zeleně podél silnic se převrátila a zatarasila dálnici ve středu dopoledne. Při jejím vyprošťování museli kolem poledne na chvíli zastavit i opačný směr.

      Botanická zahrada v Orlové zve veřejnost na prohlídku

      Ve městě Orlová je spousta zajímavých míst a jedním z nich je také botanická zahrada pana Otakara Potyky, který se tomuto koníčku věnuje již od dětství.

      Stonavští zemědělci i včelaři opět mohou žádat o dotaci

      Včera 18:42 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

      Chovatelé hospodářských zvířat a včelstev budou moci opět žádat o dotaci pro svůj chov. Stonavští zastupitelé na svém 12. zasedání schválili mimo jiné již zaběhnutý dotační program na období 2024-2025.

      Hasiči na Stříbrném jezeře pořádali akci k bezpečnému koupání, loni tam v jednom týdnu zasahovali třikrát

      Včera 6:29 | Opava | Libor Běčák

      Opavští hasiči byli loni v létě v průběhu jednoho týdne voláni třikrát k tamnímu Stříbrnému jezeru k zásahu u tonoucích. Letos proto před prázdninami uspořádali preventivní akci pro školní mládež a veřejnost.

      Za bicí ve Studénce usedla studentka slavné Berklee

      Základní umělecká škola Jana Amose Komenského ve Studénce pořádala bubenický workshop. Jeho lektorkou byla mladá talentovaná muzikantka z Ostravska, které se na bicí učí na nejslavnější hudební škole na světě - americké Berklee college.

      Větrná bouře smetla stromy napříč Studénkou, na náměstí, u zámku i mezi bytovými domy

      Ve Studénce likvidují škody po větrné smršti. Vítr lámal stromy mezi bytovými domy i na náměstí. Zdejší hasiči evidují jen za víkend čtyři desítky výjezdů.

      Divadelní dílna opět oživila kouzlo lesního divadla

      Kamenné divadlo na Skalkách se otevřelo pro další ročník Divadelní dílny. Konala se dva dny a pobavila dospělé i dětské publikum.

      V Novém Jičíně vytvořili naučnou Stezku hajného, provede zajímavostmi lesa

      Lokalitou novojičínských Skalek vede Stezka hajného. Trasa obsahuje třináct zastavení. Zejména děti mladšího věku se tu interaktivní formou seznámí se zajímavostmi v lese.

      Červnové opravy výtluků zpočátku komplikoval déšť

      Ve Studénce v červnu začala pravidelná oprava městských komunikací. Prioritně dodavatelská firma likvidovala výtluky na nejvíce frekventovaných silnicích, postupně se dostala i na boční ulice.

      Ve Studénce likvidují škody po větrně smršti, vyvrátila nebo polámala na čtyřicet stromů

      25. června 2024 12:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

      Ve Studénce likvidují škody po víkendové větrné smršti. Vítr lámal stromy mezi bytovými domy i na náměstí. Zdejší hasiči evidují za víkend čtyři desítky výjezdů.

      Hudební týden ve Studénce vyvrcholil oslavou u sportovního centra
      Vydáno 21. června 2024 15:45, Studénka, Petra Dorazilová
      Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

      Tanec, hudba, pohybové aktivity, atrakce pro menší děti v podobě tvořivých dílen, animačních programů a třeba i prezentace hasičů, spolku žen nebo komunitního plánování. Takto vypadala u sportovního centra scéna vrcholného dne Hudebního týdne, soboty 15. června, který se konal na oslavu 65. výročí založení města Studénka.

      Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Dáváme tu možnost prezentace spolkům, a to od chovatelů, jsou tu hokejisté, fotbalisté, parkouristé, judisté a tak dále. Těch spolků tu bylo mnoho a oni mají možnost prezentovat svou činnost a zároveň mít nábor i pro další děti a mládež, takže tohle velmi podporujeme a chceme, aby to bylo součástí dnů města.”

      Výročí vzniku města si Studénka de facto připomíná celý rok, v tomto duchu se pořádal městský ples, vzniklo narozeninové logo a znělka, a konalo se pět koncertů různých hudebních žánrů na různých místech.

      Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “K 65. výročí mimo jiné vznikla výstava historických fotografií, na které se podíleli občané města. Byla vyhlášena výzva, kdy si měli projít své rodinné archivy a zapůjčit nám fotografie k této výstavě. Myslím si, že se povedla, ohlasy má úspěšné, je to putovní výstava, která začínala ve Studénce 1, poté se přesunula na náměstí a poslední štací je zámek Nová Horka."
        Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Hlavní den sobotní začal už v 10 hodin ráno, kdy nám vystoupily místní základní umělecké školy, poté tamburašský soubor Brač. Jelo se na dvou pódiích, nechyběla dětská stage a hlavní pódium, kde vystoupila multižánrová kapela Nedivoč.”

          Pak následoval koncert pražské pop rockové kapely Hodiny, vystoupila legendární Mňága a Žďorp, lidé mohli na velkoplošné obrazovce shlédnout dokument obsahující historické záběry města, a večer pod širým nebem zakončila zpěvačka Kristina. Kdo ještě nechtěl domů, mohl ve sportovním centru pokračovat na after party.

          Radka Tomášková, vedoucí kultury SAK Studénka: “Takže si myslím, že jsme to 65. výročí města pořádně oslavili.”

          Součástí oslav založení města bývá v pětiletých intervalech také vyhlašování úspěšných občanů v kategoriích kultura, školství a sport a výjimečné osobnosti Studénky. Tou se letos stala Magda Hošková. Nominována byla za celoživotní přínos městu v pedagogické činnosti v mateřské škole, a dále 40 let pracuje ve Sboru pro občanské záležitosti města Studénky, z toho 30 let jako jeho předsedkyně.

          Magda Hošková, osobnost města Studénka: “Já jsem stejně stará jako naše město, takže ve stejný rok slavím vždy stejné narozeniny. Studénka je mi velmi blízká, žiju tady od svých šesti let, nastoupila jsem zde do základní školy, následně jsem pak studovala pedagogickou školu v Novém Jičíně a pak jsem celý svůj profesní život věnovala práci s dětmi.”
          Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Jednoznačně vnímáme pozitivně, že máme řadu občanů, kteří pokaždé splňují kritéria toho, že byli úspěšní v tom svém oboru, zároveň prezentovali město, zároveň se věnují i určité činnosti, která pak samozřejmě je oceňována a vnímání úspěšně i ze strany občanů, takže my jsme rádi, že takové úspěšné občany na území města máme.”

          Všechny vyhlášené úspěšné občany v rámci 65. výročí města představíme v reportáži v následujícím Expresu Studénky.

          Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000043663/hudebni-tyden-ve-studence-vyvrcholil-oslavou-u-sportovniho-centra