Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Děti z MŠ Komárov se vrátily z provizorních prostor do nového pavilonu

Děti z MŠ Komárov museli strávit kvůli rekonstrukci budovy rok v náhradních prostorách. Starou chátrající montovanou budovu teď nahradila moderní dřevostavba se zelenou střechou. A nově mají děti k dispozici také přírodní zahradu.

Montovaný pavilon byl na zahradě komárovské mateřské školy postavený v r. 1982 kvůli navýšení kapacity sousední zděné budovy. Za téměř čtyři desetiletí provozu se projevil zub času: do přístavby zatékalo, nefungovala okna a šířila se zde plíseň. Proto byla postavena nová, moderní dřevostavba, ve které se nachází třída pro 25 předškoláků. Mateřská škola zároveň získala nový, prostorný vstup.


Eva Murová, zástupkyně ředitele pro mateřskou školu, ZŠ a MŠ Komárov: „Vzniklo atrium, kde se rozdělí 1. a 2. třída do staré, stávající budovy a 3. třída další chodbou do samostatného vstupu.“


Stejně, jako na fasádě, tak i v interiéru hraje velkou roli přírodní materiál – dřevo. V novém pavilonu mají děti k dispozici hernu s pracovními stoly a malou tělocvičnu, která slouží zároveň jako místnost pro odpolední odpočinek dětí. Veškeré prostory jsou vybavené také novým nábytkem.


Část střechy nově přistavené části budovy mateřské školy je osázena trávou. Zelená střecha přispěje k ochlazení klimatu v budově.


Lumír Měch (OMČO), starosta Komárova: „Městská část Komárov přispěla na budovu nové školky částkou 2 mil. ze svého rozpočtu. A rovněž se podílela na financování revitalizace zahrady částkou 600 000 Kč.“


Na přírodní zahradě děti najdou herní prvky výhradně ze dřeva. A společně s rodiči se ještě teď na podzim pustí do osázení ozdobných truhlíků.


Nahlásit chybu




René Exner - Opava
Opava
od 35 000 Kč/měsíc

Detail

MTTA - stavební firma s.r.o. - pracoviště Hlučín
Hlučín
od 30 000 do 50 000 Kč/měsíc

Detail

X - servis park s.r.o., pracoviště
Opava
od 45 000 do 45 000 Kč/měsíc

Detail
Děti z MŠ Komárov se vrátily z provizorních prostor do nového pavilonu
Vydáno 23. září 2020 13:17, Opava, Katka Geryková
Děti z MŠ Komárov museli strávit kvůli rekonstrukci budovy rok v náhradních prostorách. Starou chátrající montovanou budovu teď nahradila moderní dřevostavba se zelenou střechou. A nově mají děti k dispozici také přírodní zahradu.

Montovaný pavilon byl na zahradě komárovské mateřské školy postavený v r. 1982 kvůli navýšení kapacity sousední zděné budovy. Za téměř čtyři desetiletí provozu se projevil zub času: do přístavby zatékalo, nefungovala okna a šířila se zde plíseň. Proto byla postavena nová, moderní dřevostavba, ve které se nachází třída pro 25 předškoláků. Mateřská škola zároveň získala nový, prostorný vstup.


Eva Murová, zástupkyně ředitele pro mateřskou školu, ZŠ a MŠ Komárov: „Vzniklo atrium, kde se rozdělí 1. a 2. třída do staré, stávající budovy a 3. třída další chodbou do samostatného vstupu.“


Stejně, jako na fasádě, tak i v interiéru hraje velkou roli přírodní materiál – dřevo. V novém pavilonu mají děti k dispozici hernu s pracovními stoly a malou tělocvičnu, která slouží zároveň jako místnost pro odpolední odpočinek dětí. Veškeré prostory jsou vybavené také novým nábytkem.


Část střechy nově přistavené části budovy mateřské školy je osázena trávou. Zelená střecha přispěje k ochlazení klimatu v budově.


Lumír Měch (OMČO), starosta Komárova: „Městská část Komárov přispěla na budovu nové školky částkou 2 mil. ze svého rozpočtu. A rovněž se podílela na financování revitalizace zahrady částkou 600 000 Kč.“


Na přírodní zahradě děti najdou herní prvky výhradně ze dřeva. A společně s rodiči se ještě teď na podzim pustí do osázení ozdobných truhlíků.


Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000022016/deti-z-ms-komarov-se-vratily-z-provizornich-prostor-do-noveho-pavilonu