Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

STUDUJ U NÁS: Opavská škola přiblížila trendy v ukrajinské kuchyni

  • Opava,

Střední škola hotelnictví a služeb v Opavě pořádala odborný seminář na téma „Trendy v ukrajinské kuchyni“. Dějištěm se stalo moderní gastrostudio této školy.

Střední škola hotelnictví a služeb v Opavě už dvacet let spolupracuje se švýcarskou nadací, která podporuje školství v zemích střední a východní Evropy.

Milan Šmíd, zástupce ředitele: „Vzhledem k situaci na Ukrajině jsme se rozhodli uspořádat gastronomický seminář s partnerskou Univerzitou v Oděse. Cílem je představit ukrajinskou kuchyni a ukázat současné trendy.“

Kateryna Fedosova, ukrajinská gastroexpertka: „S opavskou školou spolupracujeme už více než deset let, s podporou nadace se nám daří spolupracovat opravdu kvalitně a intenzivně. Jsem moc ráda, že jsem mohla dorazit na tento seminář a workshop a ukázat něco z ukrajinské kuchyně. Myslím, že je to užitečné i pro vaši zemi, můžeme si vyměnit zkušenosti, což uvítají učitelé i lidé z gastrobyznysu. A samozřejmě je to přínos i pro studenty. Dnes vařím jedno typické ukrajinské jídlo, říkáme mu FORŠMAK, které budu servírovat pěti různými způsoby. Všichni tak uvidí, jak může být jedno jídlo servírováno mnoha způsoby. Myslím, že máme velmi podobné tradice a tedy i podobnou kuchyni. My máme česká jídla moc rádi a vy prý máte také rádi ukrajinská jídla. Takže je to vzájemné.“

Alexandr Burda, šéfkuchař: „My víme, že ukrajinská kuchyně je velmi zajímavá a ještě zajímavější jsou gastronomické akce, které tam pořádají. Takže tuto akci vítám, vždy je dobré konfrontovat své poznatky.“

Česko-ukrajinská spolupráce bude pokračovat i v dalších letech.

Nahlásit chybu

Nejčtenější zprávy