Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Do Opavy se sjeli inlinisté ze všech koutů republiky na největší inline víkend v Česku

Opava |

Opava zažila největší inline víkend v Česku. Ujít si ho nenechalo přes tisíc milovníků tohoto sportu, kteří se utkali nejen v dráhových, ale také silničních inline závodech.

Do Opavy se sjeli inlinisté z celé ČR. Jela se tady nejen poslední letošní blade nights, kterou si nenechalo ujít přes 700 příznivců tohoto sportu, ale také první dráhové závody na novém bruslařském areálu a MČR v inline půlmaratonu, a to v městských sadech.

Jan Krejčíř, organizátor závodů: “Tady ten dnešní podnik silniční závody v Opavě jsou nejdéle trvající závody v Česku. Je to největší silniční závod v ČR a víceméně téměř každým rokem se tady pořádá MČR. V hlavním závodě je dneska celá spousta lidí, kteří se na to těšili. Jsou to třeba závodníci, kteří pár let nezávodili a zase zpátky je ten sport pohltil a máme tady i několik účastníků MS v kolečkovém bruslení, které skončilo minulý týden v Itálii a ti tady přišli atmosféru a soutěž okořenit svoji účastí.”

Opava může být pyšná, do velkého bruslařského víkendu se zapojilo více než 1000 aktivních bruslařů, které povzbuzovaly stovky fanoušků.

Tomáš Bohumský, mistr ČR v inline půlmaratónu: “Já jsem moc rád, že jsem tady dneska mohl vyhrát, protože můj táta pochází z Opavy a toto město mám velmi rád. Jelo se mi těžce, bylo to náročné. Kluci se mě zkoušeli zbavit, protože věděli, že jsem silný ve finiši, ale nepodařilo se jim to a já jsem si pak věřil, že ten finiš zvládnu a taky jsem ho zvládl, takže za to jsem moc rád.”
Kateřina Kainová, mistryně ČR v inline půlmaratónu: “Moc jsem se nepřipravovala, odpočívala jsem po světě a strašně jsem se sem těšila, protože ty závody mám ráda. Je tu skvělá atmosféra a lidi jsou úžasní, takže jsem se moc těšila. Jsem šťastná, že jsem vyhrála, protože závodit a ještě k tomu vyhrát na domácí půdě v tak skvělém kolektivu a atmosféře je skvělé, takže jsem šťastná.”
Klára Prokopová, vítězka závodu AgroBIO Opava 10ka: “Jelo se dobře, byla dobrá skupina, kde tahali kluci a počasí je krásné, takže super. Mám moc velkou radost, protože jsem to nečekala.”
Tomáš Navrátil, primátor Opavy: “Jsem strašně rád, že tady proběhly závody MČR.)))) Celkem jsme tady měli 2 dny závodů, bylo tady více než 1000 závodníků, takže z toho máme velkou radost. Všechno se povedlo. Součástí byly i závody O pohár primátora. Jak vidíte kolem hojná účast, krásné počasí a doufám, že příští rok se to povede a dostaneme se na ME.”

Na závěr informace k Inline areálu na ulici Žižkova. Pro veřejnost je otevřený každý den od 8 do 21 hodin. Pouze v době, kdy probíhají tréninky, tedy v úterky a čtvrtky se od 5 odpoledne na 2 hodiny uzavře. Funguje tady i půjčovna inline bruslí a inline škola.

Nahlásit chybu


K tématu

V Opavě vyroste nový sběrný dvůr. Bude největší ve městě

21. září 2023 1:08 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Opava v současné době připravuje výstavbu nového sběrného dvoru. Vyrůst by měl v lokalitě Na Šlofárně na výjezdu z Kylešovic směrem na Komárov.

V Opavě se mohou společně bavit zdravé děti s hendikepovanými na největším integrovaném hřišti v Česku

3. října 2023 0:28 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Opavě slavnostně otevřeli nové integrované hřiště, jediné svého druhu v Česku. Společně se na něm mohou bavit zdravé děti s hendikepovanými. Vyrostlo mezi bytovými domy v blízkosti Základní školy pro tělesně postižené na ulici Dostojevského.

Nové semafory měly zlepšit průjezd Opavou. Zatím ale naopak komplikují život řidičům i dopravnímu podniku

6. října 2023 7:58 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Vybrané křižovatky v Opavě prošly výměnou semaforů. Ty už byly hodně zastaralé a hrozil tak blackout. Výměna se ale o více než rok protáhla a město tak přišlo o dotaci, kterou na projekt s názvem Telematika získalo. Navíc nedopadla podle očekávání.


ON-LINE: Sledujeme průběh krajských a senátních voleb v Moravskoslezském kraji

Dnes 18:21, vydáno dnes 15:14 | Celý MS kraj | Redakce

V pátek 20. září ve dvě hodiny odpoledne se v Moravskoslezském kraji otevřely volební místnosti pro krajské a senátní volby. Televize Polar bude jejich celý průběh sledovat v této online reportáži. Další informace a reportáže můžete najít také na stránce polar.cz/volby. Sledujte s námi aktuální volební dění v našem regionu.

Lidi ze zatopených oblastí volby moc nezajímají. Nejvíce starostí mají s úklidem svých domovů

Ochotu jít k volbám lidé v zatopených oblastech moc nemají. V Opavě extrémní povodeň nejvíce odnesly městské části Kateřinky, Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Karlovec. Držkovice voda dokonce odřízla od okolního světa.

Jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020

Pojďme si připomenou jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020. Předchozí krajské volby se nesly v duchu koronavirové pandemie. Platila přísná hygienická opatření a zavedlo se také tzv. drive-in hlasování, pro voliče v karanténě nebo v izolaci.

Dálnice D1 je v Bohumíně stále neprůjezdná, přitéká na ni stále voda z přilehlé lokality

Dopravní situace se po celém kraji stále zlepšuje a postupně se daří zprůjezdňovat další komunikace. Dálnice D1 je ale bohužel stále uzavřená od Ostravy směrem na Polsko. V Bohumíně na komunikaci totiž stále přitéká voda ze zaplavených lokalit.

Pravidelní voliči v Domově Duha jsou připravení, volební komise je navštíví už za pár hodin

Na krajské volby se několik dní dopředu připravovali i v sociálním zařízení, Domově Duha v Novém Jičíně. Předem museli zjistit zájem voličů a návštěvu volební komise s urnou. Svůj hlas se tu rozhodlo odevzdat 16 klientů.

Úklid začal i ve vodou odříznutých Držkovicích, Vávrovicích, Palhanci a Karlovci. Škody jsou obrovské

Držkovice, Vávrovice, Palhanec, Karlovec, Kateřinky. V těchto opavských městských částech extrémní povodeň napáchala největší spoušť a škody. Lidé měli v domech i dva metry vody a zbyly jim jen oči pro pláč.

Moravská Ostrava a Přívoz musela kvůli povodním přesunout volební místnosti ze dvou škol

Moravská Ostrava a Přívoz musela přesunout tři volební okrsky ve dvou základních školách na jiná místa. Důvodem je likvidace následků škod po záplavách.

Přehrady Slezská Harta a Kružberk začaly odpouštět nahromaděnou vodu

Dnes 6:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodohospodáři společnosti Povodí Odry začali v pátek ráno odpouštět vodu z vodních nádrží Slezská Harta a Kružberk. Odtok je regulovaný tak, aby se toky pod přehradami nedostaly ani do 1. povodňového stupně.

Při zátahu na prodejce nezdaněných cigaret celníci našli i zlaté šperky a detektor odposlechů

Dnes 10:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na obchodníky s nezdaněnými cigaretami udeřila zásahová jednotka českých celníků, přičemž na slovenském území s nimi spolupracovali tamní kolegové.

Hasiči stěhují výkonná čerpadla do dosud zaplavených míst

Dnes 9:08 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Situace v zaplavených lokalitách Moravskoslezského kraje se postupně zlepšuje. Velkokapacitní čerpadla odčerpávají vodu z nejvíce postižených míst a hasiči je poté přesunují do dalších míst. Lidé v celém regionu také mohou využít psychosociální pomoc specialistů.

Extrémní povodeň v Opavě poškodila mnohá sportoviště. Zcela zničila náhradní hokejovou halu

Velká voda v Opavě vážně poškodila i mnohá sportoviště. Zcela zničila mimo jiné náhradní ledovou plochu v Městských sadech, vytopila tělocvičny základních škol, fotbalový stadion i basketbalovou halu.

Extrémní povodeň se nevyhla ani Malým Hošticím. Voda zaplavila přes 50 domů

Do koryta už se vrátila i řeka Opava v Malých Hošticích. A také v této opavské městské části zanechala velkou spoušť. Lidem zatopila domy až do výšky dva metry.

V Malých Hošticích voda zatopila přes 50 domů. Někteří lidé odmítli evakuaci, aby zachránili, co se dá

18. září 2024 20:20 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Teď se podíváme do Malých Hoštic, kde voda zaplavila více než 50 rodinných domů.

Most přes řeku Opavu v Ratibořské ulici půjde dolů. Extrémní povodeň ho nenávratně poškodila

18. září 2024 15:27 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Ředitelství silnic a dálnic spolu s vedením města Opavy tři dny vyhodnocovali stav mostů přes řeku Opavu, které jsou stále mimo provoz. Nejhůře dopadl strategický most v Ratibořské ulici, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky.

Voda mizí z ulic a lidé v Opavě tak začali s velkým úklidem. Všude jsou hromady zničených věcí

18. září 2024 14:31 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Voda z ulic Opavy ustupuje a lidé začali s velkým úklidem. Nejsou v tom sami. Ve městě se strhla velká solidarita a pomáhá, kdo může. Zřízena byla také centra s materiálovou pomocí. Jedno z nich funguje přímo v Kateřinkách, kde voda zatopila celé sídliště a stále tam nefunguje elektřina.

V Opavě mapují škody způsobené extrémní povodní. S odklízením následků by měli pomoct i vojáci

16. září 2024 20:32 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Extrémní povodeň, která se prohnala Opavou, za sebou zanechá obrovské škody. Ty se budou mapovat postupně s tím, jak bude voda opadat. S odklízením následků by pak měla pomoci i armáda.

Do Opavy se sjeli inlinisté ze všech koutů republiky na největší inline víkend v Česku
Vydáno 13. září 2023 19:41, Opava, Yvona Fajtová
Opava zažila největší inline víkend v Česku. Ujít si ho nenechalo přes tisíc milovníků tohoto sportu, kteří se utkali nejen v dráhových, ale také silničních inline závodech.

Do Opavy se sjeli inlinisté z celé ČR. Jela se tady nejen poslední letošní blade nights, kterou si nenechalo ujít přes 700 příznivců tohoto sportu, ale také první dráhové závody na novém bruslařském areálu a MČR v inline půlmaratonu, a to v městských sadech.

Jan Krejčíř, organizátor závodů: “Tady ten dnešní podnik silniční závody v Opavě jsou nejdéle trvající závody v Česku. Je to největší silniční závod v ČR a víceméně téměř každým rokem se tady pořádá MČR. V hlavním závodě je dneska celá spousta lidí, kteří se na to těšili. Jsou to třeba závodníci, kteří pár let nezávodili a zase zpátky je ten sport pohltil a máme tady i několik účastníků MS v kolečkovém bruslení, které skončilo minulý týden v Itálii a ti tady přišli atmosféru a soutěž okořenit svoji účastí.”

Opava může být pyšná, do velkého bruslařského víkendu se zapojilo více než 1000 aktivních bruslařů, které povzbuzovaly stovky fanoušků.

Tomáš Bohumský, mistr ČR v inline půlmaratónu: “Já jsem moc rád, že jsem tady dneska mohl vyhrát, protože můj táta pochází z Opavy a toto město mám velmi rád. Jelo se mi těžce, bylo to náročné. Kluci se mě zkoušeli zbavit, protože věděli, že jsem silný ve finiši, ale nepodařilo se jim to a já jsem si pak věřil, že ten finiš zvládnu a taky jsem ho zvládl, takže za to jsem moc rád.”
Kateřina Kainová, mistryně ČR v inline půlmaratónu: “Moc jsem se nepřipravovala, odpočívala jsem po světě a strašně jsem se sem těšila, protože ty závody mám ráda. Je tu skvělá atmosféra a lidi jsou úžasní, takže jsem se moc těšila. Jsem šťastná, že jsem vyhrála, protože závodit a ještě k tomu vyhrát na domácí půdě v tak skvělém kolektivu a atmosféře je skvělé, takže jsem šťastná.”
Klára Prokopová, vítězka závodu AgroBIO Opava 10ka: “Jelo se dobře, byla dobrá skupina, kde tahali kluci a počasí je krásné, takže super. Mám moc velkou radost, protože jsem to nečekala.”
Tomáš Navrátil, primátor Opavy: “Jsem strašně rád, že tady proběhly závody MČR.)))) Celkem jsme tady měli 2 dny závodů, bylo tady více než 1000 závodníků, takže z toho máme velkou radost. Všechno se povedlo. Součástí byly i závody O pohár primátora. Jak vidíte kolem hojná účast, krásné počasí a doufám, že příští rok se to povede a dostaneme se na ME.”

Na závěr informace k Inline areálu na ulici Žižkova. Pro veřejnost je otevřený každý den od 8 do 21 hodin. Pouze v době, kdy probíhají tréninky, tedy v úterky a čtvrtky se od 5 odpoledne na 2 hodiny uzavře. Funguje tady i půjčovna inline bruslí a inline škola.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000039108/do-opavy-se-sjeli-inliniste-ze-vsech-koutu-republiky-na-nejvetsi-inline-vikend-v-cesku