Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Opavě slavnostně otevřeli náhradní ledovou plochu. Sloužit bude hokejistům i veřejnosti

Opava |

V Opavě slavnostně otevřeli náhradní ledovou plochu. Ta vyrostla v Městských sadech u fotbalového stadionu a po celou dobu rekonstrukce zimního stadionu bude sloužit hokejovému klubu HC Slezan Opava.

Z několika variant zůstala jediná možná. Tou je náhradní mobilní ledová plocha v městských sadech, která byla slavnostně otevřena po více než měsíčním zkušebním provozu.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “My jsme velice za tu náhradní ledovou plochu rádi, protože v opačném případě bysme díky rekonstrukci, kterou jsme právě zahájili, hlavního zimního stadionu, museli rozpustit hokejové třídy, což by byl velký problém pro Opavu, která je hokejové město od pradávna.”
Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Ta hala je skutečně pěkná, můžou tady trénovat všichni od nejmladších brusliček až po žactva a muže. Samozřejmě děti tady hrají i zápasy. Muži, protože to nesplňuje podmínky zápasu profesionálního, tak ti jezdí hrát na jiné stadiony.” Jsme za to rádi, děti si to zkoušely a už tady bruslí od srpna a jsou moc spokojeny.”
Dalibor Bárta, jednatel HC Slezan Opava: “Já bych chtěl v první řadě poděkovat Opavě za vstřícnost. Chtěl bych taky poděkovat realizační firmě Perfect Ice za rychlost. Co se týče možnosti trénovat v Kravařích, Benešově, Krnově, tato možnost pro nás nebyla dobrá, protože opravdu trénujeme od rána do večera a tyto prostory tréninkové nám nebyl nikdo schopen stoprocentně zajistit a bylo by to opravdu neštěstí pro rodiče, pro dětí a i pro systém, který jsme nastolili. Ještě bych chtěl popřát této hokejové hale co nejvíce radosti z pohybu, co nejméně stížností a samozřejmě i sportovních úspěchů, ať nám to tady jede.”

Hokejová hala má kolaudační rozhodnutí na 5 let. Město předpokládá, že celých 5 let bude v provozu a pak se uvidí, co s ní bude dál. Protože je mobilní, mohla by se přesunout i na jiné místo.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Myslím si, že splňuje to, co požadujeme, což je ten sportovní kampus v městských sadech a byť je to dočasná stavba, tak myslím si, že do budoucna celý tento prostor sportovního kampusu chceme rozšiřovat v celém území městských sadů, takže to sem perfektně zapadá.”

Pilně se pracuje i na rekonstrukci zimního stadionu.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “Bylo zařízeno staveniště, byly připraveny staveništní přípojky, zlikvidována technologie čpavku, která sloužila pro chlazení a výrobu ledu. To byla poměrně náročná operace, kdy se to spalovalo uvnitř areálu. Aktuálně se dopracovává realizační dokumentace a v nejbližších dnech by měly začít bourací práce venkovních prostor.”

Jakmile rekonstrukce zimního stadionu skončí, což bude za více než dva roky, bude náhradní ledová plocha sloužit pro veřejnost, která neměla dostatečné kapacity na bruslení.

Nahlásit chybu


K tématu

Pobočka Knihovny Petra Bezruče v Opavě-Kylešovicích má díky rekonstrukci moderní design a větší prostory

25. listopadu 2023 18:35 | Opava | Yvona Fajtová

V Opavě slavnostně otevřeli nově zrekonstruovanou pobočku Knihovny Petra Bezruče v Kylešovicích. Ta je teď mnohem prostornější a modernější a splňuje tak veškeré požadavky 21. století.

Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

Ve Vlaštovičkách vzniklo chráněné bydlení pro lidi s lehkým mentálním postižením, dům se 4 byty je plně bezbariérový

19. února 2024 13:18 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Charita Opava vybudovala chráněné bydlení pro lidi s lehkým mentálním postižením. Čtyři bytové jednotky vznikly v městské části Vlaštovičky na místě původního rodinného domu, který charita dostala darem.


ON-LINE: Sledujeme průběh krajských a senátních voleb v Moravskoslezském kraji

Dnes 18:21, vydáno dnes 15:14 | Celý MS kraj | Redakce

V pátek 20. září ve dvě hodiny odpoledne se v Moravskoslezském kraji otevřely volební místnosti pro krajské a senátní volby. Televize Polar bude jejich celý průběh sledovat v této online reportáži. Další informace a reportáže můžete najít také na stránce polar.cz/volby. Sledujte s námi aktuální volební dění v našem regionu.

Lidi ze zatopených oblastí volby moc nezajímají. Nejvíce starostí mají s úklidem svých domovů

Ochotu jít k volbám lidé v zatopených oblastech moc nemají. V Opavě extrémní povodeň nejvíce odnesly městské části Kateřinky, Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Karlovec. Držkovice voda dokonce odřízla od okolního světa.

Jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020

Pojďme si připomenou jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020. Předchozí krajské volby se nesly v duchu koronavirové pandemie. Platila přísná hygienická opatření a zavedlo se také tzv. drive-in hlasování, pro voliče v karanténě nebo v izolaci.

Dálnice D1 je v Bohumíně stále neprůjezdná, přitéká na ni stále voda z přilehlé lokality

Dopravní situace se po celém kraji stále zlepšuje a postupně se daří zprůjezdňovat další komunikace. Dálnice D1 je ale bohužel stále uzavřená od Ostravy směrem na Polsko. V Bohumíně na komunikaci totiž stále přitéká voda ze zaplavených lokalit.

Pravidelní voliči v Domově Duha jsou připravení, volební komise je navštíví už za pár hodin

Na krajské volby se několik dní dopředu připravovali i v sociálním zařízení, Domově Duha v Novém Jičíně. Předem museli zjistit zájem voličů a návštěvu volební komise s urnou. Svůj hlas se tu rozhodlo odevzdat 16 klientů.

Úklid začal i ve vodou odříznutých Držkovicích, Vávrovicích, Palhanci a Karlovci. Škody jsou obrovské

Držkovice, Vávrovice, Palhanec, Karlovec, Kateřinky. V těchto opavských městských částech extrémní povodeň napáchala největší spoušť a škody. Lidé měli v domech i dva metry vody a zbyly jim jen oči pro pláč.

Moravská Ostrava a Přívoz musela kvůli povodním přesunout volební místnosti ze dvou škol

Moravská Ostrava a Přívoz musela přesunout tři volební okrsky ve dvou základních školách na jiná místa. Důvodem je likvidace následků škod po záplavách.

Přehrady Slezská Harta a Kružberk začaly odpouštět nahromaděnou vodu

Dnes 6:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodohospodáři společnosti Povodí Odry začali v pátek ráno odpouštět vodu z vodních nádrží Slezská Harta a Kružberk. Odtok je regulovaný tak, aby se toky pod přehradami nedostaly ani do 1. povodňového stupně.

Při zátahu na prodejce nezdaněných cigaret celníci našli i zlaté šperky a detektor odposlechů

Dnes 10:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na obchodníky s nezdaněnými cigaretami udeřila zásahová jednotka českých celníků, přičemž na slovenském území s nimi spolupracovali tamní kolegové.

Hasiči stěhují výkonná čerpadla do dosud zaplavených míst

Dnes 9:08 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Situace v zaplavených lokalitách Moravskoslezského kraje se postupně zlepšuje. Velkokapacitní čerpadla odčerpávají vodu z nejvíce postižených míst a hasiči je poté přesunují do dalších míst. Lidé v celém regionu také mohou využít psychosociální pomoc specialistů.

Extrémní povodeň v Opavě poškodila mnohá sportoviště. Zcela zničila náhradní hokejovou halu

Velká voda v Opavě vážně poškodila i mnohá sportoviště. Zcela zničila mimo jiné náhradní ledovou plochu v Městských sadech, vytopila tělocvičny základních škol, fotbalový stadion i basketbalovou halu.

Extrémní povodeň se nevyhla ani Malým Hošticím. Voda zaplavila přes 50 domů

Do koryta už se vrátila i řeka Opava v Malých Hošticích. A také v této opavské městské části zanechala velkou spoušť. Lidem zatopila domy až do výšky dva metry.

V Malých Hošticích voda zatopila přes 50 domů. Někteří lidé odmítli evakuaci, aby zachránili, co se dá

18. září 2024 20:20 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Teď se podíváme do Malých Hoštic, kde voda zaplavila více než 50 rodinných domů.

Most přes řeku Opavu v Ratibořské ulici půjde dolů. Extrémní povodeň ho nenávratně poškodila

18. září 2024 15:27 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Ředitelství silnic a dálnic spolu s vedením města Opavy tři dny vyhodnocovali stav mostů přes řeku Opavu, které jsou stále mimo provoz. Nejhůře dopadl strategický most v Ratibořské ulici, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky.

Voda mizí z ulic a lidé v Opavě tak začali s velkým úklidem. Všude jsou hromady zničených věcí

18. září 2024 14:31 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Voda z ulic Opavy ustupuje a lidé začali s velkým úklidem. Nejsou v tom sami. Ve městě se strhla velká solidarita a pomáhá, kdo může. Zřízena byla také centra s materiálovou pomocí. Jedno z nich funguje přímo v Kateřinkách, kde voda zatopila celé sídliště a stále tam nefunguje elektřina.

V Opavě mapují škody způsobené extrémní povodní. S odklízením následků by měli pomoct i vojáci

16. září 2024 20:32 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Extrémní povodeň, která se prohnala Opavou, za sebou zanechá obrovské škody. Ty se budou mapovat postupně s tím, jak bude voda opadat. S odklízením následků by pak měla pomoci i armáda.

V Opavě slavnostně otevřeli náhradní ledovou plochu. Sloužit bude hokejistům i veřejnosti
Vydáno 17. září 2023 17:15, Opava, Yvona Fajtová
V Opavě slavnostně otevřeli náhradní ledovou plochu. Ta vyrostla v Městských sadech u fotbalového stadionu a po celou dobu rekonstrukce zimního stadionu bude sloužit hokejovému klubu HC Slezan Opava.

Z několika variant zůstala jediná možná. Tou je náhradní mobilní ledová plocha v městských sadech, která byla slavnostně otevřena po více než měsíčním zkušebním provozu.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “My jsme velice za tu náhradní ledovou plochu rádi, protože v opačném případě bysme díky rekonstrukci, kterou jsme právě zahájili, hlavního zimního stadionu, museli rozpustit hokejové třídy, což by byl velký problém pro Opavu, která je hokejové město od pradávna.”
Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Ta hala je skutečně pěkná, můžou tady trénovat všichni od nejmladších brusliček až po žactva a muže. Samozřejmě děti tady hrají i zápasy. Muži, protože to nesplňuje podmínky zápasu profesionálního, tak ti jezdí hrát na jiné stadiony.” Jsme za to rádi, děti si to zkoušely a už tady bruslí od srpna a jsou moc spokojeny.”
Dalibor Bárta, jednatel HC Slezan Opava: “Já bych chtěl v první řadě poděkovat Opavě za vstřícnost. Chtěl bych taky poděkovat realizační firmě Perfect Ice za rychlost. Co se týče možnosti trénovat v Kravařích, Benešově, Krnově, tato možnost pro nás nebyla dobrá, protože opravdu trénujeme od rána do večera a tyto prostory tréninkové nám nebyl nikdo schopen stoprocentně zajistit a bylo by to opravdu neštěstí pro rodiče, pro dětí a i pro systém, který jsme nastolili. Ještě bych chtěl popřát této hokejové hale co nejvíce radosti z pohybu, co nejméně stížností a samozřejmě i sportovních úspěchů, ať nám to tady jede.”

Hokejová hala má kolaudační rozhodnutí na 5 let. Město předpokládá, že celých 5 let bude v provozu a pak se uvidí, co s ní bude dál. Protože je mobilní, mohla by se přesunout i na jiné místo.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Myslím si, že splňuje to, co požadujeme, což je ten sportovní kampus v městských sadech a byť je to dočasná stavba, tak myslím si, že do budoucna celý tento prostor sportovního kampusu chceme rozšiřovat v celém území městských sadů, takže to sem perfektně zapadá.”

Pilně se pracuje i na rekonstrukci zimního stadionu.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “Bylo zařízeno staveniště, byly připraveny staveništní přípojky, zlikvidována technologie čpavku, která sloužila pro chlazení a výrobu ledu. To byla poměrně náročná operace, kdy se to spalovalo uvnitř areálu. Aktuálně se dopracovává realizační dokumentace a v nejbližších dnech by měly začít bourací práce venkovních prostor.”

Jakmile rekonstrukce zimního stadionu skončí, což bude za více než dva roky, bude náhradní ledová plocha sloužit pro veřejnost, která neměla dostatečné kapacity na bruslení.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000039160/v-opave-slavnostne-otevreli-nahradni-ledovou-plochu-slouzit-bude-hokejistum-i-verejnosti